inviu acest forum, pentru ca dupa mai bine de 2 luni de cand am mers la stomatolog, se pare ca problema nu a fost maseaua de minte, azi am facut din nou o radiografie și se pare ca verdictul este “granulom”. parsiv, ce e drept, ca in radiografia psotata aici nu a iesit nimic, in schimb in cea de azi se vede clar punga la radacina molarului.
ce am facut in astea 2 luni? pai am fost la dr, mi-a inceput sa dezobtureze din nou canalul, m-am umflat foarte tare exterior, frecat cu sare din propria iniativa, spart abcesul, cred ca 2 saptamani mi-am apasat pe gingie și imi iesea puroi, zici ca aveam un cos in gura, intre timp el s-a vindecat nu mai am niciun semn pe gingie, parca nici nu am avut asa ceva acum o luna. DR a continaut tratamentul pe canale( de ce asa lent? merg doar o data pe saptamana la tratament), și a ajuns azi la concluzia ca am niste canale foarte ciudate și nu imi poate ajunge la masea, prin urmare mi-a recomandat azi sa mai fac o radiografie și ghici ce? granulom.. asta a fost verdictul pe care mi l-ampus singur de cand m-a durut prima data maseaua și mi s-a localizat durerea la maseaua cu probleme tratata, se pare insuficient, și acum 8 ani. solutia ar fi ori rezectia apicala( și am cautat pe google la poze, e horror sincer cand vad asa ceva), ori extractia și raman cu - dinte de la 22 ani, fara nicio alta problema in gura, asta fiind singura carie pe care o am de la 5 ani și a fost tratata și retatata, ultima oara la dr cu pricina acum 8 ani.
intrebare, ati trecut prin aceasta procedura rezectie apicala? am citit pe net pareri și apreri, cum ca dureaza 30 de min, cum ca dureaza 3 h, cum ca doare de te $%%&, altii nu au simtit nimic.
din pacate dr meu nu e chirurg maxilo facial prin urmare trebuie sa apelez in alta parte, imi puteti recomanda pe cienva din bucuresti?
și intrebare pentru cei care sunt in domeniu, daca e vreun macuser dentist, daca recurg la aceasta procedura, mai exista posibiltiatea ca in viitor sa apara un nou granulom la exact aceeasi masea?