Probleme RAM Macbook Pro AJUTOR !!
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Oradea
Macuser din: 24.10.14

Buna,
Am un Macbook Pro Early 2011.
Intr-o zi laptopul s-a blocat si s-a auzit 3x beep. M-am informat pe internet , la prima vedere se pare ca e din cauza memoriei ram. Laptopul are 8 GB ram 2x4 Gb. Pentru inceput am scos si incercat fiecare placuta separat , dar fara succes :(. Cand e solicitat atunci se blocheaza. Din ce am citit pe net despre modelul meu de laptop , el merge cu memorii dual channel sau ceva de genul. Am cumparat memorii noi 2x4 gb 1333 MHz, ca cele care sunt acuma , le-am pus la loc , am dat sa randez un video si sa blocat , tot asa 3x beep. As vrea sa stiu ce ar putea sa aiba , eu banuiesc ca e ceva cu placa de baza (e doar o banuiala) nu sunt expert ! Nusiu daca ati mai intalnit careva cazuri similare ,sa va face-ti o ideea ce ar putea avea , dar vreau sa stiu ce are sa il pot repara sa mearga (unde sa il trimit sa il repare) . Momentan merge doar cu 1 placuta de 4 gb , nu se blocheaza pentru ca nu e solicitat , il folosesc doar pentru browsing.

Astept un raspuns!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.09.08

Salut!
Foarte probabil sa fie de la chipsetul de placa video.
Am patit ceva similar numai ca la mine (MBP late 2011) dupa cele 3 beep-uri apareau pe display niste dungi orizontale verzi la startup. Ai putea testa placa video instaland gfxCardStatus cu care poti forta computerul sa mearga numai pe placa onboard sau numai pe chipsetul grafic. Daca este de la placa grafica, atunci e grav. Poti incerca sa faci reballing la cineva care se pricepe. Oricum treaba e temporara. Problemele apar pentru ca chipsetul grafic este langa procesor iar sistemul de racire din laptopurile unibody nu face fata. Un diagnostic corect poti face la Noumax sau iStyle. Daca ajungi la reparatii, va costa foarte mult si nu merita. Sfatul meu este sa iti achizitionezi un Macbook nou daca este vorba de ce am scris mai sus. Pana acum pe Yosemite nu am mai patit sa se blocheze sau sa bipaie. Succes!

Semnătură 

MacBookPro 15”
2.2 Ghz i7
8 Gb ram
750 Gb hdd
1 Gb video

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Salut,
Incearca sa iei legatura cu Dany (vezi link). Se pare ca este OK si e din Cluj - nu prea departe de tine.
http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/45495/
Succes!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Apple zice aici ca ar fi memoriile. Dar vezi ce zice mesteru’.