Cu trecerea timpului boxele de la acest iMac G3 s-au distrus,
mai precis membrana s-a uscat pana s-a faramitat.
Daca cineva mai are de la un iMac defect unele,
as aprecia mult.
Sau in aceiasi masura o idee unde as gasi membrane de schimb
sau mini boxe compatibile pentru a schimba difuzoarele defecte.
Schimba difuzoarele cu totul - cat timp ai aceiasi dimensiune si impedanta - merg 100% altele.
De fapt doar impedanta e problema - daca reusesti sa potrivesti altele de alta marime dar cu aceiasi impedanta acolo (cum ar fi de la niste casti cu firul rupt ...)
ama4u - unora le place să colecționeze și restaureze automobile vechi. Altora mac-uri
Acuma or mai exista meșteri care schimbă membranele la boxe de alea mari ... da nu știu dacă se bagă la cele mici.
Și dacă avea nuș-ce formă ciudată (ovale cu unduiri) - de unde matriță pentru ele.
Am facut asa ceva. Ii poti reface garofajul extern cu leucoplast si prenandez. Este chin, dar rezultatul este peste asteptari. Ca aspect nu vor arata bine deloc insa vei avea aceiasi calitate a sunetului. Bine, cu conditia sa nu le descentrezi in timp ce le repari. Le scoti capacul cel mai bine iar apoi fixezi conul cu doua sau trei bucatele de carton bagate la baza stutului, intre el si miezul magnetului. Asa o sa poti tine pe loc bobina sa nu se fixeze aiurea. Apoi te apuci si refaci fasie cu fasie garofajul, il fixezi definitiv cu prenandez care iti va da si senzatia de cauciuc a garofajului, iar dupa ce se usuca cum trebuie, pui la loc capacul difuzorului.
Chiar m-am gandit si eu daca sa ma incumet sa incerc sa recreez membrana,
insa nu stiam ce material sa folosesc…
E interesanta idea cu leucoplast si pernandez…
si sincer cred ca sunt ceva sanse sa pastreze relativ calitatea sunetului
fiind o membrana destul de flexibila;)
Deocamdata inca mai caut sa gasesc boxele in original daca e posibil.
Daca nu, voi face o incercare…cat despre culoarea finala…
un marker negru va face minuni…in plus boxele nu sunt decat slab vizibile.
Deci nu se va observa reparatia (peticeala) hahaha