va provoc la o discutie apropos de sansele editorilor FCP in Romania.
dupa ce investesti in sistem-soft-cursuri, si te consideri bun si talentat, care iti sunt sansele de a-ti recupera banii, timpul si toti nervii???
astept opiniile voastre de cunoscatori si membrii ai clubului mac.user
by the way! cand credeti ca va aparea si un APPLE TRAINING CENTER??? PE PLAIURILE NOASTRE….
daca reusesti sa intri in ‘morisca’, iti scoti banii repede
dar trebuie sa faci parte din sistem, altfel e greu, asa ca incearca sa-ti faci mai intii relatii pe la casele de productie audio-video, pe la vre-o televiziune, cauta oameni din agentiile de publicitate care se ocupa de spoturi, socializeaza, in general
Din ce stiu eu (care sunt in afara “moristii), Antena 1 si TVR lucreaza (si) pe FCP. Or mai fi si altele, ca si studiouri mai mici.
Training: http://www.apple.ro/ro_/apple/register/index.html. Poate e prea putin, dar daca ai bani cred ca poti beneficia si de un training de vreo 2 saptamani.
Pai tinand cont ca un salariu de editor intr-o televiziune ... nu e mai mic de 1500RON, iar la un studio de postproductie din cele care “se respecta” poti ajunge usor la 1000 euro/luna ... poti face un calcul si vezi daca “te scoti”. In ziua de azi nu mai este asa greu sa intrii “in sistem”. Bun sa fii, noroc sa ai ...
exact asa m-am gandit si eu. slugaresti un an(poate chiar si doi), ca asta e regula pe terra… a-ti face relatiile si pentru a ajunge undeva. eu am o agentie de publicitate din ‘04, fac doar creatie si print dar cred ca viitorul e… in miscare. la cate am in cap si cum se misca, cred ca avem nevoie mare de editori si regizori cu totul altfel decat pe cei ce i-am vazut la hilton acu ceva vreme (TVR). ocupau saracii juma de sala dar majoritatea dintre ei sunt dinozauri…
cum sa faci un dinozaur care formeaza numaru la un telefon cu disc sa se descurce cu un sa zic… ceva (iphone) fara butoane???
mersi altero pentru link. chestia e foarte recenta pentru ca am tot verificat apple-ul si cautam febril un centru cat mai apropiat de noi (de Romania) unde sa se certifice ceva “scoala grea” precum FCP!
exact asa m-am gandit si eu. slugaresti un an(poate chiar si doi), ca asta e regula pe terra… a-ti face relatiile si pentru a ajunge undeva. eu am o agentie de publicitate din ‘04, fac doar creatie si print dar cred ca viitorul e… in miscare. la cate am in cap si cum se misca, cred ca avem nevoie mare de editori si regizori cu totul altfel decat pe cei ce i-am vazut la hilton acu ceva vreme (TVR). ocupau saracii juma de sala dar majoritatea dintre ei sunt dinozauri…
cum sa faci un dinozaur care formeaza numaru la un telefon cu disc sa se descurce cu un sa zic… ceva (iphone) fara butoane???
Cei de la Hilton nu erau regizori, ci doar editori si tehnicieni. Ai fi uimit sa vezi regizorii din televiziuni in general .... le zice redactori )
mersi altero pentru link. chestia e foarte recenta pentru ca am tot verificat apple-ul si cautam febril un centru cat mai apropiat de noi (de Romania) unde sa se certifice ceva “scoala grea” precum FCP!
Cel mai apropiat centru e la Viena. Dar nu e “scoala grea”. Faci cu un profesor in cateva zile, niste tutoriale destul de simple. In afara faptului ca te costa acea saptamana “de vis” un pret cu trei zero-uri, mare lucru nu inveti. Ahh..sa nu uit de diploma de “certified user”, cam gros cartonul pentru situatii de urgenta, ca la altceva nu-l poti folosi .
Glumesti ?!?!
Eu nici cu diploma de “mare artist” de la UNATC nu am ce face. Nimeni nu mi-a cerut-o vreodata, nici in Romania si nici pe afara. Interviu, resume, proba si “good to go” la munca frate !!!
De fapt imi aduc aminte, mi-au cerut-o chiar cei de la UNATC la angajare/titularizare pe post. Da’ aia de FCP, face praf la dosar !!!
Evident ca la film faci muuult mai multi bani ... filmul bate publicitatea. Doar ca sunt mai rare proiectele de film. Si muncesti mai mult la unul; 2-4 luni, fata de o publicitate care in cateva zile n-ai ce face.
si eu care ma gandeam deja sa intru la cursurile pregatitoare de la UNATC!!! oricum flerul imi spunea ca e o mare prostie sa fac treaba asta. 20 milioane doar ca sa mirosi un pic din cunostintele profilor o data pe saptamana timp de 3 luni??? nebun sa fii!!! si daca reusesti sa intri cumva pe locurile cu plata, sa mai dai vreo 1500 epuroi???