Driver Konica Minolta Bizhub 215 pentru Mac
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Brasov
Macuser din: 15.11.14

Am nevoie de putin ajutor, am o imprimanta (multifunctional) de la Konica Minolta (Bizhub 215) pentru care nu gasesc driver pentru printer si pentru scaner. In lista de pe site-ul producatorului nu este sistemul de operare OS. S-a mai confruntat cineva cu probleme asemanatoare? Cum pot rezolva astfel incat sa mai pot utiliza functiile de imprimare si scanare ale multifunctionalului?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 21.04.12

Daca o cuplezi la Mac prin USB si apoi dai “Add Printer”, nu ti-o vede?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

dacă producătorul ți-a trecut clar în specificații sistemul de operare, crezi că-l păcălești cumva?
smile
poți încerca Gutenpring dar doar pentru partea de print

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie

Prin cablu nu am incercat, wireless nu o vede. As fi multumit sa pot printa macar, dar sa fie duplex. Incerc maine, o am la birou.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
dacuBurebista - 24 Noiembrie 2014 08:08 PM

dacă producătorul ți-a trecut clar în specificații sistemul de operare, crezi că-l păcălești cumva?
smile
poți încerca Gutenpring dar doar pentru partea de print

Despre Gutenprint nu stiu nimic, o sa ma documentez. Sper sa ma descurc. Multumesc!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 21.10.15

Alex ai reusit sa gasesti o solutie? Ma lovesc si eu de aceeasi problema, am o retea compusa din 3 iMac-uri, un MacBook Pro si un Macmini pe post de server si cand am achizitionat Bizhub 215 sincer nu am fost atent ca nu are si driver pentru OS. Am nevoie urgent de o solutie sa pot printa de pe mac.

alexgaianu - 24 Noiembrie 2014 06:30 PM

Am nevoie de putin ajutor, am o imprimanta (multifunctional) de la Konica Minolta (Bizhub 215) pentru care nu gasesc driver pentru printer si pentru scaner. In lista de pe site-ul producatorului nu este sistemul de operare OS. S-a mai confruntat cineva cu probleme asemanatoare? Cum pot rezolva astfel incat sa mai pot utiliza functiile de imprimare si scanare ale multifunctionalului?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie

Buna George, imi pare rau ca nu te pot ajuta, inca nu am rezolvat. Nu am abandonat ideea, inca am nevoie de acel driver, printurile le fac de pe calculatoarele cu Windows pentru Bizhub 215. Le-am scris emailuri si lor, dar nu mi-au raspuns.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 23.03.09

BizHub 215 nu este cumva o imprimantă GDI ?

În pagina de specificații văd un Optional IC-209 PCL controller.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
george.rotaru - 21 Octombrie 2015 06:08 PM

am o retea compusa din 3 iMac-uri, un MacBook Pro si un Macmini pe post de server si cand am achizitionat Bizhub 215 sincer nu am fost atent ca nu are si driver pentru OS. Am nevoie urgent de o solutie sa pot printa de pe mac.

Gutenprint nu suportă BizHub 215. Va trebui să adaptezi soluția de aici - numai print, ai nevoie de un windows - sau să mai dai încă jumate din cât a costat imprimanta pe controllerul PCL.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G5 Leopard

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
Rank
Newbie
Din: 

O sa incerc sa ii contactez si eu astazi dar nu ma astept sa poata sa imi dea o solutie. Mai am un Bizhub C220 care merge fara nici o problema pe mac (au drivere pe site-ul oficial) asa ca nu m-am gandit ca bizhub 215 nu are. Solutia cu print de pe windows pentru mine nu este viabila intrucat am 2 aparate windiws (rar folosite) si scopul imprimantei era pentru printul de zi cu zi din cadrul biroului. Pentru predari o sa folosim in continuare c220. Fiind un birou de proiectare se printeaza destul de multe drafturi si ar fi mai economic sa folosim bizhub 215.
Multumesc Maclean pentru raspuns, dar nu stiu cum ma ajuta PCL controller. Nu o sa am nevoie in continuare de driver. Eu am achizitionat imprimanta in configuratia standard si cu placa de retea (NC-501). Acel PCL vad ca inlocuieste NC-501 in concluzie paguba ar fi si mai mare (500 lei NC-501+1.500 lei PCL = 2.000 lei.) dar daca asta chiar ar rezolva problema macar exista speranta si poate intr-un final o punem in aplicare. Nu am incercat inca solutia cu share-uit din windows. S-ar putea instala windows prin parallels pe server (Mac mini), instalata imprimanta si apoi share-uita in retea? Asta ar fi o solutie mai buna intrucat serverul este in permanenta deschis pe cand laptopurile pe care le am pe windows se deschid doar in situatii speciale (3DStudio Max, etc…)

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Vei putea printa cu Generic PCL Printer direct de pe Mac, în felul ăsta te va ajuta.
Sau faci dintr-una din mașinile windows un “print server” conform rețetei care traduce din postscript în GDI și apoi în setul de instrucțiuni proprietar al imprimantei folosind driverul GDI.
Sau printezi totul în PDF, pui pe serverul de fișiere și apoi de pe acel windows faci printarea propriu-zisă.
Sorry dar altă soluție n-ai.
Drivere pentru altceva decât windows nu vor exista niciodată pentru imprimante GDI, tocmai asta e găselnița cu ele, desenează windows’u pe ele, nu vreun procesor intern al imprimantei.

Semnătură 

Power Mac G5 Leopard

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
Rank
Newbie
Din: 

O sa incerc maine varianta cu print server. Incep sa ma gandesc tot mai mult sa cumpar si acel modul PCL insa mi-e ca nici ala nu o sa mearga smile si ma mai trezesc cu o paguba.
Multumesc pentru sfaturi!

Maclean - 22 Octombrie 2015 10:39 AM

Vei putea printa cu Generic PCL Printer direct de pe Mac, în felul ăsta te va ajuta.
Sau faci dintr-una din mașinile windows un “print server” conform rețetei care traduce din postscript în GDI și apoi în setul de instrucțiuni proprietar al imprimantei folosind driverul GDI.
Sau printezi totul în PDF, pui pe serverul de fișiere și apoi de pe acel windows faci printarea propriu-zisă.
Sorry dar altă soluție n-ai.
Drivere pentru altceva decât windows nu vor exista niciodată pentru imprimante GDI, tocmai asta e găselnița cu ele, desenează windows’u pe ele, nu vreun procesor intern al imprimantei.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
Rank
Newbie
Din: 

Nu am reusit cu print server. Am urmat instructiunile astea http://blog.adaptovate.com/2011/05/print-from-mac-osx-iphone-or-ipad-to.html dar nu pot sa adaug imprimanta virtuala. La sfarsitul procesului de adaugare a imprimantei virtuale, cand trebuie sa ii dau denumire imprimantei cand dau next imi da urmatoarea eroare: “Unable to install printer. Double check de printer name and make sure that the printer is connected to the network”. Am urmat pasii intocmai numai ca tutorialul este pentru Windows 7 iar eu folosesc 8.1. Are cineva idee ce pot sa fac?

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
Rank
Newbie
Din: 

Nu am reusit cu print server. Am urmat instructiunile

http://blog.adaptovate.com/2011/05/print-from-mac-osx-iphone-or-ipad-to.html

dar nu pot sa adaug imprimanta virtuala. La sfarsitul procesului de adaugare a imprimantei virtuale, cand trebuie sa ii dau denumire imprimantei cand dau next imi da urmatoarea eroare: “Unable to install printer. Double check de printer name and make sure that the printer is connected to the network”. Am urmat pasii intocmai numai ca tutorialul este pentru Windows 7 iar eu folosesc 8.1. Are cineva idee ce pot sa fac?