Îmbunătățiri macbook pro 15
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: București
Macuser din: 15.11.14

Va salut si bine v-am gasit. Din cauza banilor nu am avut contact cu lumea mac pana acum, am gasit un macbook mai ieftin A1211 adica 600 lei. Are configuratia cpu 2.66ghz, 2gb ram, hdd 250. Ce imbunatatiri i-as mai putea aduce sau daca mai merita sa bag bani in el? Ma gandeam la memorie daca o merge mai mult pe vechitura asta? Merg aceste memorii?  http://www.okazii.ro/accesorii-laptop/accesorii-diverse-laptop/memorie-laptop-sodimm-samsung-ddr2-2gb-ddr-2-2-gb-notebook-2-x-2gb-4gb-kit-dual-channel-ieftin-a155454730

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 09.02.13
macfunboy - 15 Noiembrie 2014 12:58 PM

Va salut si bine v-am gasit. Din cauza banilor nu am avut contact cu lumea mac pana acum, am gasit un macbook mai ieftin A1211 adica 600 lei. Are configuratia cpu 2.66ghz, 2gb ram, hdd 250. Ce imbunatatiri i-as mai putea aduce sau daca mai merita sa bag bani in el? Ma gandeam la memorie daca o merge mai mult pe vechitura asta? Merg aceste memorii?  http://www.okazii.ro/accesorii-laptop/accesorii-diverse-laptop/memorie-laptop-sodimm-samsung-ddr2-2gb-ddr-2-2-gb-notebook-2-x-2gb-4gb-kit-dual-channel-ieftin-a155454730

Ce mai poti face:
-4 Gb Ram (2x2GB) verifica sa fie suportata frecventa ramiilor
- SSD minim 128GB Intel si Samsung, ferestete de Ocz, Adata si nonameuri
-curatat de praf si pasta termica buna! Shinetsu sau Arctic xxx.

Semnătură 

...prin livada cu mere…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Se pare ca suporta 667 MHz PC2-5300 DDR2 SDRAM. Deci cele de 800Mhz nu merg deloc? La pc stiu ca merg chiar daca nu suporta 800, merg la frecventa care suporta. Intreb deoarece cele de 800 erau mult mai ieftine.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Ploiesti ::: Bucuresti
Macuser din: 06.02.11

Recomand SSD Samsung EVO 840 de 120GB (mai mult decat enough) + un caddy pentru hdd-ul actual pus in locul superdrive-ului si pasta termica Arctic Silver Ceramique 2, deoarece nu conduce curentul (in caz ca pui prea multa si apoi cade pe langa pe placa de baza, nu exista riscul sa o arzi).

Semnătură 

iMac 21.5” Late 2009 ; Intel Core2Duo 3.06 Ghz ; 8GB RAM DDr 3 1067Mhz ; 1TB HDD ; ATI Radeon ; Wired Keyboard ; Mighty Mouse.
iPad 1 64GB WiFi 3G
iPhone 4 16GB Neverlocked

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
ZuPhoto - 16 Noiembrie 2014 10:57 AM

Recomand SSD Samsung EVO 840 de 120GB (mai mult decat enough) + un caddy pentru hdd-ul actual pus in locul superdrive-ului si pasta termica Arctic Silver Ceramique 2, deoarece nu conduce curentul (in caz ca pui prea multa si apoi cade pe langa pe placa de baza, nu exista riscul sa o arzi).

ofof…sa nu fie cu suparare dar a vazut cineva pasta termica care conduce curentul? oameni buni nu mai luati de bune toate tampenile de pe forumuri…stiti cum se mai numeste pasta termica? pasta siliconica:)
on topic:
Samsung 840 e sata 3,pe acel mac interfata e sata 2,eu zic ca nu se merita sa arunci cu bani pe un SSD care nu l poti folosi la adevarata lui valoare.
Si caddy pentru al 2 lea Hdd daca tin bine minte modelul asta are unitatea optica pe IDE.

Semnătură 

...prin livada cu mere…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Ploiesti ::: Bucuresti
Macuser din: 06.02.11
dany_l - 16 Noiembrie 2014 11:20 AM
ZuPhoto - 16 Noiembrie 2014 10:57 AM

ofof…sa nu fie cu suparare dar a vazut cineva pasta termica care conduce curentul? oameni buni nu mai luati de bune toate tampenile de pe forumuri…stiti cum se mai numeste pasta termica? pasta siliconica:)
on topic:
Samsung 840 e sata 3,pe acel mac interfata e sata 2,eu zic ca nu se merita sa arunci cu bani pe un SSD care nu l poti folosi la adevarata lui valoare.
Si caddy pentru al 2 lea Hdd daca tin bine minte modelul asta are unitatea optica pe IDE.

Arctic Silver contine argint = metal = conduce corentul electric. Am cunostinte care au patit asta, deci nu vorbesc din filme.

Semnătură 

iMac 21.5” Late 2009 ; Intel Core2Duo 3.06 Ghz ; 8GB RAM DDr 3 1067Mhz ; 1TB HDD ; ATI Radeon ; Wired Keyboard ; Mighty Mouse.
iPad 1 64GB WiFi 3G
iPhone 4 16GB Neverlocked

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca - Bucuresti
Macuser din: 30.07.10

Si eu recomand Samsung EVO 840, am tot pe un SATA II si se misca foarte bine, cu scrieri si citiri de peste 200mb/s
Dany_l, spune-mi te rog unde mai gasesti SSD=uri pe SATA II? Mare diferenta de pret nu sunt intre ele, plus ca nu vad logica sa investesti intr-o technologie mai veche.

Semnătură 

CustoMac Pro - 27” | i7 4,4 Ghz | 16 GB RAM | GTX 970 4GB | 120 SSD + 6 TB HDD
iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:
iBook G4 - 12” | iBook G3 - 12” | Powerbook G3 - 12” | iPod Classic 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
ZuPhoto - 16 Noiembrie 2014 11:24 AM

Arctic Silver contine argint = metal = conduce corentul electric. Am cunostinte care au patit asta, deci nu vorbesc din filme.

citat de pe site ul lor:
“Negligible Electrical Conductivity:
Arctic Silver Thermal Adhesive was formulated to conduct heat, not electricity. NOTE: Even though Arctic Silver Thermal Adhesive is specifically engineered for high electrical resistance, it should be kept away from electrical traces, pins, and leads. The cured adhesive is slightly capacitive and could potentially cause problems if it bridged two close-proximity electrical paths.”
...pe scurt si in romana nu conduce de nici un fel curentul electric,are proprietati “capacitive” la fel ca orice pasta/lichid .
*nu vorbesc aiurea am testat mai multe paste termice printre care shinetsu si arctic cu Mehaohmetrul si nici vorba de condus curentul electric la o distanta de 0,5mm intre trasee.

bogdi_N - 16 Noiembrie 2014 01:14 PM

Si eu recomand Samsung EVO 840, am tot pe un SATA II si se misca foarte bine, cu scrieri si citiri de peste 200mb/s
Dany_l, spune-mi te rog unde mai gasesti SSD=uri pe SATA II? Mare diferenta de pret nu sunt intre ele, plus ca nu vad logica sa investesti intr-o technologie mai veche.

Da,asa e!...au scazut bine preturile de cand nu am mai cumparata SSD uri noi..acum m am uitat si s au ieftinit mult SSD urile,*am dat pe primul meu intel vreo 450 lei la 60GB:)

Semnătură 

...prin livada cu mere…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member

Am gasit pe okazii niste memorii mai ieftine (la pc garage sar de 300 lei) la 59 lei. Au aceleasi specificatii, ddr2 667mhz pc5300 insa nu stiu daca sunt compatibile. Am intrebat baiatul care le vinde si a zis ca are placute identice de cate 2 fiecare lpida, nanya sau micron. Care ar fi compatibila?

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Timisoara
Macuser din: 11.09.09

dany_l ziceai mai sus sa se fereasca de SSD OCZ. De ce zici asta? Eu am SSD OCZ Vertex 2 si nu am avut probleme cu el.

Semnătură 

MacBook Pro 2,26 GHz Intel Core2Duo, 8GB DDR3, 120GB SSD, NVIDIA GeForce 9400M
iPhone 6S
iPhone 8

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
avanzato67 - 18 Noiembrie 2014 10:41 AM

dany_l ziceai mai sus sa se fereasca de SSD OCZ. De ce zici asta? Eu am SSD OCZ Vertex 2 si nu am avut probleme cu el.

Mai 2013
SSD Average Failure rates:
- Samsung 0,05% (vs 0,48% before)
- Plextor 0,16% (N/A)
- Intel 0,37% (vs 0,45% before)
- Crucial 1,12% (vs 1,11% before)
- Corsair 1,61% (vs 1,05% before)
- OCZ 6,64% (vs 5,02% before) / 2,92% without Petrol and Octane SATA 2 (vs 3,05% before when Octane and Petrol were not included)

Octombrie 2013

- Samsung 0,28% (vs 0,05% year before)
- Intel 0,63% (vs 0,37% year before)
- Kingston 1,00% (N/A)
- Corsair 1,88% (vs 1,61% year before)
- Crucial 2,26% (vs 1,12% year before)
- OCZ 2,27% (vs 6,64% year before)

5 models obtained failure rates higher than 4%:
- 11,19% OCZ Vector 128 GB
- 9,30% OCZ Vector 256 GB
- 5,11% Crucial V4 64 GB
- 4,92% Crucial M4 512 GB
- 4,41% Kingston HyperX 3K 120 GB

Era pe undeva si un grafic cu OCZ in top cele mai problematice SSD uri.

Semnătură 

...prin livada cu mere…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member

Este bun Crucial M500? Sau Kingston V300?

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 17.09.09

Mai degrabă Crucial decât Kingston. Cel puțin pt macuri.