Salut! MBP, late 2008, Mavericks.
De ceva timp, Mac-ul meu îngheață când mi-e lumea mai dragă. Singura soluție: hard restart. Curios este că îngheață doar când folosesc Safari, App Store, iTunes sau iMovie 10. Bănuind că-i o problemă software, aseară am reinstalat sistemul pe curat. Cum am deschis Safari - a înghețat, cum am deschis App Store - a înghețat.
Ca simptome, chiar înainte de freeze, imaginea de pe display se “amestecă” - ca la un puzzle, poțiuni de imagine se suprapun unele peste altele, procesul de amestecare fiind foarte lent. Oricum, nu-și mai revine decât prin hard restart. Chestia e că nu se întâmplă imediat după ce deschid una din aplicațiile de mai sus, uneori pot duce la capăt un task mai scurt, alteori îngheață imediat. N-am găsit un pattern aici.
Când am folosit Mozilla în loc de Safari, n-am avut nici o problemă (doar la capitolul browser, dacă deshideam App Store, iTunes sau iMovie 10 problema era acolo). Cu iMovie 9, iar - nici o problemă.
După ce clean install-ul de aseară n-a rezolvat nimic, mai rămâne varianta unei probleme de hardware (părerea mea).
Aveți vreo idee ce-ar putea fi și cum aș putea rezolva problema? Țin foarte mult la laptopul ăsta n-aș vrea să-l înlocuiesc cu unul nou. Deocamdată.