am “gasit” la o ruda un macbook air 13” - 2.1 pe intel
era nefolosit de ceva ani
are doar 35 de cicluri la baterie
am reusit sa instalez os 10.8.6 mountain lion (si win 7 pe 32)
as dori parerea unor persoane care chiar stiu despre ce se poate pune pe acest mac.
pot instala 10.9 sau 10.10 sau cam acest os ( 10.8.6 ) este tot ce se poate pune pe aceasta configuratie de MB air 2.1
intreb deoarece as dori sa folosesc aplicatii care nu ruleaza decat pe 10.9 sau dupa .
sau cer prea mult de la aceasta configuratie de MB air
multumesc mult pentru eventualele raspunsuri si lamuriri .
multumesc mult de raspunsul prompt DAR…
de ce parerile sunt impartite ? inclusiv cei de la service mac mi-au spus ca e prea mic procesorul ca trebuie i5 si nu ajung 2G de memorie pentru os maverick
si e adevarat ca daca merg pe 10.9 nu mai pot reveni NICIODATA la 10.8.6 ?
Ce service Mac?
Daca mergi pe Apple.com o sa vezi care sunt cerintele pt Yosemite. MBP-ul tau poate.
Da, 2 GB e putin pentru ziua de azi, dar va merge.
Te poti intoarce la orice sistem, minimul fiind cel cu care a venit Mac-ul tau.
Eu am Macbook 13 unibody, cu procesor 2 Ghz. Imi merge fooarte bine Mavericks. Si mi-ar merge si Yosemite, cred, daca l-as pune.
Am pus 4 GB de Ram, si asta s-a simtit. Investitia insa nu e prea mare si merita.
Dacă ai SSD pe el și nu HDD atunci pune fără probleme Mavericks… nu am probleme cu 10.9 pe un sistem identic și SSD, pe vechiul HDD la 4200 rotații nici măcar 10.6 nu se mișca mai repede… )
Fa-i upgrade la RAM la maximul suportat - 4 sau 8 GB de RAM nu sunt atat de scumpi - mai ales ca nu ai dat nimic pe mac - si pune ultima versiune de OS.
pai daca avea ssd era suuuper , cred si eu dar are HDD de 120
rereritor la ram am inteles ca nu se poate schimba sau adauga deoarece sunt lipiti pe placa de baza
deci ca sa ne intelegem pe deplin eu vorbesc de un AIR 2.1 de 13.3 mid 2009 produs pe 7 .06 2010
cam asta e
am pus aperture 3.0 si merge
am pus office 2011 si merge..
deci
ps sunt convins ca daca avea ram mai mult si SSD era avion asa cum am la servici pe win 8 unde fac prelucrari foto si uneori video
multumesc mult de raspunsuri si mai astept pareri pro sau contra daca sa tre sau nu pa 10.9 sau 10.10
Și cu HDD pe el merg toate ( de la 10.5 la 10.10 ), numai că timpul de răspuns atunci când accesează HDD-ul este uneori enervant, indiferent dacă ai 10.6 sau 10.8 ( pe care le-am folosit eu cu HDD ) deci din punctul acesta nu cred că are importanță ce sistem de operare ai pe el, chestie doar de obișnuință sau gust. Părerea mea strict personală și nebazată pe nimic… lasă 10.8 dacă nu ai nevoie de programe care necesită 10.9 sau 10.10 pentru că oricum ar fi același lucru… la ram nu ai cum umbla iar 10.9 din cîte știu eu ocupă cam tot ramul existent dar nu îngreunează sistemul cu asta.
Atata timp cat nu stai cu aplicatii deschise aiurea pe care nu le folosesti iti ajung si 2gb de ram indiferent de OS, dar 10.9 mi se pare cel mai
bun system de la 10.6. Nu suntem pe windowse aici, nu iti fie frica sa pui un OS mai nou
Și cu HDD pe el merg toate ( de la 10.5 la 10.10 ), numai că timpul de răspuns atunci când accesează HDD-ul este uneori enervant, indiferent dacă ai 10.6 sau 10.8 ( pe care le-am folosit eu cu HDD ) deci din punctul acesta nu cred că are importanță ce sistem de operare ai pe el, chestie doar de obișnuință sau gust. Părerea mea strict personală și nebazată pe nimic… lasă 10.8 dacă nu ai nevoie de programe care necesită 10.9 sau 10.10 pentru că oricum ar fi același lucru… la ram nu ai cum umbla iar 10.9 din cîte știu eu ocupă cam tot ramul existent dar nu îngreunează sistemul cu asta.
10.9 din 4 gb existenti imi foloseste doar 1,5 gb doar cu safari deschis + 2 mici aplicatii, 10.10 imi “halea” 3 gb doar ruland, fara nici o aplicatie deschisa + utilizarea procesorului aiurea. Eu zic sa ramai la 10.9 cel mult , asta daca intampini probleme cu 10.8 in lansarea unor aplicatii. Te salut.
multumesc pentru toate raspunsurile si ma bucur ca am avut prilejul sa cunosc aceasta frumoasa comunitate.
deoarece acest MB Air il voi tine mai mult pentru mail si surf pe net, ( deoarece pentru chestii serioase voi cumpara ceva cu o configuratie mult superioara ) as mai dori sa stiu daca safari de pe 10.9 este mai bun si mai rapid decat ce am eu pe 10.8.6.
normal ar trebui sa fie mai bun deoarece este alta varianta mai noua ...dar chiar se simte ?
eu sunt foarte multumit de cum se misca acum, si ma incanta mult cat este de usor de transportat fata de celelalte doua (Toshiba de 17 care e un tanc si un asus tot maricel) cu care mai lucrez
am stabilit pe moment sa raman la 10.8.6 si mai vad daca voi urca la 10.9
intrebare de nestiutor : cand trec la 10.9 se pierd programele care le am instalate pe el si anume aperture si office si trebuie sa le reinstalez, nu ?
multumesc mult tuturor de pe forum si lui Steve Jobs
multumesc de sfat
e primul lucru pe care l-am descarcat de pa site , rasfoit si acum il studiez
felicitari pentru lucrare. chiar este de mare ajutor pentru cei care vor sa afle informatii utile despre mac si alte alea foarte utile
nu mai zic de link-uri foarte utile
chiar multumesc mult pentru toate astea