15 din 22
15
iPhone 6 si iPhone 6 Plus.
  [ Ignoră ]   [ # 211 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 11.10.05
GUR - 02 Octombrie 2014 09:37 PM

Pai :

- de ce sa am o poza cu dungi negre pe laterale ? de ce sa am laterale “moarte” ?
- pentru ca editez diverse filme (vacante sau lucruri personale), in care mai includ si cate o poza, si vine ca nuca in perete poza 4:3 in film HD, iar sa stau sa le scalez, pierd “informatii” din poza respectiva
- pentru ca toti producatorii de telefoane pot, iar Apple… e mai cu mot

La cati bani cer pe un telefon, nu cred ca ar fi fost atat de complicat sa-mi lase posibilitatea selectiei intre 4:3 si 16:9 atat la poze cat si la filme… asta daca pt ei e un “must” acest 4:3. Stiu ce pot marea majoritate ale aparatelor foto, inclusiv DSLR-urile, am un prieten care face asta la nivel foarte profesional dar… discutam de iPhone, un telefon care se bate cu alte telefoane concurente, nu cu DSLR-uri.

OK ....sa o luam tiptil.
Pozele digitale nu sunt un format creat de doamne-doamne special pt telefoane mobile.
Ele săracele sunt folosite pe lumea asta ca sa le dai jos pe PC, prelucrezi,imprimi in laboratoare foto sau acasă etc.
Sunt doua motive pt care exista un standard de aspect de 3:2 resp 4:3: mărimea senzorului si standardul laboratoarelor foto.
Faptul ca pe un telefon mobil se vede cu dungi negre e irelevant pentru industria foto.
Ca Apple putea sa introducă SI un mod 16:9 pe lângă cel standard, da, putea.

[ Ignoră ]   [ # 212 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 17.05.09

@altero : aici e vorba de diversitate, daca tehnologia exista si permite de ce sa nu o folosesti ? Ce ai impotriva acestui 16:9 ??
Daca ar fi sa ma ghidez dupa replica ta : tu de ce folosesti un iPhone, un Nokia 5110 nu-ti era de ajuns ? Tot telefon era, vorbeai la el etc. La ce ti-a trebuit evolutie si ce le-a basit mintea producatorilor de Smartphone (Apple in cazul de fata) ?

@Woland : sunt perfect de acord cu tine cu privire la aspectele standard etc, stiu povestea dar tocmai asta ziceam : tehnologia iti permite, foloseste-o. Sunt o gramada de petitii online ale utilizatorilor de iPhone in acest sens. Nu vad argumente clare impotriva acestui 16:9 in conditiile in care repet : iPhone se bate cu alte telefoane, nu cu industria foto profesionala.

[ Ignoră ]   [ # 213 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Uite aici diversitate (vertical video).

GUR - 03 Octombrie 2014 06:47 AM

Tot telefon era, vorbeai la el etc.

Etc-ul ala e important.

[ Ignoră ]   [ # 214 ]
RankRank
Jr. Member

smile)))... tare video-ul.
Totusi, asa natarau nu sunt, dungile negre le am si in landscape wink.

[ Ignoră ]   [ # 215 ]
RankRankRankRank
Administrator

De ce e 4:3: A 4:3 ratio mimics human eyesight visual angle of 155°h x 120°v, that is 4:3.075, almost exactly the same. (Wikipedia)
Si mai sunt si alte motive, unele intr-adevar istorice.

Ideea e ca sunt ‘jdemii de formate de ecrane pe lumea asta.

[ Ignoră ]   [ # 216 ]
RankRank
Jr. Member

Eh, esti culmea. Da ce ai tu cu piticii mei de pe creier ? smile).
Inteleg ca pt tine si functia de poza Panoramata nu are ce cauta in nici un dispozitiv. GoPro tocmai lanseaza Hero 4 care vine cu functie SuperView, adica si mai Wide decat avea pana acum.

Ma repet : daca tehnologia iti permite inghesuirea a mai multa “informatie” intr-o poza, de ce sa nu o folosesti ? Mai ales ca altii o fac iar iPhone e un telefon high-end pe care cer o gramada de bani, nu e ca si cum as avea pretentia asta de la o mizerie de pana in 1000 RON…

In fine, polemizam prea mult pe tema asta. Ne-am expus si unui si altul parerile / argumentele. Nu e nevoie sa ne convingem unii pe altii de nimic, fiecare cu pasarelele lui smile.

[ Ignoră ]   [ # 217 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Ambele i6 se deconecteza de la WiFi si nu mai vad nici o retea pana nu le dai restart. Am testat 10 zile, am restorat, tot asa face; din cand in cand, ca sa fie cel mai enervant.

Cand am sunat saptamana trecuta, era tarziu dar Apple Care au vrut sa ma transfere imediat la un senior adviser. Acum cand am sunat din nou, m-au trecut direct la Genius Appointment, fara BSul cu update, restore, reset si alte tampenii.

Cred ca Apple stie de problema deja. O sa vedem cum reactioneaza in magazin joia viitoare, cand e programarea.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 218 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 16.04.09
GUR - 03 Octombrie 2014 10:39 AM

Ma repet : daca tehnologia iti permite inghesuirea a mai multa “informatie” intr-o poza, de ce sa nu o folosesti ?

realizezi ca nu inghesui nicidecum mai multa informatie, dimpotriva, pierzi informatie, pt ca senzorul e 4/3, nu 16:9.

[ Ignoră ]   [ # 219 ]
RankRankRankRank
Administrator

GUR: clar, aici m-ai prins, sunt un mare adept al piticilor si pasarelelor smile

huk: io zic ca ti le schimba.

[ Ignoră ]   [ # 220 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 13.12.10

Comanda mea sta de o saptamana in stadiul “items are processed”. Nu mai rezist smile)

Semnătură 

Mac: iMac Pro 2017
Phone: iPhone X 256 GB Black
Tablet: iPad Pro Silver 128 GB + 4G
Watch: Apple Watch 3 42mm
TV: Apple TV 4 32 GB

[ Ignoră ]   [ # 221 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca - Bucuresti
Macuser din: 30.07.10
K-man - 03 Octombrie 2014 12:54 PM
GUR - 03 Octombrie 2014 10:39 AM

Ma repet : daca tehnologia iti permite inghesuirea a mai multa “informatie” intr-o poza, de ce sa nu o folosesti ?

realizezi ca nu inghesui nicidecum mai multa informatie, dimpotriva, pierzi informatie, pt ca senzorul e 4/3, nu 16:9.

Sa se inteleaga, un senzor 4/3 de 8MP nu mai e de 8 MP daca il scalezi 16/9, isi pierde din rezolutie.
Crop faci oricum, ca scalezi tu personal sau scaleaza softul care capteaza informatia, tot la crop ajungi, deci tot pierzi informatie.

Semnătură 

CustoMac Pro - 27” | i7 4,4 Ghz | 16 GB RAM | GTX 970 4GB | 120 SSD + 6 TB HDD
iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:
iBook G4 - 12” | iBook G3 - 12” | Powerbook G3 - 12” | iPod Classic 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 222 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Probabil sunt zeci de aplicatii care iti permit 16:9, foloseste-le

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 223 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 03.02.06
cosmin mierlea - 02 Octombrie 2014 10:15 PM
dexxter - 02 Octombrie 2014 03:28 PM
cosmin mierlea - 01 Octombrie 2014 05:45 PM

mi-am luat si eu iPhone 6 pana la urma.64GB Space Gray.
este luat din SUA/AT&T.merge perfect 4G-ul de la Orange.

Un model no. te rog? Ca la astea noi n’am gasit. Multumesc.

A1549

Danke!

Semnătură 

.macfreak!
MacBook Air 11/i5/4G DDR3/128G SSD - sold
Mac Mini 5,2/2,5G i5/16G DDR3/500G
iPad Mini Retina Cellular
iPhone 6+/64G
iPhone 2G Alu 3.0/8G - sold
iPod Video 60G 5th Gen
Airport Extreme + Express

[ Ignoră ]   [ # 224 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 03.02.06
huk - 03 Octombrie 2014 12:38 PM

Ambele i6 se deconecteza de la WiFi si nu mai vad nici o retea pana nu le dai restart. Am testat 10 zile, am restorat, tot asa face; din cand in cand, ca sa fie cel mai enervant.

Cand am sunat saptamana trecuta, era tarziu dar Apple Care au vrut sa ma transfere imediat la un senior adviser. Acum cand am sunat din nou, m-au trecut direct la Genius Appointment, fara BSul cu update, restore, reset si alte tampenii.

Cred ca Apple stie de problema deja. O sa vedem cum reactioneaza in magazin joia viitoare, cand e programarea.

la mine asa face ipadul mini retina. doar ca nu trebuie restart, doar inchis si deschis wi-fi din control center. pe 5s nu am remarcat chestia asta.

Semnătură 

.macfreak!
MacBook Air 11/i5/4G DDR3/128G SSD - sold
Mac Mini 5,2/2,5G i5/16G DDR3/500G
iPad Mini Retina Cellular
iPhone 6+/64G
iPhone 2G Alu 3.0/8G - sold
iPod Video 60G 5th Gen
Airport Extreme + Express

[ Ignoră ]   [ # 225 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 24.08.09

Salutare tuturor,

Am un prieten care e in SUA acum, vine acasa curand. Vreau unul din cele doua iPhone-uri noi (6 sau 6 plus). Nu stiu inca pe care il voi alege, pentru ca nu am avut ocazia sa ma joc cu niciunul dintre ele.

Asa ca am de gand sa ii spun sa imi cumpere cate unul din fiecare, o sa le folosesc pe ambele o vreme, si o sa il vand pe cel la care o sa renunt.

Telefoanele pe care le poate cumpara sunt T mobile prepaid, care sunt actually unlocked. Model A1549 pentru i6 A1522 pentru i6 plus.

Citesc de doua ore pe net diverse avertizari legate de LTE in Europa pe modelele astea. Nu inteleg de ce ar fi o problema cu utilizarea LTE in Europa pe modelele de mai sus. LTE bands de pe pagina asta:

https://www.apple.com/iphone/LTE/

corespund cu LTE bands folosite de majoritatea operatorilor din EU:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_LTE_networks#Europe

Deci, ce ma intereseaza foarte tare in acest moment este: daca primesc aceste doua iPhones unlocked din State, le pot folosi in Europa fara probleme, pe 3G si 4G? Are cineva experienta cu asa ceva?

Multumesc.

15 din 22
15