Am cercetat pe forumuri, se pare că voltajul nu are nicio treabă cu compatibilitatea. Funcționează ambele, și cele cu 1,35 și cele de 1,5V. Drept e că unele memorii sunt anunțate drept compatibile cu aluminiul de la Apple. Dar faptul că pe altele nu scrie asta, nu înseamnă că nu sunt.
Așa că, să ne-ncadrăm în specificațiile Apple zic.
Mac mini are o arhitectura mai apropiata de laptopuri decat de desktopuri, din cauza asta utilizeaza memorii low voltage. Cam toate componentele sunt alese sa fie low power pentru e evita problemele de incalzire.
Un sfat. Sa nu patiti ca mine.
Daca vreti sa puneti un al doilea HDD intr-un mini 2012, fiti atenti la part number cand comandati.
HDD-ul existent - primul - are cablul 821-1500-A ( 820-1044-A, 821-1004-A )
Locul gol (unde era unitatea optica la modelel vechi) are cablul 821-1501-A ( 821-1347-A, 922-9560, 076-1412 )
Eu acum stau cu mini-ul facut bucatele minuscule si cu 2 cabluri pt la primul HDD astaptand livrarea cablului corect.
Gata. A ajuns cablul, am pus piesele la loc, nu mi-au rămas decât câteva șuruburi în plus
Acum am un mini cu SSD Intel 240Gb in locul HDD-ului original si un HDD 750Gb 7200rpm în locul suplimentar.
Creat un stick de instalare cu 10.10.1 după cum am învățat de pe iScule.ro.
Bootez de pe el și dau să intru în Disk Utility să notez alea alea ca să-mi fac un Fusion Drive home-made. Surpriză ! Disk Utility îmi zice: Am detectat un Fusion Drive care are probleme - vrei să-l repar ? Eu: Bagă mare ! OSX: Gataaa - Fusion Drive oficial.
Dă-i cu installer-ul. Problemă - Migration Assistant din timpul instalării crapă urât și îmi zice că nu-i disponibil. Ok - install fără migrare, facem un user cu alt nume.
Dau cu Migration Assistant după aia. Angajatul Apple care a construit algoritmul de “time remaining” la Migration Assistant sper să nu primească primă de crăciun: Sărea de la 20 de minute la o oră jumate apil la 30 min, aopi la o oră ...
După migrare aproape totul okay.
Mi-a migrat o grămadă de aplicații care nu credeam că o să meargă pe 10.10 (MenuMeters)
Nu a migrat chestii de bază (Culoarea de fundal)
Vă mai țin la curent pe măsură ce mai bibilesc la el.
Dezamăgiri (în mare parte cauzate de Yosemite comparat cu Snow Leopard-ul de pe macul vechi):
- In 10.10 nu se poate dezactiva HyperThreading - OSX vede i7-le meu ca 8 CPU-uri proaste în loc de 4 bune. Măcar îl văd în Menu Meters că se chinuie să nu dea de lucru la ambele cpu-uri virtuale din același core în același timp;
- Fereastra de Spotlight pleașcă în mijlocul ecranului;
- Mail.app + Gmail = nightmare !
- Mail.app + Cont email mobile.me = deadlock. Nu merge, da nici nu poți șterge contul. Email.app zice să-l ștergi din System Preferences, System Preferences zice să îl ștergi din Email.app;
- Culori imbecile la UI. Gri-ul gălbui de la Safari arată de parcă e software-ul expirat și prăjit de soare. Unde e brushed metal ? Și imbecilului care a avut ideea de scris gri deschis pe fundal gri deschis la ferestrele dezactivate îi urez să aibă cataractă la ambii ochi;
- Noul font de system îl face să arate ca o clonă de wingoze;
- Font smoothing-ul este dus la GARĂ în aplicațiile 3rd party;
- Rămân icoanele de pe desktop “în urmă” când mă schimb de la un Space la următorul - animație “ruptă”. Nu știu dacă e de la OS X sau de la placa video de toată jena.
Dezamăgiri reparate:
- Menu Bar pe amândouă ecranele, reparat: Sys Pref -> Mission Control -> debifat Displays have separate Spaces
- Space-uri plimbărețe, reparat: Sys Pref -> Mission Control -> debifat Automatically rearrange Spaces ...
- Scroll mouse inversat, reparat: Sys Pref -> Mouse -> debifat Scroll direction natural
- AutoSave - reparat, să mă întrebe: Sys pref -> General -> bifat Ask to keep changes
- Preluare apeluri de FaceTime de-an boulea (cu toate că nu are cameră și microfon) - reparat: Facetime -> Preferences -> sters contul
Intrebare - este cineva care folosește cititotul ăla de SD din spate pt ceva permanent ? La mine este poziționat mini-ul mult prea aiurea pentru a tot băga și scoate SD-uri în/din el.
[ Modificat: 30 Noiembrie 2014 09:01 AM de psergiu ]
Nimeni nu a găsit ceva util de făcut cu cititorul ăla de SD-uri ?
Carduri SDIO nu suportă așa că nu pot adăuga o a doua placă de rețea sau un TV Tuner prin slotul ăla.
Și la mine Mini-ul e pus cumva în mobilă astfel încât slotul ăla de SD-card nu e accesibil. Dacă-l puneau cumva în față era altă poveste. Probabil au gândit că la majoritatea oamenilor va sta Mini-ul pe birou și nu ascuns în mobilă....
In fata nu cred ca ar da bine, i-ar strica tot fasonu’. Poate in lateral, dar la ce inghesuiala e intr-un Mac Mini, e putin probabil ca ar avea vreo solutie. Oricum, am un Mini de ceva timp si personal n-am simtit nevoia sa folosesc acel slot.
Mai repede as face ceva cu ventilatia, al meu sta chiar si in idle are 45-47C. Iar cand se joaca fiica-mea, sare rapid la 82-85C. Prea mult ...
Pentru ventilatie eu i-am pus picioruse de cauciuc (cum am pus la toate mini-urile pe care le-am avut pana acuma).
Am pus 6 bumbi de aia auto-adezivi pentru mobila ca sa nu se tranteasca usile pe discul ala negru de sub mini - 3 in dreptul locaselor unde se imbuca discul cu “cuiele” din mini, ceilalti 3 intre - pentru stabilitate.