Cum recunosti un iMac fake
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 04.04.13

Buna ziua,

Doresc sa achizitionez un iMac 2013 i7 780M de pe forumuri, userii scriu clar ca este sigilat si ca eu il desigilez prima data dar intrebarea mea este, poate sa fie teapa? Exista posibilitatea sa fie refurbished/fake sau sa “pice” dupa 2 saptamani?
Orice sfat/test/amanunt este bine primit.

Multumesc!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Eu n-am auzit de iMac-uri fake. Da un link, sa ne uitam si noi.

E un capitolas in Ghidul Macuser despre cumparaturi si cum sa verifici un second hand; se poate aplica si la un sigilat, evident.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 18.06.09

Ca sa adaug la ce a zis altero, nu trebuie sa iti faci griji de fake-uri iar ca sa afli daca e refurbished introduci serial number-ul aici http://www.chipmunk.nl/klantenservice/applemodel.html

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 15.10.05

poate fi refurbished dar care e problema daca ar fi, il iei mai ieftin, am avut refurbished si inca merge dupa 6 ani.

recent mi-am luat unul nou sigilat de pe ocazii , factura veche, cam dubios daca vrei garantie desi e nou…

ai avantajul pretului in sensul cu peste 1500-1800 ron mai ieftin decat ce e pe piata prin magazine

este riscul, asta e ti-l asumi sau nu. Vrei sa fii sigur 100% mergi la distribuitori care te rup. Pe noi ne ard cel mai tare din UE…

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie

Tipul spune ca este sigilat si ca eu il voi desigila pentru prima data. Am verificat serial numbe-ul pe apple support (https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do) si apare cu garantie pana in martie 2015. Exista alte site-uri pe care sa verific ceva? sau aspecte fizice la ce sa fiu atent dupa ce il desigilez?

Asta este anuntul: http://olx.ro/oferta/imac-27-i7-3-5ghz-8gb-3tb-fusion-nvidia-gtx-780m-4gb-sigilat-ID2jshT.html#0de217d6f2 (sper sa nu fac reclama).

Am verificat pe chipmunk dar multe detalii nu vad: http://picz.ro/img/312877.jpg

Multumesc anticipat

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 19.08.08

Cred ca te agiti inutil, ce alte situri vrei daca Apple iti spune ca are garantie valabila?
Pai daca tu il desigilezi inseamna ca nu are niciun semn de utilizare sau zgarietura, la ce alte aspecte fizice vrei sa fii atent?
Tipul respectiv probabil este unul dintre cei multi care aduc Mac-uri din State sau au pile la vama.
Ia-l si foloseste-l cu placere, daca ai sa despici firu-n 14 n-ai sa te bucuri de nimic.
Am cumparat 7 Mac-uri SH pana acum, unul cu garantie, restul fara, niciunul nu a avut hibe ascunse si nu a prezentat probleme majore de-a lungul timpului (un hard picat dupa 4 ani si torrente cu duiumul nu se pune). Vezi omul, vezi marfa, daca ti se pare ceva suspect intorci spatele si mai cauti.

Semnătură 

Macbook Pro 13.3” Early 2015 Retina
Macbook Air 13.3” mid 2012
iPhones Blackberry Z30

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 15.10.05

singurul lucru la care trebuie sa fii atent este sa nu fie ecranul spart sau de astea de la transport… cand il cumperi ceri vanzatorului sa-l bage in priza sa vezi daca se deschide… cam asta e tot.

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie

Multumesc tuturor pentru sfaturi.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București
Macuser din: 15.11.14

Exista dar se vede la de o posta ca e fake, nu ai cum sa te pacalesti.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: București. Drumul Taberei
Macuser din: 06.10.07

daca e sigilat, cum mai are garantie pana in martie 2015?

Semnătură 

just !

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05
GabrieL - 24 Noiembrie 2014 04:45 PM

Garantia incepe din ziua din care a iesit din AppleStore sau a plecat prin posta de la Apple din magazie.
Daca nu l-a desigilat nimeni din Martie 2014 ...
Am impresia ca un Reseller, daca il are in magazie, poate cere la Apple sa “reseteze” contorul de garantie la ziua cand l-a vandut el.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
Rank
Newbie
psergiu - 24 Noiembrie 2014 07:52 PM

Garantia incepe din ziua din care a iesit din AppleStore sau a plecat prin posta de la Apple din magazie.
Am impresia ca un Reseller, daca il are in magazie, poate cere la Apple sa “reseteze” contorul de garantie la ziua cand l-a vandut el.

Intrebare: Exista unii baieti care, in schimbul unei sume mai mici de banuti, promit activarea a inca unui an de garantie

Exemplu:  http://olx.ro/oferta/extindere-garantie-apple-macbook-iphone-ipad-imac-1-year-limited-ID2yFdh.html#8d7868ca0b;promoted

Cat de ok este procedura? A incercat careva sa apeleze la ei? Exista riscuri sa te vezi si cu banii luati dar si cu probleme cu Apple-ul?

Multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06
iorgamac - 25 Noiembrie 2014 08:11 AM
psergiu - 24 Noiembrie 2014 07:52 PM

Intrebare: Exista unii baieti care, in schimbul unei sume mai mici de banuti, promit activarea a inca unui an de garantie

Exemplu:  http://olx.ro/oferta/extindere-garantie-apple-macbook-iphone-ipad-imac-1-year-limited-ID2yFdh.html#8d7868ca0b;promoted

Cat de ok este procedura? A incercat careva sa apeleze la ei? Exista riscuri sa te vezi si cu banii luati dar si cu probleme cu Apple-ul?

Multumesc.

Daca punea garantie la un mac din 2007-2008 atunci mai ziceam. Asa e posibil sa activeze AppleCare cumva, lucru care iti ofera 3 ani de garantie de la data cumpararii.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
Rank
Newbie

Sa inteleg ca nu a folosit nimeni procesul asta… pare vag si riscant ...

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 14.10.05

Pana la urma ti-ai luat iMac-ul?

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
Rank
Newbie

Da, dar in Martie expira garantia, si ma tot gandesc cum sa o prelungesc cu cel mai mic cost..