Layout tastatura setat gresit ...
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 21.04.12

Cand am instalat Mavericks, am folosit un layout gresit pentru tastatura (“Romanian - Standard” in loc de “Romanian”) si de aici au inceput problemele.
Dupa un reboot, tastatura este vazuta in continuare ca “Romanian - Standard” iar diacriticele sunt pe alte taste. Pentru ca folosesc diacritice in parola, trebuie sa schimb de fiecare data, din ecranul de logare, layout-ul tastaturii.
Dupa ce ma loghez pe userul meu nu mai e nicio problema, am facut corectia (introdus “Romanian” si sters “Romanian - Standard”) dar cum fac sa schimb si layout-ul pentru pagina de login? Mentionez ca sunt singurul user pe Mac-ul respectiv si - evident - am drepturi de admin.
Ce pot sa fac? In afara de reinstalare sistem, normal.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Intră în recovery partition și vezi dacă ai pe acolo vreo setare. Nu pot să verific acum din păcate.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

Am reusit, chiar daca nu-mi explic cum s-a intamplat.
Am intrat in Recovery Mode si nicio optiune nu-mi convenea (Recovery from TM, Reinstall OSX etc). I-am dat totusi “Change Language” iar cand mi-a afisat optiunile, l-am lasat ca de obicei, “Default”. Dupa care am dat Restart si gata, acum vad ca s-a rezolvat problema, am layout-ul corect de la inceput.
Multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Probabil ca ai pus keylayout-ul in ~/Library/Keyboard Layouts, deci in userul tau, si nu in /Library/Keyboard Layouts, care e system-wide.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

Surpriză, keylayout-ul nu apare nici in “~/Library/Keyboard Layouts” nici in “/Library/Keyboard Layouts” ... și totuși îmi vede diacriticele. Sunt în ceață ...

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Ia vezi in /System/Library/Keyboard Layouts. Ar trebui sa ai un bundle acolo.
Tot timpul uit de biblioteca asta…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Da, acolo este, in /System/Library/Keyboard Layouts. Important e ca acum merge corect. Oricum cred ca s-ar fi rezolvat cand ii voi face update-ul la Yosemite.