Întreb și io…
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 20.06.08

Cum de e posibil ca Apple, la fiecare lansare deprodus, să aibă vânzări mai mari ca la precedenta lansare?

Cică acum au vândut în prmiul weekend peste 10 mil de iPhone. La 5C și 5S au vândul 9 mil, iar la 5 doar 5 milioane de terminale.

Se pare că concurența sforăie din greu, se mai trezește săptămânal, mai lansează un G65 turbo și iar se culcă la loc.

iOS câștigă încet încet noi adepți. Am amici care au renunțat la alte Sisteme de Operare și au trecut pe iOS. Chiar dacă mulți sunt cârcotași și se leagă de faptul că nu-l pot personaliza, ”customiza” se pare că tot mai puțini apreciază această posibilitate. Cam așa a fost și în perioada de creștere a pieței PC, când fiecare se dădea mare cu ceea ce poate face cu a lui PC.

Dar cred că oamenii au nevoie doar de câteva funcții, și acestea să fie stabile, și să le poți folosi cand ai nevoie, nu când vrea device-ul respectiv (exclus Apple).

Să fiu în locul Samsung, Huawei sau orice alt producător, nu ași dormi prea liniștit.

Apple cu un produs două lansate pe an vinde aproape cât toți ceilalți producători care scot modele noi la fieșce 10 zile.

Geniul lui Steve a mers mai mult pe stabilitate și consecvență, cu care cred că chiar a învisns și va învinge în continuare.

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiesti/Constanta
Macuser din: 04.01.11

psi apple vinde sa zicem 30 de mil de iphone 6 si 6 plus in anul fiscal 2014-2015, dar samsung vinde 100 de mil( e adevarat nu la 650$ bucata, si mai ieftine si mai scumpe), nu cred ca trebuie sa le plangem de mila, sunt giganti. Totusi concurenta naste cocnurenta, las ca e bine cum le face apple, mai tineti minte cand pe lume nu se stia decat de nokia( si poate de motorola) nu exista concurenta serioasa la acea vreme si unde a ajuns nokia?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 19.08.08

Cum a spus antevorbitorul, Apple lanseaza 1 model de telefon/an (hai 2, daca luam separat cele 2 ifoane), Samsung lanseaza cate unul pentru fiecare buzunar, overall Samsung incaseaza mai mult.
Nu cred ca aceasta crestere a vanzarilor este data de castigarea de noi adepti ci de cresterea numarului de amatori de gadgeturi prin inaintarea in varsta, copiii care visau la primul iPhone acum 7 ani sunt astazi adulti angajati in campul muncii si isi permit iPhone 6, persoanele de 60 ani care aveau 53 acum 7 ani nu isi vor cumpara iPhone 6 ci un telefon cu butoane mari sa vada fara ochelari.
iPhone nu este Dumnezeu, mai sunt unii ca mine care ii intorc spatele considerand ca pe sfera business si comunicare exista terminale superioare care costa < 1/2 iPhone 5 - “no button needed” BlackBerry Z10 imi este absolut suficient cu al sau Hub si predictive text genial, acuma ma trezesc facand gesturi cu toate telefoane cu touch screen care-mi pica in mana, inclusiv iPhone.
Oricat mi-ar place MacBookul de pe care scriu, astept cu nerabdare BlackBerry Classic smile)

Semnătură 

Macbook Pro 13.3” Early 2015 Retina
Macbook Air 13.3” mid 2012
iPhones Blackberry Z30

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti / Sibiu
Macuser din: 12.12.12

Apple reuseste sa vanda bine cu doar 2 modele de iPhone, Samsung are aproape 100 de modele de galaxii. Daca ar fi fost sa luam modele de top de la Samsung S5 si Note, si sa ne apucam sa vindem doar aceste 2 modele, Samsung nu ar avea nici o sansa in fata Apple.

Semnătură 

 MacBook 13-Inch (Mid 2010), Intel Core 2 Duo 2,4GHz, Nvidia Geforce 320m 256MB, 8GB DDR3, 120GB SSD, 1TB SSHD, macOS v.10.13
 PowerMac MDD, PPC G4 Dual 867MHz, Nvidia Geforce FX5500 256MB, 2GB DDR1, 2 x 320GB HDD, DVD-RW DL, OS X v.10.4.11
 iPod Classic 6th Generation, 80GB HDD, FW v.1.1.2
 iPhone 5C, 8GB, iOS 10
 iPhone 6 Plus, 64GB, iOS 11
 iPhone 7 Plus, 32GB, iOS 11
 Apple USB SuperDrive
 Apple Magic Mouse

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 06.09.07

Apple este o firma de nisa,celebra in USA si recunoscuta in alte tari unde consumatorii au bani dar nu stiu ce cumpara efectiv.
Samsung si alti giganti sunt pe felie si ofera tehnologie inaintea Apple numai ca nu au fanatici care sa le tina partea din cauza ca nu au marketing atit de personalizat care fidelizeaza consumatorul captiv aplicatiilor.
In rest nimic nou sub soare,important e sa stii ce vrei si cit sa dai pe acel lucru.

Semnătură 

iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2014)>32GB-DDR3x1600RAM>SSD-500GB>AMD Radeon R9 M295X 4096 MB[/color]
Editor de imagine & Colorist și Cameraman