1 din 2
1
Mac book pro
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 26.01.07

Salut la toti
sunt super nou in domeniu si vreau sa-mi iau un mac book pro de 15 cel la 2.16 cu vreo 2 giga de ram si ecran glossy. In principiu o sa pun un logic pro pe el.. cu o clapa o placa de sunet externa ( m-audio firewire 410 ) si niste boxe monitor tot m-audio bx5a.

pe partea de compus stiu ce poate am fost la prezentarea de la hilton si m-am convins ca asta vreau. ce ma ingrijoreaza pe mine este integrarea lui in win. mai pe detaliu vreau sa stiu daca pot sa folosesc xls-uri, mail-uri si cam alte aplicati gen office sa fie citibile de catre win si in mac din win. Sper sa intelegeti ce vreau eu defapt.

daca puteti sa ma lamuriti as fi tare recunoscator.

Semnătură 

BSOD not available on OS X smile

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

exista suita office pentru mac smile

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti - Baba Novac
Macuser din: 10.05.06

si daca suita Office de la Microsoft costa bani, Neo Office este free si are un grad de compatibilitate foarte ridicat!

Semnătură 

cool smirk  Generally a smart-ass!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Mai exact, exista Microsoft Office pentru Mac. Asa ca te-ai scos!
Eu pana acum nu am intalnit decat un singur tip de fisier pe care nu l-am putut deschide in Mac: o arhiva facuta cu Power Archiver. Dar mi-am pus Windows prin VirtualPC si s-a rezolvat.
Plus ca tu iti poti pune si Windows, fie pe o partitie separata (prin Boot Camp), fie prin Paralles. Prima varianta merge nativ, a doua cica mai bine… smile

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie

dap toata ziua am stat pe net azi si am tot citit.. cam asa e nu exista fisiere sa nu poate fi deschise de ambele sisteme.

multumesc mult pt ajutor.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Off Topic (rușine mie): În legătură cu signature-ul tău: BSOD există și pe OSX - uite aici: http://www.jwz.org/xscreensaver/download.html

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie

haha corect . eu ma refeream la faptul ca nu crapa cu BSOD smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Pana si cand crapa Mac OS X arata mult mai bine decat orice altceva: cade o cortina gri, transparenta… E chiar frumoasa, dar nu o s-o vezi prea des smile. Chiar, nu se poate “emula” una? Ca n-am mai vazut-o de vreun an jumate.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: București
altero - 28 Februarie 2007 12:46 AM

Pana si cand crapa Mac OS X arata mult mai bine decat orice altceva: cade o cortina gri, transparenta… E chiar frumoasa, dar nu o s-o vezi prea des smile. Chiar, nu se poate “emula” una? Ca n-am mai vazut-o de vreun an jumate.

http://www.dashboardwidgets.com/showcase/details.php?wid=1665  smile
sau   http://www.dashboardwidgets.com/showcase/details.php?wid=1035  ...după preferințe

Semnătură 



[ Ignoră ]   [ # 9 ]
Rank
Newbie

dupa niste mici calcule am ajuns la concluzia ca pina la urma o sa-mi iau un imac de 20… teoretic are cam aceleasi specificatii ( sper ). voi ce ziceti ? e mai bun mac book pro decit acest iMac de 20? 2.16 core2duo 1 gb ram 250 hdd 1600xt bla bla bla ?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 11.02.07

Daca iti trebuie mobilitate vei alege un Macbook, daca nu eu cred ca un iMAc e solutia !
Au pret bun, comparativ cu laptopuri.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
Rank
Newbie

dap… mai ales ca pot sa-l iau si mai ieftin… si chiar mi se pare ca sunt cam aceiasi chestie.. si cum ziceam mai sus.. mai trebuie sa iau si o placa de sunet.. boxe si o clapa…. si decit sa dau 65 de mil… pe un laptop.. si restul sa ma duca pe la aproape 100 .. mai bine dau 52-55 pe imac.. si ma duce la 80.. cel mult 90 cu totul.. si sincer.. si imac-ul e semi portabil.. doar e un monitor.. cam maricel.. dar nu e ca pc-urile normale… intra pe bancheta de spate, rite?:)

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Ca performante sint aproape egale. Hardul e mai rapid, procesorul, mai jos - secompenseaza. Secretul e maxim de RAM. Si gata. Ai ales bine!

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
Rank
Newbie

problema care o vad la imac in leg cu memoria e ca nu am mai pus pina acum…. pe cind la mac book pro am mai pus. voi stiti cum se face? nu de alta dar ies mai ieftin daca iau memoria de aici.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: 7 coline
Macuser din: 11.01.07

in partea de jos a ecranului (sub merișor) - trebuie să întorci cumva iMac-ul pentru a avea o poziție faborabilă - o să vezi două șuruburi.
Ei, pe alea ai voie să le desfaci. Memoria o găsești înăuntru.
iMac-ul vine standard cu 2X512 Mb RAM.

articolul detaliat de la Apple pentru schimbarea memoriilor îl poți vedea aici

[ Modificat: 28 Februarie 2007 09:19 PM de akbar ]

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
Rank
Newbie

iti multumesc foarte mult mi se pare super simplu ma asteptam sa fie putin mai complicat. Inca o intrebare daca nu cunva abuzez de voi wink : exita vro incompatibilitate intre acest imac si anumiti producatori de memorii? ca sa stiu din prima ce as putea sa cumpar sa meaga fara probleme.

Semnătură 

1 din 2
1