Bună,
Am un proiect în Scribus. L-am instalat, dar îmi dă ceva mesaj de eroare legat de un third party software: Ghostscript. Am început căutările pe net și am găsit și Ghostscript. Am dezinstalat arhiva și am un folder cu zeci de fișiere și foldere. Conform instrucțiunilor, am mers în Scrisbus/Preferences/External Tool pentru a localiza un fișier cu extensia *.gs. Nu am reușit să localizez așa ceva în folderul tocmai rezultat prin dezarhivare.
Am încercat să execut comanda: CONFIGURE, dar îmi dă o eroare de genul:
I wasn’t able to find a copy
of the jpeg library. This is required for compiling
ghostscript. Please download a copy of the source, e.g.
from http://www.ijg.org/, unpack it at the top level of
the gs source tree, and rename the directory to ‘jpeg’.
Am cam început să îmi pierd răbdarea. MAi am un pic și convertesc PDF-ul în InDesign și termin cu toată nebunia asta? Totuși, există o soluție rezonabilă? Din ce am citit pe internet sunt tot felul de comenzi, compile etc. Mă cam pierd în ele.
Deci, înainte de a-mi băga piciorul în el Scribus, cum pot să-l fac să meargă? Cred că am nevoie de Ghostscript deoarece am ceva tabele, care nu par editabile, îmi par a fi imagini (*.eps). Am și o diagramă cu text care, la fel, cred că este eps. Deci, din mesajul inițial cred că am nevoie de Ghostscript pentru a putea edita și mai apoi importa eps-urile în documentul Scribus.
Cu stimă,
Sebastian