8 din 13
8
OS X 10.10 Yosemite
  [ Ignoră ]   [ # 106 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

Nu am nicio problema din cele de mai sus:
- reteaua: totul se vede perfect
- boot? nu am avut niciodata probleme
- nu se trezeste singur din sleep sau altele de capul lui
- orice altceva

O singura problema pe care o am, desi am ssd, este ca rezultatele in spotlight le afiseaza intre 1-3 secunde. Ma asteptam sa o faca instant, am si un ssd, doar totul ar trebui sa mearga precum mergeau icoanele trase din dock: puff.

[ Ignoră ]   [ # 107 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 20.07.10

Si mie mi se pare ca Safari se misca ceva mai bine. Nu-mi place ca trebuie bagata parola dupa ce intra screensaverul (nu am gasit sa opresc asta). Designul este ok, DAR iconitele folderelor sunt de un albastru prea strident, noul mod fullscreen la ferestre deocamdata nu-l gasesc util, iar dock-ul, parca se apropie de bara de start a lui window$, e prea plat (stiu, toata povestea cu flat si cu renuntarea la skeuomorph dar mai mergea lucrat, gasit altceva).
Gasesc utila treaba cu notification center, ai starea vremii, to do list, calendar, etc. la un click distanta.

Semnătură 

*Mac Mini (Late 2012), 2.5GHz Intel Core i5, 4Gb DDR3, 120Gb SSD
*iPhone SE Space Gray, 16GB; Apple Watch Sport 38mm Space Gray;
*2 x PS3 Slim 120Gb, XBOX 360 Slim 640Gb, XBOX Classic 250Gb, Wii, Wii U, NDS Lite, NES, Raspberry Pi, PSP;
*Canon 550D, Fujifilm S6500FD

[ Ignoră ]   [ # 108 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
cashonly - 20 Octombrie 2014 06:30 AM

Nu-mi place ca trebuie bagata parola dupa ce intra screensaverul (nu am gasit sa opresc asta).

Sys Pref > Security & Privacy - General.

[ Ignoră ]   [ # 109 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Pe mine ma deranjeaza ceva, de cand am pus yosemite mi-a cerut contu de cloud care a devenit si userul meu pe osx, adica orice parola imi cere sistemul e parola de cloud. Pot sa am un user de admin normal si cloudu sa fie in treaba lui?
Am facut backup la keychain si cand imi cere o parola care are legatura cu el e parola veche nu cea de cloud.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 110 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 13.09.08
D_A_N - 19 Octombrie 2014 08:30 PM
fane87 - 19 Octombrie 2014 04:52 PM

Salut.
Am si eu o preoblema.
Am incercat sa instalez os x yosemite clean, dar din pacate am sters tot sistemul de operare, deoarece nu am facut stickul cum trebuie. Am urmarit un tutorial pe youtube, dar se pare ca nu a mers.
Ma poate ajuta cineva cu un continutul unui stick bootabil pentru a instala os x yosemite ?
Multumesc!

Ti-am dat PM.

Mulțumesc frumos!

[ Ignoră ]   [ # 111 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 17.06.10

Se pare ca problema cu wake-up din sleep la Mac Mini 2012 este semnalata si de altii,unii spun ca inca din beta aveau problema asta ... Anul asta nu m-a impresionat cu nimica Apple si parca au scos pe piata numai produse ce iti creeaza impresia de neterminat ...

https://discussions.apple.com/thread/6605926

[ Ignoră ]   [ # 112 ]
Rank
Newbie
Din: Bistrita
Macuser din: 11.12.12
.ral:cr - 20 Octombrie 2014 08:21 AM

Pe mine ma deranjeaza ceva, de cand am pus yosemite mi-a cerut contu de cloud care a devenit si userul meu pe osx, adica orice parola imi cere sistemul e parola de cloud. Pot sa am un user de admin normal si cloudu sa fie in treaba lui?
Am facut backup la keychain si cand imi cere o parola care are legatura cu el e parola veche nu cea de cloud.

System preferences -> Users & Groups -> Change password -> Use a different password

[ Ignoră ]   [ # 113 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Constanța
Macuser din: 17.01.10

Bună ziua,
Am instalat Yosemite pe MBP din semnătură (MBP 2009) peste Maverick, totul este OK până acum. Impresia mea este că sistemul se mișcă chiar mai bine decât Maverick.
Toate aplicațiile ce le foloseam sub Maverick - Office, lucruri banale- merg fără probleme.
Compatibilitatea între Yosemite și Maverick este evidentă, trecerea este mult mai lină decât de la Snow Leo la Mountain Lion.
M-am obisnuit cu noua interfata , este intuitivă după folosirea IOS 7. Nu stiu încă dacă am să rămân pe Yosemite sau mă întorc pe Maverick.
Este oricum impresionant că un MBP vechi de 5 ani se miscă bine cu ultimul SO.
Nu pot folosi handoff… asta e.
Totusi interfata stearsa nu stiu dacă ma va convinge, rămân la afirmația că Snow Leopard este un sistem extraordinar, eu îl folosesc cu succes pe MBP 2010 și iMac 2007.
Acum scriu de pe un boot făcut cu Maverick pe HDD extern și totuși: interfața este mai strălucitoare, ceva, ceva lipsește când le compari…

Semnătură 

iMac Retina 5K, 27-inch, Late 2015 3,2 GHz Intel Core i5 macOS 10.13
Retina Macbook Pro 13.3” Early 2015 Intel i5 la 2,7GHz , 8 GB RAM, SSD 256 GB, Intel Iris Graphics 6100 macOS 10.13
iPhone 6s Plus 16 GB
iPad Air 2 4G
MacBook Air 11,6” 2010 64 GB
Macbook Pro 2009 13,3”, 2,26 GHZ, 500 GB, 8 GB RAM
iMac Intel Core 2 Duo 2,4 GHz, RAM 3 GB , HDD 320 GB
iPad 2 3G

[ Ignoră ]   [ # 114 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Eu n-o stiam p-asta: batch rename direct in Finder.

[ Ignoră ]   [ # 115 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: bucuresti/aalborg/viena
Macuser din: 05.10.07
bogdanopolis - 20 Octombrie 2014 10:54 AM

Se pare ca problema cu wake-up din sleep la Mac Mini 2012 este semnalata si de altii,unii spun ca inca din beta aveau problema asta ... Anul asta nu m-a impresionat cu nimica Apple si parca au scos pe piata numai produse ce iti creeaza impresia de neterminat ...

https://discussions.apple.com/thread/6605926

utilizatorul de mac trebuie sa ramana vigilent!
shutdown dureaza o vesnicie, de 2zile. primele 2 zile a mers misto tot, acum ca am inceput sa ne imprietenim face mizerii, ca un sef tembel sau un ospatar plin de ifose!

Semnătură 

 ǝʞıl ı

[ Ignoră ]   [ # 116 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Ploiesti
Macuser din: 20.02.14

Salut! Dupa update-ul la Yosemite nu imi mai vede camera. Ceva idei? Am incercat si in Facetime si in Photo Booth si imi spune “No camera availabel”...

Semnătură 

Mac: MacBook Pro 13’’ (Late 2011), i5 2.4GHz, 8 GB RAM, 120GB SSD + 500 HDD (fusion drive), Yosemite
Phone: iPhone 6 64 GB, iOS 8

[ Ignoră ]   [ # 117 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 20.07.10

batch rename - imi amintesc ca pe vremea lui leopard am folosit automator exact pentru acest lucru.

Semnătură 

*Mac Mini (Late 2012), 2.5GHz Intel Core i5, 4Gb DDR3, 120Gb SSD
*iPhone SE Space Gray, 16GB; Apple Watch Sport 38mm Space Gray;
*2 x PS3 Slim 120Gb, XBOX 360 Slim 640Gb, XBOX Classic 250Gb, Wii, Wii U, NDS Lite, NES, Raspberry Pi, PSP;
*Canon 550D, Fujifilm S6500FD

[ Ignoră ]   [ # 118 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca - Bucuresti
Macuser din: 30.07.10
altero - 18 Octombrie 2014 11:46 PM
Doc. - 18 Octombrie 2014 08:22 AM

- icon-ul roșu de itunes îmi sare în ochi, mai ales că e poziționat exact în mijlocul dock-ului (îmi dă senzația că e butonul de avarii de la mașină);

L-am facut mai cacaniu, ca imi fura ochii. Ar mai fi solutia sa-l scot din Dock, de fapt de ani de zile folosesc Spotlight pentru lansat aplicatii.

Il vrea cineva pe cacaniu?

eu tot icon-ul asta de itunes il prefer raspberry

Semnătură 

CustoMac Pro - 27” | i7 4,4 Ghz | 16 GB RAM | GTX 970 4GB | 120 SSD + 6 TB HDD
iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:
iBook G4 - 12” | iBook G3 - 12” | Powerbook G3 - 12” | iPod Classic 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 119 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05
huk - 18 Octombrie 2014 08:48 PM

WiFi sync i6 cu tenTen nu merge deloc. varza OSul asta.

am urmat pasii de pe osxdaily si a mers
http://osxdaily.com/2013/02/17/wi-fi-sync-not-working-fix-ios/

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 120 ]
RankRankRank
Member
Din: Galati
Macuser din: 26.08.07

Nu am mai scris de mult dar nu ma mai pot abtine…. Merge perfect dar doamne ce design ORIBIL, stiu ca poate e o chestiune de gusturi insa nu ma pot uita la ecran… designul ferestrelor hai mai treaca mearga dar iconurile chiar sunt oribile.

Semnătură 

Suma viciilor unui om este o constantă.

8 din 13
8