Garantie Romania Mac’uri
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 11.03.13

Daca cumparati de la iStyle sau Noumax un imac/mac mini/macbook aveti garantie 2 ani ca suntem tara UE sau pentru produsele Apple este o politica diferita si se ofera doar 1 an ?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiesti/Constanta
Macuser din: 04.01.11

ce ofera apple e garantie internationala, ORICE PRODUS care se vinde in romania, mai ales in domeniul electronicelor, vine cu o Garantie de 2 ani, asa ca stai linistit.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Oare asa este? Eu banuiesc ca 2 ani este o garantie in cazul in care produsul nu este conform specificatiilor (adica tu ai vrut macbook de 4 gb Ram si ai primit de 2 gb ram)
Dar in cazul in care nu iti mai merge ramul, sau ai probleme cu chipul wifi sau ai probleme cu display’ul, ma gandesc ca doar 1 an exista de garantie

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

sincer, cand nu sti ceva sigur, incearca sa gandesti logic… adica pentru un rahat de cuptor cu microunde, tv, aer conditionat primesti 2 ani/3 ani garantie, si pt un mac de 50 mil primesti 1 an garantie, pentru ca apple= americani, iar americanii au legea lor care trebuie sa fie valabila peste 7 mari si tari, deci legea romana este useless in fata celei amercane, right? daca ar fi asa in toate domeniile, ar fi ... haos.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Stiu ca UE i-a obligat pe cei de la Apple sa adopte in vaznarile statelor membre conectorul microusb, dar Apple au facut tot cum au vrut. Din cauza asta ma gandesc ca din moment ce Apple ofera doar 1 an garantie, si cei de la Noumax si cei de la iStyle se pot ascunde sub acest fapt ca produsele Apple au garantie doar 1 an

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

noumax, istyle si restul, pana sa faca ce vor ei/ ce le ‘‘zice apple’’ fac ce zice legea romana, ca au sediul in Romania si sunt supusi legislatiei romane.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Deci mai mult ca sigur orice produs Apple cumparat de la magazinele istyle noumax etc care are probleme in decurs de 2 ani (necauzate de consumator) se afla sub garantie 2 ani de zile si sunt obligati sa il repare sau inlocuiasca in caz ca reparatia este imposibila?

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Nu mai bine le dai un telefon?
iStyle are detalii despre garantie, daca ai chef de lectura asta.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Tocmai ca am citit acolo si:

Termenul de garanție comercială asigurat de către iSTYLE RETAIL S.R.L. pentru un produs este de 1 an sau egal cu termenul de garanție comercială acordat de producătorul acelui produs

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

ia cauta art. 1710 Noul Cod Civil, ca ultim resort, in cazul in care nu se prevede altfel in legea speciala, din domeniul consumului. ORIcum primul text e sfant. E mult de discutat pe domeniul asta, ca sunt si cateva directive din cadrul ue care au fost transpuse la noi, ideal ar fi sa nu ajungi la litigiu, pt ca te omoara alergatul, dar eu zic ca esti safe, si nu cred ca o sa ai probleme nici cu mac-ul, nici cu garantia eventual daca se iveste ceva.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Am auzit multe cazuri din Germania (tot doi ani garantie sunt obligati sa dea) unde in magazinele Apple au refuzat sa repare ceva, daca a trecut mai mult de un an de la achizitionare. Ba mai mult, nu doar la Apple se intampla asa ceva, ci mai nou si la laptop-urile obisnuite (Dell, HP, etc.) se acorda doar un an garantie, in al doilea an tu trebuie sa le dovedesti ca este vorba despre un defect de fabricatie. Insa in egala masura am auzit si de magazine si vanzatori, care fara sa comenteze au ajutat la repararea / inlocuirea produselor si in al doilea an, cateodata si dupa garantie, daca era un defect bine cunoscut. Deci cred ca asta depinde si de politica fiecarui magazin si de amabilitatea vanzatorului. La electrocasnice nu prea sunt asa probleme, acolo producatorii ofera cateodata chiar si 5 ani garantie pe produse, insa la laptop-uri in mod ciudat cam toti producatorii ofera doar un an garantie pentru defecte… De asta fac magazinele profituri uriase din vanzarea extragarantiilor si asigurarilor pentru produse. Mi-i dor de timpurile vechi, cand produsele erau asa realizate incat sa reziste zeci de ani, in ziua de azi poti sa te bucuri daca un produs rezista cat timp are garantie. Ma irita si cum te conving magazinele sa cumperi si acele extragarantii, iti zic ca daca produsul se strica in garantia normala, poate sa dureze si peste o luna pana ti se repara produsul, insa daca ai extragarantia, problema ti se rezolva in cinci zile. Este aiurea sa platesti bani in plus ca sa ti se repare un produs cumparat de tine, care se defecteaza in primii ani. Ar trebui sa fie invers, producatorii sa plateasca despagubiri la cumparatori, daca produsul nu rezista un numar minim de ani…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Pana la urma cei de la istyle/noumax/icentre mi-au zis ca produsele lor au garantie 1 an pe persoana juridica si 2 ani pe persoana fizica