Intr-un Drobo 5D am 2 harduri de 3Tb. Jumatate din capacitate o foloseste pentru siguranta datelor in cazul in care un hardisk se duce, cealalta jumatate poate fi folosita de utilizator.
Cei 3Tb ramasi pt date mi i-a impartit in 3 volume de 1Tb fiecare. De ce?
Libraria mea iTunes este mai mare de 1Tb ...
Am folosit Drobo Dashboard pt formatare (le-a facut HFS+ compatibile cu mac), iar daca vreau sa reformatez din nou, tot in 3 volume de 1Tb imi imparte spatiul liber.
Daca are cineva Drobo si poate sa imi dea o mana de ajutor, ii multumesc anticipat!
Indiferent ce discuri ai în Drobo ar trebui ca din Dashboard să poți crea un volum de 16TB - face overprovisioning. Când ajungi să folosești capacitatea de facto a discurilor din Drobo pur și simplu adaugi discuri sau înlocuiești discuri mai mici cu altele mai mari - pe rând.
Verifică dacă ai ultima versiune de Dashboard respectiv ultimul firmware în Drobo.
Eu am folosit la un moment dat un Drobo Pro ca iSCSI storage pentru un VMWare ESXi dar nu mai e demult în uz.
Indiferent ce discuri ai în Drobo ar trebui ca din Dashboard să poți crea un volum de 16TB - face overprovisioning. Când ajungi să folosești capacitatea de facto a discurilor din Drobo pur și simplu adaugi discuri sau înlocuiești discuri mai mici cu altele mai mari - pe rând.
Verifică dacă ai ultima versiune de Dashboard respectiv ultimul firmware în Drobo.
Eu am folosit la un moment dat un Drobo Pro ca iSCSI storage pentru un VMWare ESXi dar nu mai e demult în uz.
Asa imi zice ca am ales un volum de 16TB si, cum se vede in foto imi face trei volume de 1Tb fiecare.
Alte optiuni nu mai am. Firmwareul e la zi. Merci de raspuns.