din experiența voastră: care e formatul uzual pt difuzarea informărilor de presă?
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.11.06

Pentru un proiect cultural, trebuie să stabilesc modul de difuzare al informărilor, materialelor foto pentru presă etc.. Textele și imaginile trebuie să poată fi preluate de orice redactor și folosite la relatări proprii fără probleme.

Părerea mea este că formatul cel mai uzual și mai simplu azi este .pdf.
Permite și comunicarea cu identitatea vizuală proprie proiectului expeditorului.
Textul este ușor de copiat, ca din Word – oare mai are careva dificultăți cu asta azi ca acum zece ani?
Pozele aș cere să fie trimise separat și deja profilate corect și cu rezoluție obișnuită de 300 la maximum 18 x 24 sau pe-aproape.

PR-ul nu „agreează” și cere editabil MSO.doc. Eu nu prefer… Așa că:…

Rugăminte: vă rog spuneți-mi din experiența voastră care e obiceiul actual în presă. E o problemă cu pdf? Se preferă .doc? .docx?

Mulțumesc mult pentru input, orice comentariu e util!
grin

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Arad
Macuser din: 04.05.10

html email cu toată informația (newsletter trimis cu mailchimp e ok) la care să adaugi atașat (sau linkuri către) comunicatul în .pdf și fotografiile la diverse rezoluții (print, web).

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Mulțumesc, și alții cum zic? Ceva simplu… Mailchimp? Știe oricine? Poate oricine? grin

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Arad
Macuser din: 04.05.10

încearcă: http://mailchimp.com/
nu prea există rețetă sigură pentru succes, doar pentru eșec

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

dacă trimiți informari către reviste și ziare, trimite textul rtf sau doc și imaginile separat
dacă nu poți denumi imaginea sugestiv, trimite în text și explicația foto (ex: dsc1001 = ion ionescu și ana vasilescu în piesa omul din parc in regia lui victor viorel)

dacă trimiți informări către ambasade, ministere, fundații etc, atunci poți trimite un newsletter în format pdf

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Mulțam!

Problema e că aș prefera să comunic și o imagine consecventă, cu fonta casei etc. Există un style-book oficial pe undeva unde se descrie procedura standard? La Comunicare ce s-o învăța? Pe la firme ce prevede manualul de imagine?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

sigur că da - dar asta se cheamă publicitate și se plătește
dacă ai un comunicat de presă, pe care-l vrei preluat de ziariști, trebuie să le dai ceva “digerabil” cu dotările pe care le au ei

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Mulțam grin

Exact asta e discuția. Nu reproduc termenii exacți, dar ideea e că populația din redacții are mari probleme cu diverse chestii și e alcătuită din inși nervoși și exigenți cu ceilalți.

Mie mi se pare că un pdf simplu corect salvat din MSW e cea mai simplă chestie. Hai să le dau și textul în mail. Dar un editabil? Ca argument, mi-ar trebui să pot spune, „colegii mei procedează în majoritate așa, din cîte sînt eu la curent”.

ca să nu mai zic că dacă nu există o practică standard ea ar tebui creată, și cine s-o creeze?!
grin

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Germania
Macuser din: 26.11.09

există deja o practică standard pentru presă, iar aceea este cu fișier word atașat, fotografii jpeg atașate, pentru ca cei care lucrează în redacții să le poată edita, să poată extrage doar informația care interesează, să o adapteze la spațiul disponibil, să plaseze fotografiile în pagini acolo unde trebuie, dacă trebuie etc. Așa cum zicea dacuburebista mai sus, dacă vrei ca informația să “intre” cum vrei tu, să transmită o imagine unitară a firmei șamd, aceea se numește publicitate și se plătește