Stiu ca suna ciudat, dar daca il folosesc ziua, pina in ora 16, adica pina vin vecinii acasa, merge ok.
Seara, daca nu se inchide brusc in momentul in care ma loghez, se inchide in maxim 30 min.
Este vorba despre un iMAC 2009 arly, si nu il am decit de 2 zile cumparat, deci teste multe pe el nu am putut sa fac.
Specific un lucru foarte important, in timp ce instalez oricare OS, indiferent de ora, nu se stinge.
Interesant mai e faptul ca, la inceput, mi se inchidea mai des ( la 5 minute ) deoarece era pus intr-un prelungitor impreuna cu alte electronice, iar acum, fiind singur pe priza, e ceva mai stabil.
L-am dus in alta camera si se comporta la fel.
Nu stau in bloc cu de 10 etaje, si nici nu am lift.
Sunt aceste iMAC-uri atit de sensibile la variatii de tensiune sau armonici de pe reteaua de alimentare cu energie electrica ?
Totusi de ce naiba nu se inchide in timp ce instalez de pe USB ? Are alta toleranta sursa din el ?
Exemplu: chiar acum am instalat Yosemite, a durat cam 25 minute, totul ok, dupa care a rezistat aproape 5 minute dupa ceas, pana sa se inchida.
Probleme cu temperaturile nu sunt. Temperaturile sunt mici.
Ce-i drept, coolerul de pe CPU cam merge in turatie maxima fara motiv, dar am verificat temperaturile si sunt ok. L-am stresat cu doua Terminale in care am deschis procesul yes, si abia atunci a crescut CPU diode pina la 49 grade.
Referitor la treaba cu ventilatoarele, am inteles ca ar trebui sa resetez SMC-ul, insa e cam ciudata treaba cu, cronometratul si toate cele.
Sugestii pentru rezolvarea problemei cu inchisul ?
Multumesc mult.