1 din 2
1
Pixel Mort
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti - Baba Novac
Macuser din: 10.05.06

Astazi de dimineata am descoperit una bucata pixel mort (sau blocat pe culoarea rosie). Daca stiti sa exixte vreun soft pentru deblocat asa ceva (nush pe unde am auzit de asa ceva).

Daca nu…. intrebarea de baraj este….. cum financiar nu-mi permit sa stau fara laptop 2-3 saptamani sau cat m-or tine cei de la macgallery cu reparatia display-ului, si macul fiind in garantie, mi-l schimba cu altul?

Semnătură 

cool smirk  Generally a smart-ass!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

da un telefon si intreaba… poate rezolva fara sa ti-l schimbe
citeste si asta inainte

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Utilitarele si metodele de deblocat (masarea zonei) cica nu au rezultate mai bune decat probabilitatea ca pixelul sa invie de la sine. Era un widget care pretindea ca poate debloca, dar nu mai stiu pe unde.

Pentru un pixel ma indoiesc ca o sa-ti schimbe/repare display-ul. Dar merita sa incerci!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

pai e nasoala faza in cazul asta. Ma oftic pt ca am avut destule probleme cu mac-ul - lucru care nu ma asteptam de la apple - si mai ales ca a aparut asa….in timp!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Inca o data: da-le un telefon, sau mai bine treci pe acolo.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

daca-ti vor schimba ecranul si-ti vor spune ca tre sa faca o comanda la apple pt el, sa te inarmezi cu rabdare. sau poate vei fi mai norocos decat mine. la intalnirea anuala, mi-au spus ca in 2-3 sapt imi va veni o carcasa noua….inca nu a venit nici acum. nu cred ca depinde de ei acest lucru dar se pare ca dureaza f mult un astfel de service. un amic de-al meu a avut o pb cu super-driveul si a apelat la noumax si s-a rezolvat f rapid. incearca intai la ei .... poate ai noroc.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

da….. a durat si la mine 3 saptamani pana mi-au adus alt ventilator (stiti problema cu cel care facea urat), dar cand mi s-a topid cablul de la alimentator, s-a rezolvat rapid.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.02.07

Politica pixelilor morti !

In general, ecranul LCD este cea mai scumpa componenta a unui laptop. De asemenea, este componenta cu cea mai mare probabilitate pentru aparitia imperfectiunilor sub forma “pixelilor morti”. Fiecare producator de laptop-uri are propria sa politica in ceea ce priveste numarul de pixeli morti care garanteaza returnarea sau inlocuirea laptop-ului/ecranului de laptop. Problema este insa ca cei mai multi oameni nu sunt constienti de aceasta politica inainte de a-si achizitiona un laptop si presupun, in mod fals, ca un singur pixel mort le da dreptul sa solicite inlocuirea laptop-ului. In general, nu este posibil asa ceva.

Ce determina aparitia unui pixel mort?
Ocazional, tranzistorii individuali care transporta curentul la nivelul unui pixel pot sa ramana inchisi sau deschisi, rezultand astfel un pixel mort. Un astfel de pixel poate sa apara ca un punct alb sau negru pe un fond al ecranului de culoare inchisa sau deschisa sau, daca este vorba de un sub-pixel mort, acesta poate sa apara ca un punct colorat in rosu, verde sau albastru.
Standardul defineste patru nivele de calitate: Clasa I, cea mai inalta, nu permite nici un pixel defect. Clasa IV, cea mai mica, permite pana la 262 de defecte! Din fericire, nici un producator nu adopta ultima clasa. Toti producatorii de laptop-uri folosesc Clasa II, care inseamna, in general, Ecran de calitate = Ecran cu maxim 3 pixeli defecti grupati si 5 imprastiati (in functie de interpretarile particulare ale fiecarui producator aceste valori pot sa difere).
Retineti, TOATE ecranele de laptop respecta acest standard, tolerand un numar mic de pixeli defecti, numai aparatura speciala, cum ar fi cea medicala cu ecran de inalta rezolutie, conformandu-se Clasei I a standardului.
Daca veti citi cu atentie certificatele de garantie pentru produsele care contin ecrane LCD (laptop-uri, monitoare, PDA, etc.), la orice distribuitor, absolut toate aceste produse se conformeaza acestor standarde.

Poate apple are alta politica wink

(Datorita limitarilor tehnologice, nu sunt considerate defecte monitoarele care prezinta 3-5 pixeli defecti conform standardului de calitate international ISO 13406-2 clasa II. )

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

OK hai sa nu ne ambalam cu schimbatul laptop-ului - desi…poate n-ar fi o idee rea - ziceam asta ca un fel de “gandit cu voce tare”. Din pacate stiu cam cati pixeli morti trebe sa aiba un ecran inainte sa fie inlocuit; wishful thinking i guess. Ce ma cam streseaza pe mine e faptul ca am avut cam prea multe probleme cu laptop-ul meu; eh….. poate eram eu over-hyped in privinta calitatii unui mac, sau…. poate o sa am mai mult noroc cu urmatorul.

PS. Propun ca reply-ul lui szasz sa fie trecut in wiki-ul macuser.ro

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.02.07

Sorry ....daca ai avut probleme cu laptopul poate le spui tot, si le convingi sa iti dea altul.

Succes !

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucalești
Macuser din: 28.01.07

Salut! Ce probleme ai mai avut (in afara pixelului, evident)? Eu nu am avut nici o problema cu un MacBook. Nici hardware nici software.

Poti sa ne descrii aceste probleme?

Exemple software:
1. Am “reinstalat” toate aplicatiile (nesistem, gen office, iwork, i…, safary, dashboard, etc.) ca test si m-am si jucat X-moto smile in acest timp. A mers mai greu in timpul asta dar apoi a mai stat o luna fara rebootare.
2. Am fost nevoit sa rebootez doar cand am incercat sa modific ip-ul in timp ce rulam un linux in Parallels. Inainte sa fac asta m-a atentionat ca sunt mairi sanse sa nu mai functioneze corect dar evident ca am actionat fara a opri Parallels in prealabil. A fost singura data cand am intalnit asa ceva.
3. Mai rebootez acum ca am facut un update pt AirPort. Deci in o luna jumate doua rebooturi.

In rest, probleme mi-a creat la servici ca ajung tarziu si acasa ca prietena mea ori vrea sa stea ea pe Mac ori vrea sa nu stau eu. Si am cam obosit.

Semnătură 

MacBook Alb, Core 2 Duo 2GHz, 1G RAM (acu’ are o juma de cana de cafea in el)
Ducati Monster 600 (bestial)

Curat murdar!!! Toate

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07
equinoxe - 27 Februarie 2007 05:10 PM

Astazi de dimineata am descoperit una bucata pixel mort (sau blocat pe culoarea rosie). Daca stiti sa exixte vreun soft pentru deblocat asa ceva (nush pe unde am auzit de asa ceva).

Îţi pot trimite 2 asemenea programe pe e-mail… dar nu ştiu cât sunt de eficiente, pentru că nu le-am folosit niciodată: n-am avut nevoie.

[ Modificat: 01 Martie 2007 08:18 AM de CANARIS ]
 Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
laurentiu - 01 Martie 2007 08:03 AM

Salut! Ce probleme ai mai avut (in afara pixelului, evident)? Eu nu am avut nici o problema cu un MacBook. Nici hardware nici software.

Poti sa ne descrii aceste probleme?

Exemple software:
1. Am “reinstalat” toate aplicatiile (nesistem, gen office, iwork, i…, safary, dashboard, etc.) ca test si m-am si jucat X-moto smile in acest timp. A mers mai greu in timpul asta dar apoi a mai stat o luna fara rebootare.
2. Am fost nevoit sa rebootez doar cand am incercat sa modific ip-ul in timp ce rulam un linux in Parallels. Inainte sa fac asta m-a atentionat ca sunt mairi sanse sa nu mai functioneze corect dar evident ca am actionat fara a opri Parallels in prealabil. A fost singura data cand am intalnit asa ceva.
3. Mai rebootez acum ca am facut un update pt AirPort. Deci in o luna jumate doua rebooturi.

In rest, probleme mi-a creat la servici ca ajung tarziu si acasa ca prietena mea ori vrea sa stea ea pe Mac ori vrea sa nu stau eu. Si am cam obosit.

Lolz: pai am mai avut un ventilator descentrat, si un cablu e alimentator topit. Cu software-ul nu prea am avut probleme. Cu serviciul….hehe, il iau cu mine. La 2 zile dupa ce l-am luat, am refuzat sa mai folosesc pc-ul de la firma - l-am transformat in server pe linux.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
CANARIS - 01 Martie 2007 08:13 AM
equinoxe - 27 Februarie 2007 05:10 PM

Îţi pot trimite 2 asemenea programe pe e-mail… dar nu ştiu cât sunt de eficiente, pentru că nu le-am folosit niciodată: n-am avut nevoie.

Chiar te rog…. banuiesc ca nu pot strica nimic incercand (eventual vreo criza de epilepsie daca stau sa ma uit la ecran pe parcursul testelor :D :D ), mailul meu il ai in profil

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucalești
Macuser din: 28.01.07
equinoxe - 01 Martie 2007 08:32 AM

Cu serviciul….hehe, il iau cu mine. La 2 zile dupa ce l-am luat, am refuzat sa mai folosesc pc-ul de la firma - l-am transformat in server pe linux.

Il iau si eu la servici, dar ma culc prea tarziu si nu mai ajung pana in 12. Noroc ca am ajuns programator si nu functionar de banca. Cred ca-mi fac firma mea sa nu ma mai duc deloc la servici smile.

Acum inapoi la topic, chiar nu am avut nici o problema hardware. Si chiar nu am chef sa dau de una.

Semnătură 

MacBook Alb, Core 2 Duo 2GHz, 1G RAM (acu’ are o juma de cana de cafea in el)
Ducati Monster 600 (bestial)

Curat murdar!!! Toate

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07
equinoxe - 01 Martie 2007 08:33 AM

Chiar te rog…. banuiesc ca nu pot strica nimic incercand (eventual vreo criza de epilepsie daca stau sa ma uit la ecran pe parcursul testelor :D :D ), mailul meu il ai in profil

“You are not allowed to use the e-mail console…  oh oh (Sau îs eu chior la ora asta târzie şi nu văd bine?)

Am încercat varianta cu PM, dar… “To prevent spam there is a 1 hour waiting period before new members are allowed to send Private Messages.”  mad

Semnătură 

The Day Is My Enemy

1 din 2
1

‹‹ CUTIE MACBOOK PRO 17      Mac book pro ››