Downgrade Mac
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 31.03.14

Am instalat Yosemite si imi da multe erori mai ales cand stau pe internet si as vrea sa stiu cum pot face downgrade inapoi la Mavericks sau la versiunea din fabrica a laptopului meu. As vrea sa stiu care este cea mai buna versiunea posibila a sistemului de operare Mac OS X mai ales pe configuratia laptopului meu: MacBook (13-inch, Mid 2009), Processor 2.13 GHz Intel Core 2 Duo, Memory 4 GB 800 MHz DDR2 SDRAM, Graphics NVIDIA GeForce 9400M 256 MB, Hardisk 500 GB SATA Disk.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Versiunea din fabrică ar trebui să o ai pe discurile de instalare care au venit odată cu macul. Eu personal aș folosi Snow Leopard pe mașina ta dar asta depinde de preferințele fiecăruia, pune Mavericks sau Mountain Lion (trebuie să faci un stick bootabil).

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Eu nu am primit nici un cd cand am cumparat laptopul.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Inseamna ca l-ai luat second hand.

Ideea e ca nu are de ce sa nu mearga OK Yosemite. Ce erori primesti, ca alea trebuie rezolvate, nu downgrade.

Daca insa chiar asta vrei, mergi in App Store - Purchases, descarca 10.9, 10.8, si apoi clicka-clicka.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 16.12.12

Am avut Mavericks pe un astfel de macbook (cu 2Gb Ram) si a mers foarte bine. Am facut update la Yosemite si merge mai greu, dar fara probleme. Cu siguranta in cazul tau, cu 4gb ram, ar trebui sa mearga mai bine. Daca nu ai nevoie de aplicatiile din Mavericks sau Yosemite poti sa pui Snow Leopard care merge foarte bine pe acest model de macbook.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
altero - 06 Noiembrie 2014 10:02 AM

Ideea e ca nu are de ce sa nu mearga OK Yosemite. Ce erori primesti, ca alea trebuie rezolvate, nu downgrade.

Daca insa chiar asta vrei, mergi in App Store - Purchases, descarca 10.9, 10.8, si apoi clicka-clicka.

L-am luat acum 3 ani de zile si pana acuma nu a avut nici o problema pana am instalat acest sistem de operare Yosemite.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
gelubadea - 06 Noiembrie 2014 10:11 AM

Am avut Mavericks pe un astfel de macbook (cu 2Gb Ram) si a mers foarte bine. Am facut update la Yosemite si merge mai greu, dar fara probleme. Cu siguranta in cazul tau, cu 4gb ram, ar trebui sa mearga mai bine. Daca nu ai nevoie de aplicatiile din Mavericks sau Yosemite poti sa pui Snow Leopard care merge foarte bine pe acest model de macbook.

Care a fost cea mai buna versiune de sistem de operare a lui Apple care a fost apreciata de toata lumea deoarece as vrea sa instalez acel sistem de operare.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca - Bucuresti
Macuser din: 30.07.10

Inca tot nu ai zis ce erori primesti.
Intra pe un user nou si vezi daca se misca mai bine, asa iti dai seama daca e de la tine sau de la partea hardware

Semnătură 

CustoMac Pro - 27” | i7 4,4 Ghz | 16 GB RAM | GTX 970 4GB | 120 SSD + 6 TB HDD
iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:
iBook G4 - 12” | iBook G3 - 12” | Powerbook G3 - 12” | iPod Classic 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator

Pentru mine cel mai bun sistem a fost Mavericks, si o sa fie Yosemite dupa unul-doua update-uri.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 06.03.09

Eu am o configuratie asemanatoare cu a ta. Cand aveam 2G de RAM aveam Snow Leopard care imi mergea perfect. Acum cu 4G cred ca voi ramane un timp la Mavericks pt ca nu a avut nici o problema cu el si nu vreau sa ma leg la cap fara sa ma doara!

Semnătură 

MacBook unibody late 2008
iPad 2nd generation Wi-Fi

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
altero - 06 Noiembrie 2014 10:02 AM

Imi apare urmatorul mesaj “This copy of the “Install OS X” application is too old to be opened on this version of OS X.” Am putut downloada Mavericks, da nu pot instala.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 28.04.13

Pune-l pe un stick cu DiskmakerX

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator

Cred ca e OK cu DiskMaker, dar e mai sanatos cu createinstallmedia (procedura e descrisa in Ghid).