2 din 4
2
au editorii FCP sanse in Romania???
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Dacul are dreptate! E o foame de buni utilizatori … mama, mama! Si la DTP (in ciuda aparentelor) e o seceta! Si peste tot. Inca un exemplu de aplicabilitate a curbei lui Gauss.

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: UK+ Bucharest
Macuser din: 08.02.07

unde-i seceta bre? chiar nu inteleg… Poate ca e seceta pentru ca patronii din Romania vor multa munca pe bani putini… M-am dus in cateva agentii la discutii si cea mai tare faza a fost cand, la vreo saptamana, trebuiau sa ma sune sa-mi zica ce-au decis. Au sunat cu 2-3 zile mai tarziu si mi-au spus ca inca nu s-au decis pentru ca mai e inca un finalist… Ca sa aflu dupa din interior ca de fapt eu cerusem mai mult decat vroiau ei sa dea si incercau sa vada daca ma conving sa vin pe bani mai putini…
Nu existaseceta de oameni, asa ceva nu cred… Exista seceta de sefi si patroni seriosi…. wink

Semnătură 

Pe partea cealalta

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

piata se regleaza in functie de cerere si oferta… deocamdata, cererea e mare smile

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 27.02.07

si cat le-ai cerut pallMac? si cat ofereau ei? da-mi pe PM raspunsul

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member
dacuBurebista - 06 Martie 2007 05:57 PM

piata se regleaza in functie de cerere si oferta… deocamdata, cererea e mare smile

LOL Daca era cererea mare… nu ma loveam de aşa ceva. Mai ales ca nu-s începător…

Semnătură 

Pe partea cealalta

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRank
Member
csampais - 06 Martie 2007 06:17 PM

si cat le-ai cerut pallMac? si cat ofereau ei? da-mi pe PM raspunsul

Nu mai contează acum… Eu am un obicei prost… Spun care e salariul meu actual şi aştept o oferta. Este foarte clar pentru oricine că nu aş accepta o ofertă egală sau mai mică cu salariul meu actual.

Semnătură 

Pe partea cealalta

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRank
Jr. Member

cu salariile astea e o problema care tine de cat de mult vei avea de lucru in respectivul loc. eu unu as opta pentru un salariu mediu (pentru domeniul respectiv) pentru ca as mai avea si viatza personala. altfel pentru ceva zorzonei plus nu mi-as cara patu la birou!

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member

În agenţiile de publicitate care se respectă şi sunt în top, volumul de muncă este acelaşi… deci… nu stă în picioare argumentul.

Semnătură 

Pe partea cealalta

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

nici ferrari nu a avut 2 campioni in echipa… de aia exista juniori, seniori, sefi departamente, salarii diferite etc…

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRank
Jr. Member
PallMAC - 06 Martie 2007 06:34 PM

În agenţiile de publicitate care se respectă şi sunt în top, volumul de muncă este acelaşi… deci… nu stă în picioare argumentul.

da dar cate locuri accesibile sunt??? mai sunt si alea mai mici

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06

csampais ... tu vrei cifre exacte, pe care nimeni nu le poate spune. De obicei, fiecare post este “particularizat” in functie de foarte multi factori. Spuneai undeva ca esti grafician ... pai marja de volum de munca, cunostinte, portofoliu, timpi de executie, etc. este extrem de laxa. Un grafician poate castiga de la cateva sute .... la cateva mii.

Nu sunt de acord cu PallMAC, evident in ceea ce priveste exemplul lui. Daca un patron, asa cum ai spus tu, te-a trims la plimbare, ar trebui sa-ti revizuiesti modul de convingere. Evident ... ceva nu i-a convenit sau pur si simplu a avut o oferta mai buna, dintr-un punct sau altul de vedere. Sa stii ca si afara tot cam asa functioneaza treaba. La interviu si/sau proba, trebuie sa-l convingi pe patron ca tu esti “manusa” potrivita pentru mana lui. Asa ca un joc de sah, cam trebuie sa “mirosi” ce vrea respectivul de la tine si sa gandesti macar cu trei mutari inaintea lui.  Nu cred ca este bine sa vehiculezi tu nicio cifra, ci sa “zmulgi” de la el o “estimare” macar. “Meciul” de care ai povestit ... din pacate l-ai pierdut. Poate fi bine ... poate fi rau ... nu vei sti niciodata. Nu cred ca-ti spun un secret ca in aceasta “piata” trebuie sa-ti construiesti “un nume”, apoi cererile venind tu vei fi in ipostaza de a alege. Constructia faimei ... nu se face de pe azi pe maine. Te-as intreba de curioziate ( ai afirmat ca nu esti un incepator ) cati ani de experienta ai in domeniu si daca ai ceva serios de prezentat in portofoliu.
In schimb, iti pot spune ca sefii agentiilor de care tu pomenesti, sunt extrem de seriosi, daca simt ca vorbesc cu persoana care trebuie. La ei totul se rezuma la timp, bani, incredere profesionala.

Succes in viitor !

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRank
Jr. Member

e, ai spus bine kata! numa angajat nu as vrea sa mai fiu (cu toate ca in stadiul de incepator intr-ale meseriei e foarte necasar) daca mai e sa tratez nu vreau sa o fac decat de la egal la egal. adica patron to patron. asemenea discutii se tin la alt nivel. e o chestiune de psihologie. pana sa-mi fac firma nu ma baga nimeni in seama, si e vorba de prieteni cu srl-uri zdravene care aveau nevoie de lucrari pe care le-as fi facut bine dintr-o pocnitura de degete! stiau ca sunt bun si ca fac treaba dar eram un simplu angajat…. si nu ma cautau! SNOBISMU’ LA MAXIM! dupa ce am devenit oficial “platitor de tva” relatiile s-au schimbat 180 grade. crede-ma ca discutiile cat si veniturile s-au schimbat considerabil!
afacerea cu grafica nu e chiar atat de “laxa”, e placuta, creativa dar e ceva par alb in crestet.
consider ca marea provocare este filmul. de orice fel. sunt de mii de ori mai multe perechi de ochi care iti apreciaza creatia, ideile, etc. filmul (de orice fel) este viitorul. de aceea poate ca sunt atat de atent la tot felul de detalii, cifre, s.a.m.d. legate de domeniu pt ca nu vreau sa investesc doar ca intr-o slujba…

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05
csampais - 07 Martie 2007 03:42 AM

consider ca marea provocare este filmul. de orice fel. sunt de mii de ori mai multe perechi de ochi care iti apreciaza creatia, ideile, etc. filmul (de orice fel) este viitorul.

Sunt total de acord cu tine. Eu fac graphic design de vreo sase ani, mai mult pe partea de web. Si constat ca in ultima vreme tot mai multa lume beneficiaza de broadband, astfel s-au ridicat si standardele realizarii unui site. Astfel, vedem tot mai multe site-uri realizate partial sau in totalitate in Flash, care fac streaming video ( si nu ma refer la site-uri gen you tube) si isi promoveaza online campaniile TV.

Si eu m-am gandit sa gasesc o modalitate de a pune creatiile mele in miscare. Vad pe Apple.com/Pro o gramada de ilustratori care fac niste chestii beton cu Adobe Premiere si After Effects.

Daca am fost un pic offtopic imi cer scuze, dar am vazut ca mai e cineva care gandeste ca mine si simteam nevoia sa subliniez si eu ideea.

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
Rank
Newbie
Macuser din: 07.03.07

Eu sunt cam nou pe aici, dar poate ajuta ce spun.

Stiu pe cineva care doreste sa intre in afaceri cu desene animate. De-abia invata, dar pasiunea conteaza. Acum se face o echipa. Problema e ca deocamdata, fiind la inceput, nu se pune problema de salariu.

Exista storymaker si charactermaker, precum si un inceput de idee de afacere.

Stiu ca nu e mare lucru, dar din desene animate se castiga greu, multi o fac din pasiune.

Intereseaza pe cineva oare? Ma refer la partea de grafica pe computer.

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRank
Member
Din: U.S./momentan Republica Populara Romana
Macuser din: 13.10.05

Depinde de desene…
uite un link ca sa intelegi ce vreau sa spun…
http://www.youtube.com/watch?v=35nMyTsx4sY

Semnătură 

Back 2 Zero

2 din 4
2