IPV 6 sau IPV 4
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Salut,

Oare e vreun macuser care are putin timp sa discutam telefonic despre IPV4 si IPV6? Dati-mi si mie un PM si va sun eu inapoii. Sunt prea multe intrebari / nelamuriri si nu mai am rabdare sa scriu toate cele.
Concret, ni se ofera internet cu adresa IP fixa IPV 6 si nu stiu daca calculatoare mai vechi, cu Tiger, se pot conecta. Care ar fi avantajele sau mai degraba dezavantajele la IPV 6? Stiu ca parca altero a scris ceva in trecut, dar nu am mai gasit postul.
Thanks si cu cat mai repede, cu atat mai bine.

P.S. Oare @nvmarian va vedea acest mesaj?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

Văzut.
Uite aici.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 21.04.12

Subiectul este interesant pentru multi useri, eu zic sa incercati sa ramaneti pe forum cu intrebarile si raspunsurile aferente. Si pe mine ma intereseaza.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Din ce mi-a spus @nvmarian, nici o problema, cu amanuntul ca rooterul trebuie sa stie IPV6. Atat deocamdata.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Dezavantajele IPv6 sunt legate de prostia providerilor - care nu au grija sa aiba partea de routare IPv6 configurata corect (asa cum au grija de IPv4). Au fost în anii trecuți perioade de zile și săptămâni întregi când tot internetul peste IPv6 a fost rupt in două sau în 3 deoarece cateva puncte de conectare mari nu și-au făcut treaba.
O adresă fixa IPv6 pt tine este mai simplu pt provider de alocat decat una dinamica si mult mai ieftin. De fapt providerul ar trebui sa-ti dea un /64 - ( echivalentul a 4 miliarde de Internet-uri IPv4 - vezi valoarea exacta in post-ul link-at de altero) - pe care sa le folosesti in reteaua ta proprie. La IPv6 nu mai există 192.168.x.x si 10.x.x.x - toata dispozitivele conectate la retea IPv6 primesc adrese IPv6 unice si accesibile de oriunde de pe planetă (așa cum era internetul IPv4 gândit inițial).

Mai ai intrebari - pune-le aici. Cât de complicate - ne vom strădui să-ți răspundem.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP