1 din 2
1
Sfaturi achiziție Macbook Air
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 08.08.14

Salut! Sunt nou pe forum si as vrea sa imi cer scuze daca am postat unde nu trebuie! Sunt sigur ca mai exista asemenea subiecte aici, dar vreau sa pun câteva întrebări la care sa mi se răspundă clar si sa scap de asa zisele ,,dubii,, in privința MBA!
Vreau sa încep prin a va spune ca nu am folosit niciodata mai mult de 20-30 de minute un mac, o singura data am stat pe Facebook de pe un MBA si de câteva ori m-am jucat pe cele de la iStyle din Cotroceni.
1. Pot să descarc muzica in MBA si sa o pun pe stick? Bineînțeles fără sa o plătesc.
2. Stiu ca MBA nu are unitate optica si am auzit câteva zvonuri cum ca as putea sa imi cumpăr una externa. Merita? Se poate?
3. Noile MBA nu se mai pot upgrada după achiziție, adica după un an daca vreau mai mult Ram nu pot sa imi extind memoria Ram?
4. Intenționez sa cumpăr modelul de 13” de la emag ( http://m.emag.ro/laptop-macbook-air-13-cu-procesor-intel-174-core-small-sup-tm-sup-small-i5-1-40ghz-4gb-ssd-128gb-intel-174-hd-graphics-rom-kb-md760ro-b/pd/DZHNLBBBM/ ) si vreau sa stiu daca este ultimul model.
5. Voi folosi laptopul pentru navigat pe internet, documente, muzica si filme, voi avea probleme cu el?
6. Sunt anul I la Ase si vreau sa imi iau acest model de laptop pentru portabilitate dar si pentru stabilitatea sistemului, voi avea probleme cu documentele, de ex.prezentarile făcute pe mac se pot vedea fără probleme daca le trimit pe Windows ?
7. Filmele le pot vedea doar pe iTunes? Nu pot sa le descarc in mac sau sa le vad de pe un stick?
Cam atât as vrea sa stiu despre MBA, sunt 80% hotărât sa il cumpăr, deși mi-as fi dorit modelul cu 256gb, dar bugetul nu imi permite.
Am auzit ca pe noul os voi putea scrie mesajele de pe mac fără sa mai folosesc iPhone-ul.
Aștept cu nerăbdare răspunsurile voastre si imi cer scuze încă odată daca nu am postat unde trebuie! Va doresc o zi minunata!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca - Bucuresti
Macuser din: 30.07.10

1. Da
2. Daca ai nevoie merita
3. Nu se mai poate upgrada Ram-ul
4. Din cate imi dau seama e ultimul model, dar iti recomand cel putin 8Gb RAM, la ce vrei tu sa-l folosesti o sa duca si 4 dar sa nu iti para rau dupa vreo 2 ani ca ai ramas blocat la 4GB
5.Nu vad ce problème ai putea avea
6. Exista Microsofot Office si pentru Mac
7. Filmele le poti vedea in orice video player, VLC de exemplu, dar sunt multe altele

Semnătură 

CustoMac Pro - 27” | i7 4,4 Ghz | 16 GB RAM | GTX 970 4GB | 120 SSD + 6 TB HDD
iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:
iBook G4 - 12” | iBook G3 - 12” | Powerbook G3 - 12” | iPod Classic 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

Am doar o intrebare, de ce eMag? gasesti si mai ieftin, nu cu mult, dar 1-200 de lei sigur.

Semnătură 

iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 

Îți Multumesc pentru răspuns, dar nu am vazut la emag varianta de 8gb
Exista șanse sa se ,,prajeasca,, ceva in el si sa il țin bibelou după ? Nici procesorul nu se poate înlocui?
Care este diferența dintre tastatura internațională si cea in româna?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 

Emag pentru ca este cunoscut si au produse ok. Am experiența neplăcuta cu un iPhone 5s cumpărat de pe un alt site (3200lei fata de 3700 emag). Am schimbat doua pe garanție pana acum! Am prieteni care si au luat 5s de la emag si nu au probleme cu ecranul, asa cum am avut eu de doua ori!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Alex Alecu - 15 August 2014 03:24 PM

Îți Multumesc pentru răspuns, dar nu am vazut la emag varianta de 8gb
Exista șanse sa se ,,prajeasca,, ceva in el si sa il țin bibelou după ? Nici procesorul nu se poate înlocui?
Care este diferența dintre tastatura internațională si cea in româna?

Sanse exista ca la orice aparat, dar sunt sanse mici mai ales la produsele apple, plus ca ai garantie daca il cumperi de nou.
Pai tastatura in romana are diacritice, si unele semne se afla pe alte taste decat cea internationala.
Oricum leyout-ul tastaturii il poti schimba din preferinte, tastatura de la mac-ul meu e daneza si eu il am setat pe US, trebuie doar sa te obisnuesti cu tastele catre sunt marcate diferit raspberry

Semnătură 

iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

“layout” nu leyout LOL

Semnătură 

iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Lasa-i naibii pe emag, ia-ti de la unii care se pricep la Mac-uri (Noumax, iStyle, sau Apcom – in ordinea preferintelor macuserilor).
Aia de la emag nici macar nu-l au pe stoc.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie
Din: 

La iStyle sau appcom sunt mult mai scumpe…bugetul meu este de 4500lei

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
Rank
Newbie
Din: 

Apcom, scuze!

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj / Suceava
Macuser din: 24.10.08

La niciun portabil Apple nu s-a putut veodata inlocui procesorul.
La Air poti upgrada numai SSD-ul, cu chiu cu vai:
http://www.everymac.com/systems/apple/macbook-air/macbook-air-faq/macbook-air-mid-2013-how-to-replace-upgrade-ssd-storage.html
Asadar, cumpara-l pe cel mai bun pe care ti-l poti permite. Asa ramai cu el smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member

mai pune 350 de lei si cumpara un MacBook Pro Retina de la Altex, vad ca au la oferta LOL
http://www.altex.ro/laptop-apple-macbook-pro-cu-afisaj-retina-me864ro-a-intel-core-i5-pana-la-2-9ghz-13-3-4gb-128gb-intel-iris-graphics-os-x-mavericks

Semnătură 

iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
Rank
Newbie
Din: 

Am vazut la Noumax ca au reducere 5% pentru elevi si studenți. Asta înseamnă ca ajung tot la 4500-4600…hdmi-ul este compatibil si cu televizoarele samaung, nu? Stiu ca trebuie sa imi cumpăr adaptor hdmi..

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.08

Am eu un macbook air la vanzare de 13”, cu 3000 ron, merge impecabil, pachet complet mid 2012 cu 256gb ssd

Semnătură 

Macmini late 2009
Iphone 4 32 GB
Ipod Shuffle 1st and 4TH gen
IPAD Air 16 WI-FI

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
Rank
Newbie
Din: 
ghibualex - 15 August 2014 06:22 PM

Am eu un macbook air la vanzare de 13”, cu 3000 ron, merge impecabil, pachet complet mid 2012 cu 256gb ssd

Multumesc pentru oferta, vreau nou, o sa il iau pe firma…

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 16.11.12

La produse Apple nu m-as incurca cu emag-u. Au contract cu service-uri sketchy, produsele luate din Asia ( cel putin pe la iPhone-uri la inceput de prin HK se spunea ca le luau) Mergi direct la “sursa”, de la reseller autorizat. Noumax, iStyle . Daca ai vreo problema, ei discuta direct cu Apple.

1 din 2
1