Forumul macuser.ro contine un nucleu activ de membri, care in urma acumularii unei anumite experiente lucrand cu hardware de la apple, pun in discutie diferite subiecte si sunt gata sa sara in ajutorul utilizatorilor novici.. Nucleului activ li se adauga sporadic 3 noi categorii de membri:
1. Cei care vor sa vanda un mac
2. Cei care vor sa cumpere un mac
3. Cei care au un mac si vor sa invete cate ceva sau sa gaseasca raspuns la o problema de care s-au lovit recent
Am observat ca in general membrii acestui forum sunt impotriva comentariilor in cadrul anunturilor de vanzare, iar cand cineva indrazneste sa puna in discutie calitatea marfii sau pretul acesteia, este blamat, iar in cel mai rau caz comentariile sunt sterse. Adica se incearca protejarea vanzatorului in defavoarea membrilor activi sau cu potential activ din cadrul forumului. Dar vanzatorul (de obicei) este un membru casual care isi face un cont, pune in vanzare un produs pentru ca stie ca aici gaseste amatori, iar dupa ce vinde, sansele ca acesta sa revina si sa deschida o discutie cat de cat utila pentru forum sunt minime. Pe de alta parte, cel care si-a facut un cont ca sa cumpere are mari sanse sa ramana in cadrul forumului, sa invete ceva, iar pe viitor sa devina un membru activ. Dar daca noi alegem sa protejam vanzatorul, potentialul client care vrea sa-si cumpere un mac dar nu stie diferenta dintre core duo si core 2 duo sau care este memoria RAM standard care insoteste un anumit model de macbook, poate sa cada in plasa. Si atunci nu membrii activi sunt de vina? pentru ca nu au intervenit sa puna intrebari despre eventualele schimbari de hard sau despre pretul exagerat pe care il cere un anumit cumparator? Nu se fac ei partasi la potentiala inselatorie pusa in scena de un anumit vanzator?
Prin urmare sugestia mea este sa se permita adaugarea de comentarii pertinente in cadrul topic-urilor de vanzare/cumparare, daca unii membri sesizeaza ca produsul respectiv are specificatii diferite de cele standard, daca vanzatorul exagereaza anumite specificatii sau daca si-a propus sa-si gaseasca fraieri printre cumparatorii neavizati. Si atunci nu vom ajunge in situatii in care un cumparator va deschide un nou topic in care se va plange ca macul cumparat de el de la un membru de pe forum nu corespunde specificatiilor sau nu functioneaza corespunzator. Si daca mai sunt cumparatori care au cumparat de la un anumit vanzator si se pot declara multumiti/nemultumiti, acestia sa poata da un vot de incredere/neincredere in momentul in care vanzatorul pune in vanzare un nou produs.
Membrii activi care vand pe macuser.ro nu se vor simti jigniti de astfel de comentarii pentru ca, din cate am observat eu, topicurile acestora sunt mult mai colorate decat ale vanzatorilor casual
Dat fiind faptul ca eu sunt un membru incepator si in cadrul forumului si in cele ale macului, tin sa dau un exemplu de comentariu care mi s-a parut util atunci cand am circulat printre anunturile de vanzare din cadrul macuser.ro: Macbook Negru Core 2 Duo.. Daca nu intervenea .Dan de unde era sa stiu eu ca respectivul model are hard cu perpendicular recording care a fost inlaturat in urma unui downgrade.