Am citit explicatia data de Apple:
“On your iPhone, iPad, or iPod touch with iOS 8, you can access your files from Apple apps like Pages, Numbers, and Keynote, or any apps that support iCloud Drive.”
O consider nesatisfacatoare in conditiile in care exista posesori de iPhone 4S/5 care nu pot lua gratis Pages, Numbers, Keynote, iar pe site apar poze minunate in care ne este infatisat pe ecranul unui iPhone, un minunat serviciu “icloud manager”.
Sa zicem ca salvez pe iCloud Drive, de pe un Windows, un filmulet. Cum il pot vizualiza pe un iPhone 4S cu iOS8?
[ Modificat: 22 Octombrie 2014 09:16 AM de hamilton ]
Da mai, am si uitat de screenshot-ul ala ! Putem accesa de undeva “browser-ul” ala ?
Singurul test ce l-am facut eu cu iCloud Drive a fost ca am pus un fisier Pages in Finder / iCloud Drive, am deschis Pages pe iPhone si am schimbat titlul iar apoi de pe iPad am schimbat font-ul. Cand l-am deschid pe Mac era actualizat.
Am vazut ca merge si am zis “no, fain”. Nu mi-am mai batut capul..
“Browser-ul” apare, de exemplu, cand esti in Pages pe iOS, tap pe Share, Move to…, selectezi documentul si apare chestia cu pricina. Tap pe Locations iti da acces si la alte “locuri” (Dropbox, Box etc.)
Si pentru ca putem inregistra foarte simplu ce se intampla pe ecranul iPhone-ului, iata si un filmulete: http://vimeo.com/109684582 (dureaza pana “processing”).
Ocazie cu care am constatat ca:
- pe inregistrare nu arata numele operatorului;
- ora din bara de sus e intotdeauna 9.41;
- bateria e intotdeauna incarcata 100%.
In IOS ca sa vezi toate fisierele care nu sunt iwork: deschizi safari…icloud.com iar apoi “request desktop site” si apoi lucrezi ca si cum ai fi pe un desktop.
Am testat cu mp3 si il poate rula direct din safari
Si pentru ca putem inregistra foarte simplu ce se intampla pe ecranul iPhone-ului, iata si un filmulete: http://vimeo.com/109684582 (dureaza pana “processing”).
Ocazie cu care am constatat ca:
- pe inregistrare nu arata numele operatorului;
- ora din bara de sus e intotdeauna 9.41;
- bateria e intotdeauna incarcata 100%.
Problema e urmatoarea:
1. iPhone 4S proaspat instalat cu iOS 8.1
2. Pages, Keynote, Numbers - NU sunt free si NU sunt dispus sa le cumpar
3. Vreau sa play-ez niste fisiere (video) deja stocate pe iCloud Drive (am folosit Windows ca sa le pun acolo )
4. Cum fac pentru a le putea rula pe iPhone?
Am ajuns in situatia frustranta de a putea folosi Windows pentru accesarea naturala a iCloud Drive, fiind privat de acest drept in cazul iOS 8-ului de pe iPhone 4S/5. E normal?
In paginile de prezentare ale iOS 8 (“The biggest iOS release ever”) este prezentat iCloud Drive ca locul in care poti stoca “any kind of file ... in iCloud and access them from your iPhone”. Chair asa sa fie? Eu consider ca e o minciuna pentru o buna parte din posesorii de iPhone. Mai pun si poze demonstrative. Asta nu incepe sa fie reclama mincinoasa? De ce l-au mai numit “drive”?!
“I have contacted Apple Support with basically all the questions in this forum…
- How to access the cloud on IOS?
- Where is the ICloud File Picker which is used on many Apple Websites…
The first support person at apple did not get my problem in the first 15min before the Chat Service of Apple crashed…. I almost lost my mind with that “student who received a 10min apple training before…”.
The second person got my problem, but did not know an answer.
His supervisor finally acknoledged, that there is no app and there is no way to access ICloud from IOS and he did not know if there is an app coming. He also did not know what the picture on the apple icloud site (File picker) is actually showing. He speculated, that it is some sort of “example how an interface could look like”...
This is a joke… and if Microsoft would release such a Product in early “alpha” stage, everybody would scream… but when apple does it, then it is ok…..”
iCloud File Picker am zis cand apare; am dat exemplul cu Pages, dar e valabil pentru orice app care stie iCloud Drive.
O sa apara gramezi de aplicatii iCloud Drive aware!
Am incercat si eu sa accesez iCloud din iOS, prin cererea de desktop version, dar se misca ca porcu’ pe iPhone 5, deci clar pe un 4S l-ar cracana.
In concluzie, nu stiu / nu exista deocamdata raspuns la problema ta, amenono.
Daca drag and drop in Finder orice fisier peste icoana de iCloud Drive, uploadeaza orice vrei tu, pe Mac, fara Windoze.
Cum zicea si altero, o sa apara tone de playere care stiu icloud drive. VLC stie google drive si dropbox.
Funny e ca Dropbox stie deja iCloud Drive, asa ca faci asa:
deschizi Dropbox, click 3 puncte, + Add files, iCloud, iti iei filmul de unde l-ai pus pe iCD, astepti sa se urce pe dropbox, play. There you go. You’re welcome.
E ca și cum te-ai scărpina cu piciorul vecinului.
Ar fi mult mai simplu să facă o amărâtă de aplicație să poți accesa / vizualiza orice fișier. Până și RCS a reușit.
Eu am nevoie să trimit fișiere care sunt folosite de aplicații desktop, nu o să apară niciodata o aplicție pentru IOS să le deschidă.