Ma bate gandul sa imi iau un 6 Plus 64GB. Am o oferta incredibila, sigilat, cu garantie..
Am un iPhone 6 de la inceputul lunii octombrie de 16GB, doar asta era disponibil si am sarit pe el ca 5s-ul s-a stricat.
Poate m-am grabit..16GB in 2014.. penal. Am 1GB liber, sterg fisiere si aplicatii tot timpul. iPad-ul e de 32GB, e mai ok, dar nu perfect.
Ok, si iPhone 6 este de 64GB, dar nu am gasit nici o oferta asa incredibila ca la Plus.
Pe langa 64GB, ma tenteaza OIS, PPI-ul mai mare si bateria monstru.
O data am umblat pe 6 Plus si impresia mea a fost “damn, this thing be huge” ; cand am umblat pe el eu deja eram obisnuit cu 6.
Baiatul care il are a zis ca la fel a reactionat si el dar cu timpul s-a obisnuit si in veci nu s-ar mai intoarce la ecrane sub 5.5”, mai ales ca el a venit de la 5s .
Pe bune, acum chiar am nevoie de sfaturi. Prietenul meu cu Plus e plecat din tara, la Orange/Vodafone nicaieri nu e expus, la MediaGalaxy e inchis intr-o vitrina si nu il scoate decat daca il cumpar (WTF?) deci nu mai am ocazia sa umblu cu el pana joi, cand expira oferta.
Va descurcati cu el ? Nu e prea mare ? E alunecos ? Se merita ?
Iar cea mai mare “grija” pe care o am e cum naiba il bag in buzunar ? La majoritatea pantaloniilor care ii am si 6-le iese olecuta din buzunar.
Eu am pus mana pe unul in Dubai (de acolo mi l-am luat si pe al meu iphone 6).
Impresii:
- e absolut imens
- inutilizabil cu o singura mana (am palma destul de mare zic eu si degete lungi)
- foarte alunecos
- foarte incomod de tinut la ureche
Pe mine nu m-a incantat deloc din cauza dimensiunilor care mi se par exagerate pentru un telefon, ca atare nu-l recomand. iPhone 6 e ce trebuie.
Eu nici cu 6 nu m-am obisnuit inca. E clar mai greu de manevrat cu o mana. Imi place ecranul mare, dar nu-mi place ca nu mai ajung cu degetul oriunde. Cel mai mult ma enerveaza swipe back, trebuie sa dau de 2-3 ori cateodata pana imi iese.
6 plus am vazut in apple store, side by side cu 6. M-am jucat un pic cu ele. Mi se pare enorm. E bun pt doamne ca il pot cara in geanta si pt ele chiar si 5-ul e mare, deci nu mai conteaza. Eu care toata viata am umblat cu telefonul in buzunar, ar trebui probabil sa-mi iau un manpurse cu ocazia asta.
Dar daca ai maini foarte mari si umbli preponderent cu pantaloni baggy, s-ar putea sa-ti fie ok.
PS. ppi, sa fim seriosi, nu vei observa nici o diferenta. iar despre baterie am mai vorbit. atat timp cat nu tine doua zile full, o ora doua in plus inseamna ca oricum il vei incarca in fiecare seara.
Asta ii ideea, ca nu am maini mari.. si nu prea port pantaloni baggy… is pe classic fit, slim fit si skinny.
PPI-ul ma rog, asa e, dupa 300 nu prea mai vezi mare dfierenta, dar OIS-ul ala e cool.
Chestia ii ca il iau la 3000RON, sigilat cu garantie. 64GB… la emag de pilda e 4700RON
Imi e greu sa inchid ochii la oferta asta.
pai la pretul asta ia-l si daca nu-ti place il poti vinde rapid, sigur nu in pierdere, zic eu…
eu mi-am luat plus de 128, la abonament de 21E, m-a costat 3100RON.
impresii:
da, e mare!
ba da, il poti folosi cu o mana in 95% din cazuri. Vreau sa zic ca si la iPhone 5, tot nu reuseam mai mult de 99%. Am maini maricele, dar nu foarte.
asta cu buzunarele pantalonilor, e o problema.
bateria e un confort extraordinar, nu credeam ca o sa mai pot tine vreun telefon neincarcat trei zile (e drept, nu la utilizare extraordinara)
una peste alta, adio 5 sau 5s, nu mai am cum sa vreau sa ma intorc la ecran mic.
si nici cu 6-le nu cred ca ma descurc cu el in buzunar normal, ca inainte.
asa ca daca e oricum mare, mai bine si mai mare.
Eu folosesc un 6 Plus de la o sapatamana dupa ce a aparut si prima impresie a fost ca am gresit ca l-am luat, fiind prea mare dar am zis sa ii mai acord o sansa si sa il mai folosesc cateva zile inainte sa il schimb/vand, etc.
Acum m-am obsnuit foarte bine cu el si am mana chiar mica.La baterie nici nu mai merita comentariile sunt destule opinii pe net, deci foarte buna.Cand am mai folosit , sporadic, vechiul 5S am zis ca tin o jucarie in mana si deloc nu ma mai impacam cu ecranul lui mic
Eu personal zic sa-l iei, mai ales la acesti bani si daca nu iti va place oricand il poti vine cu un profit de bun simt dar eu zic ca te vei obisnuii si o sa-ti placa.
Oricum tendinta tuturor producatorilor este catre un ecran mai mare si cred ca asta de 5,5 este la limita ” bunului simt” iar pe acest ecran mare vei vedea diferenta la tot.
Succes
Am si eu un Plus, dar doar de cateva zile.
E mare, dar:
- si pe 5 il foloseam destul de mult cu doua maini.
- Reachability e util, cand a doua mana e ocupata.
- e cam alunecos; de aceea i-am pus o husa de silicon transparent, foarte subtire (prima data cand pun huse pe ifoane).
- nu ma intereseaza cum arat cu el la ureche, ca nu ma vad
- ecranul mare e foarte util. De aia l-am si luat, ca pot sa zoom-ez suficient cat sa vad (sunt ochelarist). E un compromis OK, mai ales ca nu am iPad (e al nevestei).
- nu-l puneam in buzunarul de la blugi nici pe 5. Acum e bine, ca mai am o geaca pe mine, am unde sa-l pun. La vara nu stiu ce-o sa fac.
In 2008 mi-am luat primul Mac, un MB Alu 13” CTO, spargea tot pe vremea aia.
Pana in 2013 mi-am luat doar MBP-uri de 13” dar cand a aparut MBP-ul Retina Haswell de 15” l-am luat. La inceput mi s-a parut mare si bulky, acum nu mai pot sa ma intorc la 13”. E extraordinar 15”.
In 2007 mi-am luat primul iPhone (3.5”) si am avut toate modelel inafara de 4S. Cand a aparut 5-ul cu ecran de 4” am zis ca imi bag piciorul, nu il vreau.
A trebui sa il vad o data si l-am cumpart. Era un vis ecranul mai mare.
In 2010 a aparut iPad-ul. Am ras. Un iPod touch blown up, repetam in minte.
Dupa 3 ani, in 2013 mi-am luat un iPad 4 (9.7”) si e extraordinar. Dupa cateva luni mi-am luat iPad Air.
Acum cand vad la prieteni iPad Mini (7.9”) ma gandesc cum naiba il pot folosi. E asa micut..
6 plus e expus la orange, cel putin la auchan titan. Il poti vedea si manevra.
Cool, pacat ca sunt la 800km, in Oradea
Am fost vineri la Orange Shop Republicii, cel mai mare magazin din oras de pe Strada Corso si era doar 6 expus. Am intrebat de 6 Plus si cica ca Apple nu a trimis unitatiile de demo.
Iau taxi-ul pana la Lotus Mall, cel mai mare mall din oras si ma duc la Vodafone. Ce era expus ? iPhone 4s (what year is it ?!) si 5s. iPhone 6 stoc zero.
Ma mai plimb prin mall si ajung la MediaGalaxy si il vad frumos in vitrina, langa iPhone 6, scos din cutie. Chiar atunci ma abordeaza si un angajat, daca vreau sa ma ajute.. I-am zis ca vreau sa vad Plus-ul la care imi raspunde “Din pacate nu il putem scoate din vitrina doar daca il cumparati”.
Maine merg la Showroom-ul eMag din Oradea Plaza apoi la Oradea Shopping City, sa ma uit acolo la Flanco, Domo si kiosk-uri de retail.
Vreau doar sa il mai simt in mana o singura data…
[ Modificat: 18 Noiembrie 2014 04:08 PM de hamilton ]
Nu prea conteaza cat il poti butona in magazine. Iti dai seama ca le-am frecat de ma cunosc toti gagii aia de acolo. Sunt legate prea ciobaneste, sa nu fugi cu ele. Doar la Apple Store e totul frumos si elegant.
Pana mi-a venit Plus-ul, am avut timp sa ma gandesc destul (mi-au pierdut prostii de la Vodefone comanda si o luna eu am asteptat sa vina…). Mi-am si decupat cartoane, cand a venit husa am bagat cartonu in ea - prostii d-astea.
Mie imi place. L-am luat p-asta in primul rand pentru ca am ochii slabi. Inca ma mai obisnuiesc cu el; butonul de On/Off tot pe sus il caut.
OIS-ul nu cred ca face mare diferenta; nu am 6 simplu ca sa pot compara, dar asa zic prin review-uri.
Cred ca ma deranjeaza mai mult faptul ca-i mai greu (decat 5-ul), decat ca-i asa de baliu.
Ca bine zici
Dar mie imi cam imi da cu virgula la latime, sau nu ?
Am luat dimensiuniile de pe apple.com si am facut frumos cu liniaru. Il tineam minte mai lat.
In alta ordine de idei, lumea se plange de bezel-uri ca is uriase. Pareri pe tema asta ?
[ Modificat: 18 Noiembrie 2014 04:27 PM de hamilton ]
Ciudata strategia la Orange si Vodafone.
Cand s-a lansat Iphone 6 si Iphone 6 plus in Romania nu au expus nimic…(poate in Bucuresti sa fi expus dar in Iasi le-au expus la 2 saptamani dupa lansarea oficiala)
Am vrut sa butonez un Iphone 6 si un Iphone 6 plus dar nu am reusit pentru ca nu era nimic expus. Am decis pe 31 oct sa dau comanda online pentru Iphone 6 16 giga si sa-mi prelungesc abonamentul Pantera 31 dupa ce am negociat cu ei.
Am reusit sa-l iau cu 369 de euro.
Saptamana trecuta am fost pe la Orange Shop si le aveau expuse pe amandoua.
M-am jucat cu 6 plus si mi-a placut.
Il tineam cu o singura mana si chiar daca parea imens mi-a placut.
Acuma nu stiu cum ar fi stat in buzunar.
Eu m-am jucat cu el la iStyle. Mi-a placut enorm si acum am regrete ca nu mi-am luat 6+. Eu sunt mic de statura cu maini mici si nu m-a deranjat deloc marimea lui. Poate pe viitor il voi schimba. Eu ti-l recomand cu placere.