porcărie de la Skype
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.11.06

De o vreme, Skype încearcă să forțeze actualizarea la versiunea cea mai nouă – pe regiuni, pe versiuni, tot aud chestia asta de luni bune și acum m-a ajuns și pe mine. Folosesc Skype 2.8.0.866 (pe SL) și dpm e ultima versiune cu interfață și funcționalitate rezonabilă. Ultima versiune de Skype nici nu merge cu SL. Nu supăr pe nimeni și aș fi preferat să fiu lăsat în pace. Dar §%$@!! de MS e de altă părere. Un prieten a găsit soluția aici (dacă are careva nevoie de instrucțiuni mai amănunțite, în română, le pot pune aici). Pe scurt, se oprește accesul la rețea al componentei de actualizare a MS Skype, fie cu LittleSnitch, fie editînd Hosts.

Azi am primit și anunțul: „Skype apps for Symbian are permanently retiring – We’ve noticed that you are, or previously were, signed into Skype on a Symbian phone, and we’re sorry to inform you that we are now permanently retiring all Skype apps for Symbian phones. As a result, within the next few weeks, you’ll no longer be able to sign in and use Skype on any Symbian phone.”

Am obosit să mă tot enervez la involuțiile astea și pe aici nu e frumos să vorbim urît.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Microsoft ... ce vrei ... ei de unde să mai facă bani dacă toate chestiile care mergeau mai merg în continuare ? Cum să convingă ei lumea să cumpere un dispozitiv cu windoze 8.1 dacă alea vechi încă merg bine ?

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Nu știu dacă alea vechi merg „bine” – dar asta e altă discuție, cum de la felul în care merg pot convinge pe careva să mai cumpere W. Dar lumea e rea, asta șim grin

Deci e bine așa. Am aflat soluția pentru a putea să folosesc în continuare Skype pe Mac, un telefon Nokia nu mai cumpăr, singurul care mi-a plăcut e E7/N8.

Poate s-o găsi și un mod de a nu lăsa pe nimeni să „observe” grin de pe ce aparat folosesc eu Skype, ca să pot să-l folosesc în continuare și de pe Symbian.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: 

La doi dintre cei scutiți de la actualizare după metoda asta apare eroarea din captura deecran atașată, adică pe limba noastră:
„Connection to skype not allowed. Connexion to server could not be established”
sau așa ceva. Vreo idee unde să mă uit?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Daca știi cod mașină PowerPC, dezasamblezi binarul de Skype, vezi unde e partea cu începutul conexiunii - acolo precis Skype-ul de pe Mac ii trimite serverului ce versiune este - vezi de unde citește acea versiune și modifici codul mașină ca să trimită serverului o cifră de versiune mai mare. Cât timp modificarea ta încape în același număr de bytes cu codul deja existent - nu e nici o problemă.

Se numește “binary patching” - așa se modificau jocurile de Sinclair Spectrum ca să sară peste protecția de copiere și jocurile vechi de PC ca să nu mai ceară discheta sau CD-ul original.

Aceasta era metoda preferată de a repara un program acum 20-30 de ani. Probelma este că acum sunt din ce în ce mai puțini oameni care știu să facă asta.

De citit: http://www.catb.org/jargon/html/story-of-mel.html

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: 

grin siigur!

De altfel, soluția la care trimit mai sus blochează în hosts tocmai subprogramul de actualizare. De ce la mine merge și la alții dă eroarea asta, nu mi-e clar.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 13.02.12

Sistem de operare Yosemite
Nu inteleg de ce se tot deconecteaza skype-ul cand calculatorul intra in sleep.
Stiti de unde pot seta sa nu se mai deconecteze dupa ce intra in sleep?

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Nu se reconecteaza cand revii din sleep adica? Eu nu i-am facut nimic si se reconecteaza.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 13.02.12

dupa ce revin din sleep se conecteaza dar as vrea sa se nu se deconecteze..
Sa primesc mesajele de pe skype si cand sunt away sau stau departe de calculator.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Tu vrei Power Nap. Poate Mac-ul tau? Poate Skype?

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Interesanta optiune, evident ca nu puteau sa faca la toate macurile ca i-au durut mana. Scoate macu din sleep din cand in cand sau cum functioneaza?
Nu mai bine iti pui skype pe telefon?

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
.ral:cr - 01 Noiembrie 2014 02:20 PM

sau cum functioneaza?

Eh, doarme iepurește smile