Furnizori internet
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Salut,

Pentru cei din Cluj (si nu numai) ziceti-mi si mie va rog cine sunt furnizorii mai seriosi de internet din Cluj. RDS e bun (acum suntem la ei) dar tarifele pentru firme sunt cam grosse pentru firme.
O chestie care nu o inteleg: de ce pentru firme tarifele sunt mult mai mari decat pentru persoane private, atat la RDS cat si la Telekom? Doar pentru ca sunt firme? O fi legal? Nu inseamna discriminare? E ca si cum as cumpara un frigider si, daca sunt firma, il platesc dublu… (cam off-topic, dar m-am saturat de asemenea manareli)
Ajutati-ma si pe mine cu o idee: mi-ar trebui un 10M upload garantat, download-ul oricum iese.
M-am uitat la idilis (pe 4G), dar nu mi-e clar cu vitezele, si se pare ca nu au acoperire in zona unde stau in Cluj (Piata 14 Iulie, cartierul Grigorescu).
Help!!!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Eu daca as avea nevoie de o conexiune sigura, sigur nu as alege ceva fara fir. Poate doar ca o a doua conexiune de rezerva.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Da, nu prea poti sa ai incredere in statiile de retransmisie…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Upload 10M garantat pana unde ?
In acelasi cartier ?
Pana la provider in NOC-ul local ?
Pe toate reteaua nationala a providerului ?
Pana la un exchange InterLan/RoNIX/Balkan-IX ?
Pana la un exchange mare din Germania/Olanda ?
Pana la “teava mare” din US ?
Global ?

Pretul creste exponential smile

Unde lucram inainte plateau pt 8Mb garantati pana in UK cateva mii de euro bune pe luna.

Un client rezidential nu are garantat nimic. zero. “Best effort” - adica daca merge, merge, daca nu, ghinion.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Da Sergiu, cu asta m-ai blocat total. Sincer, nu stiu. Best effort-ul e foarte relativ. Practic, daca cu speedtest.net da 10M, e bine.
O saracie de finantare (prost a fost ala de a cerut-o…) la care au schimbat regulile din mers, solicitant 10M garantat. Avem inca de la RDS, dar la 47EUR/luna la o firma mica se cam aduna…

Stie cineva de AKTA ? (DIGITAL CABLE SYSTEMS). O fi avand ceva prin Cluj?
thanks

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Oare daca ai avea conexiune la internet prin mai multi provideri si le-ai lega cumva impreuna sa fie transferul balansat, nu ar fi ok? Din punctul de vedere a redundantei ar fi util, insa nu stiu cat ar iesi la pret si ce aparatura (probabil scumpa) ti-ar trebui.

Cu ce va ocupati voi de aveti nevoie de 10 M upload garantat?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București
Macuser din: 09.02.08

Sugestia mea ar fi sa vezi cum e formulata cerinta din contractul de finantare / caietul de sarcini (sau cu i-o fi zicand la documentul ala care va obliga la viteza garantata de 10M). Daca nu e detaliat sau daca nu exista trimiteri la stiu-eu-ce norme/standarde/directive etc care sa impuna o anume viteza, eu as zice ca nu aveti decat sa incheiati cel mai ieftin contract care sa va asigure 10M garantat in cartier, nu pana peste granita.

La partea tehnica nu ma pricep, dar daca vrei imi poti da pe privat cu copy-paste clauza prin care va obligati sa asigurati viteza respectiva si iti pot spune daca dpdv juridic presupune riscuri sau nu.

Semnătură 

La Vita e Bella…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 21.04.12

Vezi daca GTS au reprezentanta in Cluj. Stau foarte bine cu banda dar nu sunt foarte ieftini.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Mangalia
Macuser din: 28.11.11

Fibra de UPC?

Semnătură 

“Deep in the human unconscious is a pervasive need for a logical universe that makes sense. But the real universe is always one step beyond logic.” from The Sayings of Muad Dib by the Princess Irulan

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Fibra nu stiu daca vir trage - satu la casa. Ii atac pe GTS, sa vedem ce tarife imi dau.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Mangalia
Macuser din: 28.11.11

daca e business, UPC trage fibra si la o dugheana…

Semnătură 

“Deep in the human unconscious is a pervasive need for a logical universe that makes sense. But the real universe is always one step beyond logic.” from The Sayings of Muad Dib by the Princess Irulan

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Sa vedem si cu ei, desi am auzit ca serviciul clienti e slab. Dar se pare ca la mai toate companiile mari devine asa.
AM vorbit si cu GTS - intr-adevar profesionisti, dar scumpi rau.