Piese de schimb originale
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.10.05

salutare tuturor,

am nevoie de un sfat; zilele trecute Iphone-ul 4S a suferit un accident, iar acum ecranul si capacul sunt sparte si as vrea sa le inlocuiesc.

problema este ca pe piata sunt multe oferte, si nu prea stiu cum sa deosebesc un original de o copie.

Am nevoie de sfatul celor care cunosc aceste detalii, sau ma pot directiona catre un service care sa ma poata ajuta sa-mi rezolv problema la un pret “decent”

Multumesc!

Semnătură 

Love all operating systems…including Windows. Peace!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

După umila mea părere cea mai sigură opțiune este să-ți comanzi de pe eustore.ifixit.com ecranul și capacul spate, împreună cu șurubelnițele necesare, ai ghidul iFixit, grijă și răbdare mai multă ca tine nu poate avea nimeni.
Eu mi-am schimbat singur bateria la iPhone4, al meu și al soției, după ce am constatat că e imposibil s-o las fără telefon o zi cât să ajung cu el la un service.

Față și spate crăpate simultan ? Verifică totuși să nu fie deformat și cadrul metalic al telefonului, caz în care nu știu dacă mai merită reparația.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 16.04.09

Nu exista piese de schimb “originale” pt iphone-uri.

Exista diverse surse si diversi supplieri de piese “aftermarket” unele mai bune, altele mai proaste. Subscriu sfatului de mai sus. Cumpara-ti cele mai scumpe piese pe care le gasesti si incearca sa repari singur.

Vorbesc si din experienta: am spart ecranul la un 5 pe care l-am schimbat la un service aici cu care am avut numai probleme, asa ca nu-ti recomand sa te incurci cu baietii de la noi. A costat mult, sunt sigur ca au cele mai ieftine chinezarii posibile, iar la manopera ai sanse maxime sa-ti iasa si tie cel putin la fel de bine ca si lor, care sunt “calificati”.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.10.05

Problema este ca am tot gasit pe Okazii diverse piese toate cu atributul “originale” - doar ca nu stiu cata incredere sa am. Asa am gasit pe si telefoane cu totul la 500-600 lei. Are cineva un ordin de marime cam cat costa acest “kit de service”?

De manopera nu este problema…ma descurc!
Pentru Maclean…cadrul este OK…telefonul este si acum functional doar ca ecranul si capacul sunt sparte si nu-mi place.

Semnătură 

Love all operating systems…including Windows. Peace!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 16.04.09

ajunge sa te coste cat nu face…. daca spatele e doar crapat, poate il lasi asa si ii pui pur si simplu o carcasa slim de cativa lei. pt ecran, daca vrei cel mai bun kit, comanda de la ifixit cum ti s-a recomandat mai sus. altfel, piesele de pe okazii le gasesti si pe ebay, dar la juma’ de pret.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

Eu zic ca poti lua de la dezmembrari, piese originale, dar folosite smile
Noi teoretic nu exista pe market fiindca Apple nu vinde asa ceva!

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •