Bună ziua,
iMac 2007 24 inch din semnătură a început să țiuie/bâzâie cu intermitență. Am încercat să instalez Yosemite pe el , a mers instalat dar se mișca destul de greu, gâfâia - ce să-i faci timpul nu iartă.. nici măcar Mac-urile!
Atunci a început să țiuie - un țiuit ascuțit. După ce m-am întors la bătrânul și de nădejde Snow Leo țiuitul când este, când nu. Nu știu dacă are legătură cu SO Yosemite, acum -de pildă- țiuie scurt.
Ceva sugestii? Ce poate fi: sursa, placa de bază, HDD. placa grafică? Memoriile testate cu memtest par OK.
În caz de reparație - dacă se justifică, nu știu- ce îmi recomondați ca service?
Nu știu dacă am să mai fac un efort de reparare, este destul de vechi.
Pentru un sistem nou nu știu dacă să aleg entry-level 21,5 inchi cu procesor de MBA sau quad-core.
Mulțumesc cu anticipație de sugestii!
Multumesc pentru sugestie.
Țiuitul este un zgomot gen “sticlă”.
Să văd cît costă.
Dacă este prea mult, rămâne așa.
Deocamdată merge.
Cred că pentru desktop ori conectez laptop la un monitor, sau un Mini.
Seteaza macul sa puna ecranul in sleep cand muti mouse-ul intr-un colt.
Cand mai are o sesiune de tiuit, modifica luminozitatea de la ecran sau stinge-l de tot.
Vezi astfel daca e de la backlight sau nu. iMac-urile 2007 parca aveau backlight pe tub, nu pe LED-uri.
Subscriu la ce a zis Sergiu. Daca tiuitul persista, ar fi cazul sa il desfaci si sa examinezi sursa de tensiune. Poate ai noroc si sunt doar cativa condensatori pe duca. Cu niste cunostinte minime de electronica, asta se poate remedia rapid si ieftin.
Subscriu la ce a zis Sergiu. Daca tiuitul persista, ar fi cazul sa il desfaci si sa examinezi sursa de tensiune. Poate ai noroc si sunt doar cativa condensatori pe duca. Cu niste cunostinte minime de electronica, asta se poate remedia rapid si ieftin.
La 24 inch nu prea pica condensatorii din sursa( e destul de aerisot) ,oricum daca l desfaci grija mare cu sursa, ai aproape 400V pe condensatorii din primarul sursei( chiar daca a fost deconectat de la retea!)
la al meu din 2008 intra in rezonanta invertorul cu o aparatoare de metal/tabla ce statea peste el. dupa ce am scos aparatoarea nu mai face niciun zgomot.
vezi daca tiuie atunci cand ii dai ceva de munca procesorului sau daca tiuie si isi modifica frecventa in functie de luminozitate.