Fisiere video pe un G3
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

well…. se da un superb iBook Clamshell G3, cu 366Mhz, 320ram cu Tiger 10.4.8 ...
Nu am reusit sa gasesc nimic clar in tot ce s-a discutat pana acum (poate mi-a scapat) si nici nu ma pricep la editare video si alte chestiuni din aceeasi arie curriculara. Treaba sta asa: unele fisiere video merg f bine altele nu. Majoritatea celor care merg au o calitate a imaginii NU foarte buna…dar nici foarte proasta nu e. Uneori nici cele cu imagine “slaba” nu merg. Mplayerul nu vrea nimic. VLC-ul e ok cu unele iar la altele nu are sonor si/sau imaginea este sacadata iar pe astea, QT-ul le vede ca-n aceasta poza sau ca aici dar se aude f bine. Nu am foarte mari pretentii de la acest iBook la acest capitol dar vreau sa ma asigur ca mai bine de atat nu se poate. Cum imi pot da seama daca voi putea vedea un film sau nu? Nu vreau sa le iau pe incercate…sa pierd timp cu copiatul (am doar cdrom pe el si cd-urile cu fisiere video vor fi scrise pe un pc si apoi bagate in el .... cel putin pana ajung eu in locatia unde va sta acest ibook si sa-l “leg” cu un pc desktop).
Daca exista in forum un topic asemanator (eu n-am reusit sa dau de el), va multumesc pt link si se poate sterge acest topic.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Toata povestea tine de codare.
Daca ai un film de doua ore pe un disc de 700 MB, se va vedea prost. Daca ai codare Xvid, se va vedea si mai prost. Daca e mwk, nu vei vedea nimic. Exista un soft care optimizeaza multe formate pt masinutele mai vechi.
Adresa e: http://www.3ivx.com/divxdoctor/
Vei vedea bine movuri, mpeg4, Avi divX.
Si o intrebare: cum adica MPlayer nu vrea nimic?
Si apropo de imaginile linkuite: ia da tu jos de pe net Perian si Flip4Mac. A vedea un film in Quicktime e pierdere de vreme daca nu ai versiunea Pro.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

am perian, flip si qt pro. am folosit acel divxdoctor si o parte din filmele care nu-mi mergeau, au inceput sa fie ok..am incercat doar cu un serial care nu are o super-imagine, maine o sa incerc si cu niste fisiere mai mari si cu o calitate a imaginii f buna. am stat cam 5min la un fisier de 100mb dar is multumit ca merge ....
cand deschid mplayerul pe ibook, imi zice asa si dau ok, dispare fereastra, trag fisierul pe mplayer si nu se intampla nimic…nu se deschide nimic. sa nu fie bun mplayerul?!
multumesc mult iaru, astept si alte sugestii ... intr-o sapt tre sa-l fac sa faca tot ce are nevoie proprietarul de drept si vazutul filmelor este unul dintre ele.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Nu ma pricep la G3-uri, dar e posibil sa nu poata mai mult masinuta ta.
Despre faptul ca unele filme se vad, altele nu, e explicabil, chiar daca toate-s avi. Avi e un container in care pot intra o gramada de codari. De exemplu, daca ai un film facut cu DivX 6, cu psychovisual activat, cu Q-pixel si alte dracii, sigur n-o sa-ti mearga bine pe G3. Nu mai vorbesc de H.264 si alte alea. Dar daca e un DivX curat, simplu, dintre noi, o sa-l vezi.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
mediaconvertor - 27 Februarie 2007 06:27 AM

am perian, flip si qt pro. am folosit acel divxdoctor si o parte din filmele care nu-mi mergeau, au inceput sa fie ok..am incercat doar cu un serial care nu are o super-imagine, maine o sa incerc si cu niste fisiere mai mari si cu o calitate a imaginii f buna. am stat cam 5min la un fisier de 100mb dar is multumit ca merge ....
cand deschid mplayerul pe ibook, imi zice asa si dau ok, dispare fereastra, trag fisierul pe mplayer si nu se intampla nimic…nu se deschide nimic. sa nu fie bun mplayerul?!
multumesc mult iaru, astept si alte sugestii ... intr-o sapt tre sa-l fac sa faca tot ce are nevoie proprietarul de drept si vazutul filmelor este unul dintre ele.

Procesorul G3 nu are Altivec (set de instructiuni care emuleaza rularea pe 128 de biti, din ce am inteles eu!). De aceea, e bine ca, dupa lansare, sa deschizi Preferintele si sa DEZACTIVEZI Altivec (ca G3 nu are!) la Miscellaneous. Apoi, Dumnezeu cu mila. Baga si tu un buffer (cache maxim) de 16 MB! O sa se gîndeasca, da’ pina la urma, tot o sa faca ceva!

‹‹ about garage band      din nou idvd ››