Fisier Word nu se deschide dintr-o eroare de tag
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Salutare,

Am o eroare de Word, cand am incercat sa salvez documentul. Insuficient RAM. Multumesc Windows pentru ca nu vezi decat 3 Gb din 6.

Dar asta nu are relevanta acum. Fisierul trebuia sa-l predau azi. Are 91 de pagini si a “crapat” la pagina 64. Nu l-as lua de la inceput.

Am incercat sa-l repar cu FixIt, de la Microsoft. Nu merge, bineinteles.

O alta solutie ar fi sa schimb extensia la din docx in zip si apoi sa editez fisierul xml din word, cautand linia 2 si coloana 10262932. Nici nu am editat fisiere XML.

Ma poate ajuta cineva sa il recuperez fara probleme?

L-am deschis si cu Wordpad, as putea incerca sa lucrez cu el, dar mi-au disparut aproape toate imaginile, formatarea si stilurile sunt inexistente, la fel si footerele si headerele.

Cu stima,
Sebastian

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 21.07.10

1. Daca Windows-ul tau e pe 32biti nu o sa vada decat 3GB din 6GB; doar Windows pe 64biti vede si poate accesa intreaga cantitate de RAM (6GB).
2. Nu inteleg de ce vrei sa schimbi extensia din .docx in .zip. Docx este un format xml proprietar MS.
3. Wordpad nu stie de formatari, stiluri, header-e, footer-e, deci pierzi toate stilurile, formatarile, etc.
Incearca sa deschizi fisierul .docx cu LibreOffice. Sa nu te astepti sa-l vezi exact ca-n Word, dar s-ar putea sa treci peste problema pe care o ai.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 21.05.06
Quetzalcoatl - 19 Septembrie 2014 04:24 PM

2. Nu inteleg de ce vrei sa schimbi extensia din .docx in .zip. Docx este un format xml proprietar MS.

Fișierele .docx sunt de fapt dosare .zip (deci comprimate) în care Wordu’ “împarte” documentul în mai multe subdosare și fișiere .xml.
Arahnedea încearcă să editeze unul din fișierele astea cu un editor de text, doar-doar rezolvă eroarea, ca apoi să-l recomprime și să-i schimbe la loc extensia din .zip în .docx.