as vrea sa prind Black Friday si nu stiu exact ce model sa aleg?!? help needed urgent:)
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 07.03.08

tre sa aleg intre cele doua modele:
http://uae.souq.com/ae-en/apple-macbook-pro-with-retina-display-mgx72lz-a-13-inch-2-6ghz-dual-core-i5-os-x-mavericks-128gb-ssd-8gb-ram-silver-3592500075/u/#
si
http://uae.souq.com/ae-en/apple-macbook-pro-with-retina-display-me865-laptop-13-inch-2-4-ghz-dual-core-intel-i5-os-x-mavericks-hdd-256-gb-8-gb-silver-6328296/i/#

se pare ca singura diferenta intre ele, inafara de pret, circa 4 milioane, ar fi ssd-ul mai mare 256 vs 128.
Laptopul este pentru sotia mea care va face editare foto in mare parte, probabil photoshop si ceva lightroom. Ma gandeam sa merg pe varianta mai ieftina si sa iau un hdd extern de 2 tera de diferenta, pentru stocare si backup. Nu stiu insa daca 128 sunt suficienti pentru instalarea programelor si buna functionare de zi cu zi. Sau merita sa fac un efort si sa iau 256? tre sa tinem cont si de faptul ca prima alegere a fost un macbook air care acum este la 3000 de lei la oferte. Deci cu 1000 de lei mai putin ca pro-ul mai ieftin. Insa am zis ca daca tot facem o investitie sa luam ceva mai performant care sa o tina cativa ani de acum in colo. Airul avea un procesor mai slab, doar 1.4 dual i5, dar si pretul era mai mult mai ieftin. Pointul este ca deja e un efort saltul la pro-ul de 4000 de lei, si nu stiu daca merita diferenta, chiar si mica, pana la urmatorul?

multumesc mult pentru ajutor.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.12.10

Ce pot sa-ti zic este ca pentru editare foto (lucru pe care-l fac si eu) procesorul si ramul sunt foarte importante. Daca lucreaza cu fisiere raw procesorul duce greul si cacheul in ram. In afara de stocarea fotografiilor, capacitatea ssd-ului nu te ajuta foarte mult la acest capitol. Daca are o librarie lightroom mare (cum am eu) nu o poti stoca pe 128 gb. Nici sa nu te gandesti. Si chiar daca e mica acum ea va creste in timp. Si daca are nevoie de mobilitate atunci 128 gb nu e de ajuns pentru a avea libraria “on the go”. Pentru mine e tare neplacut sa ma car cu un hdd extern dupa mine (de parca nu am alte echipamente de carat). Eu zic sa faci un efort si sa iei 256 gb.

Semnătură 

Mac: iMac Pro 2017
Phone: iPhone X 256 GB Black
Tablet: iPad Pro Silver 128 GB + 4G
Watch: Apple Watch 3 42mm
TV: Apple TV 4 32 GB

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 07.03.08

multumesc mult pentru raspuns. Momentan avem un mirrorless, deci raw-urile nu sunt foarte mari. nu imi e frica neaparat de pastrat o librari on the go. ma intereseaza mai mult sa nu ocup toti cei 128g doar din instalarea suitei adobe si lightroom, poate si un final cut. in alta ordine de idei, efortul nu ar fi prea mare pentru un 256, dar venim deja de la o extindere de buget de la air 3000 de lei la macbook pro 4000, asta la sugestia mea. astfel ca inca un hop de 4 milioane e deja prea mult. that’s the problem. cheers.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.12.10

Aplicatiile respective nu vor cauza probleme cu spatiul. Toate aplicatiile mele (si am multe) ocupa 20 gb. Pe langa asta mai sunt fisierele din library dar nu ar trebui sa fie foarte multe daca se folosesc doar aceste aplicatii. Nu stiu, eu as merge pe 256 ca sa fiu sigur, dar 128 e un pic cam la limita daca vrei sa mai pui si altceva. Iar photoshop-ului ii poti zice sa-si mute calea catre scratch disk pe un hdd extern si mai salvezi niste spatiu.

Semnătură 

Mac: iMac Pro 2017
Phone: iPhone X 256 GB Black
Tablet: iPad Pro Silver 128 GB + 4G
Watch: Apple Watch 3 42mm
TV: Apple TV 4 32 GB

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Suceava
Macuser din: 25.05.14

La fel zic si eu,128Gb e cam la limita,cu 256Gb de mai descurci.In rest diferente mari nu sunt intre cele doua modele.

Semnătură 

 Macbook pro 13” Late 2016 [i5 2 Ghz @, Intel Iris Graphics 540 1536 MB , 8 GB RAM, SSD 256Gb ]
 iPad pro [32Gb Wi-Fi-Cellular]
 iPhone XS Max [256 Gb]

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

Daca nu faci bani din treaba asta, nu se justifica configuratia maxima smile
Vorba aia, degeaba ai Porsche daca stai la fiecare stop in oras…

Parerea mea.

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •