Library Mail [mutata pe HDD extern]
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Valcea
Macuser din: 05.12.06

Salut,
Am constat ca /Library /Mail imi ocupa 40Gb. Si am SSD 128Gb. Am mutat pe un HDD extern. Am facut comanda cu Terminal. Cand am deschis, Mail app imi cerea sa creez conturile. Am incercat sa creez, dar nu se intampla nimic. Ce-i de facut? Chiar trebuie sa creez conturile email din nou?
Multumesc.

[ Modificat: 12 Noiembrie 2014 11:54 AM de altero ]

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

(E vorba de crearea unui symbolic link, ca sa stie Mail sa se uite pe hardul extern dupa biblioteca lui.)

Ceva nu ai facut bine, pentru ca nu ar trebui sa-ti ceara sa faci din nou conturile.
Ia uita-te in ~/Library (in Finder > Go, tine apasata tasta “alt” si click pe Library), ai un folder Mail care are o mica sagetica in coltul din stanga jos? Ala e semnul de alias / symbolic link. Click dreapta pe el, Show Original, iti arata unde e locat.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

Multumesc, altero.
Am rezolvat. Am facut symbolic link. Acum e bine.
Tot asa pot muta Library pentru orice alta applicatie ?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Pentru putin.
Da, tot asa, pentru aplicatii care nu-ti dau voie sa alegi unde sa-si tina datele. Evident, are sens s-o faci doar pentru chestii mari, nu pentru cateva zeci de mega. Eu am mai mutat iWeb asa.
iTunes, de exemplu, iti da voie sa-i spui unde sa-si tina folderul Media (Preferences - Advanced).

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

Sfaturi foarte bune. Multumesc din nou, altero.