Sincer, nu-mi plac desenele alea din link. Sigur, Simpson e o reteta buna. Dar e promovata ca atare, ca un soi de arta de consum. Habar nu am cat castiga studioul producator din chestia asta.
Si eu sunt pasionat de desene animate, dar ma refer la lung-metraje “serioase”- Myazaki, Delaporte etc. Nu la Tom si Jerry sau Scooby Doo, desi le recunosc utilitatea- partiala- pentru copii.
In afara de marile studiouri (Dreamworks- ok, dar ei lucreaza cu softul lor, cu retetele lor si dau si chicsuri- vezi “Sharks”), mai sunt si o gramada de mici studiouri, al caror auditoriu e mult mai select- dar nu prea castiga. E o poveste cunoscuta mai ales in Europa.
Desi, unele studiouri, AS Film din Nord de exemplu, se straduiesc destul- “The Ugly Ducklings and me” este chiar simpatric (din trailere, ca la noi nu a ajuns, si nici nu cred ca o sa ajunga…).
Ei, si sunt si in Romania cateva studiouri particulare (mai mult pe reclame, dar asta-i viata…). Muuult prea putine. Povestea e ca nu poti astepta de la un studio care are nevoie de ani ca sa se puna pe picioare sa te plateasca de la inceput. Pe de alta parte, nu cred (parerea mea…) ca un salariat are sanse sa lucreze bine in asemenea studiouri - e nevoie mai degraba de un soi de partenriat la castig (sau la pierdere… ma rog).
Cam asta-i. Daca e cineva care are chef sa incerce o munca de creatie, in conditii de felul asta - ok, asta-i ce pot eu spune. Habar nu am daca nu cumva postul asta ar trebui la angajari. Dar as indrazni sa cred ca nu, pentru ca pune in primul rand o problema de principiu, si apoi se poate concretiza (sau nu…), poate, intr-o colaborare.