Temperaturi prea ridicate?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 08.01.12

Salutare!

Am un Imac 2012 27 inch, i7 3.4ghz, 16gb ddr3, radeo 6950m 2gb, hdd2tb + ssd 256gb.

Din 2012 nu am facut niciodata curatenie in el. L-am desfacut in acest weekend, era plin de praf. Am dat totul jos, am aspirat fiecare componenta si totodata am schimbat pasta de la heatsinkul video si cpu.

In anumite jocuri - ex: Diablo 3, am vazut un drop in framerate si punand mana pe el il simt tot timpul cald. In partea superioara nu poti tine mana (chiar si cand il folosesc in regim office) iar coolerele merg undeva la 1000rpm.

Am verificat de doua ori si totul e pus la loc cum trebuie, coolerele sunt functionale, e curat bec in interior dar totusi mi se pare cam incins. Atasez o poza cu temperaturile in regim office, nu in full load. Mie mi se par cam mari la placa video.

Voi ce ziceti?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 23.05.12

Cred ca este 2011 modelul. iMac-urile din 2012 vin cu placile video GeForce GT 660M si GeForce GTX 675MX.

Totusi te sfatuiesc daca tot l-ai desfacut, sa ii schimbi si pasta termala de pe CPU si GPU, atentie, nu pune aceasi pasta si la GPU si CPU, sunt unele paste pentru CPU care nu sunt OK pentru GPU.
Inafara de asta, vezi daca poti sa ii dai sleep la hdd cand te joci, sa nu faca extra caldura degeaba.

Semnătură 

*am multe device-uri Apple si nu simt nevoia sa le expun aici*

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Salut, iti multumesc pentru raspuns, dar il consider inutil.

In primul rand, am mentionat clar ca este un model late 2012. In al doilea rand am specificat ca este cu RADEON 6950 si nu nvidia. In al treilea rand, am specificat ca am schimbat pasta atat la cpu cat si la GPU.

Care este logica la raspunsul tau?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 23.05.12
razvan_gavan - 08 Septembrie 2014 08:05 AM

Salut, iti multumesc pentru raspuns, dar il consider inutil.

In primul rand, am mentionat clar ca este un model late 2012. In al doilea rand am specificat ca este cu RADEON 6950 si nu nvidia. In al treilea rand, am specificat ca am schimbat pasta atat la cpu cat si la GPU.

Care este logica la raspunsul tau?

Razvan, imi cer scuze, nu am citit aparent tot mesajul si nu am observat ca ai schimbat pasta.
Ce pasta ai folosit pe CPU cat si pe GPU ?

Eu te cred ca este late 2012, insa avand early si late 2012 cat si un late 2013 iMac, iti spun cu mana pe inima ca nu e niciunul cu radeon 6950, amintindu-mi ca doar la late 2011 este placa video.
Aici vroiam sa subliniez ca au fost niste probleme cu placile respective, se incingeau brusc si aparent se facea drop la fps din cauza asta.

Totusi, ce pasta ai folosit ?

Semnătură 

*am multe device-uri Apple si nu simt nevoia sa le expun aici*

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

Placa video mai exact este 6970m Radeon. In momentul in care dau din meniu “about this mac” este specificat “late 2012”.

Referitor la pasta, pentru procesor am folosit Deepcool Z5 si pentru placa video Arctic MX4.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti / Vaslui
Macuser din: 26.06.11

Foloseste arctic la amandoua. Deepcool e aiurea, am incercat si eu. Eu cred ca ai pus prea multa pasta sau prea putina sau ai strans prea tare heatsink-ul sau prea incet. Si mult si putin strica

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 09.02.13
natureself - 08 Septembrie 2014 06:25 AM

Cred ca este 2011 modelul. iMac-urile din 2012 vin cu placile video GeForce GT 660M si GeForce GTX 675MX.

Totusi te sfatuiesc daca tot l-ai desfacut, sa ii schimbi si pasta termala de pe CPU si GPU, atentie, nu pune aceasi pasta si la GPU si CPU, sunt unele paste pentru CPU care nu sunt OK pentru GPU.
Inafara de asta, vezi daca poti sa ii dai sleep la hdd cand te joci, sa nu faca extra caldura degeaba.

Intreb si eu… de ce pasta de la Cpu nu merge la Gpu? In esenta ambele sunt procesoare…

Si partea cu sleep la hard iarasi mi se pare interesant…daca urmariti atent evolutia temperaturilor intr un iMac o sa vedeti ca hardul e incalzit indirect de Gpu/Cpu si in nici un caz nu poate ridica el temperatura iMacului,in regim normal un Hdd ajunge la 40-45 grade…

Semnătură 

...prin livada cu mere…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 28.11.08

ai diferenta prea mare intre cpu si cpu heatsink. nu se transfera corect temperatura intre pastila de siliciu si radiator.

ce utilitar folosesti pt a afisa toate informatiile din screenshot?

Semnătură 

iMac early 2008 (2,4Ghz C2D, 64GB SSD + 60GB 2nd SSD, 4 GB RAM)
Time Capsule 1TB
iPod Touch 4th Gen 32GB