Ras tot se poate fie prin FireWire Target Mode (vezi in Ghid detalii), fie cu un Live Linux pus pe CD sau USB, fie din partitia Recovery (butezi cu Alt apasata lung). Or mai fi si alte metode. Cam toate te lasa cu un Mac fara sistem de operare pe el.
Umm pai pe mine ma deranjeaza ca desi am maxim 10 gb de filme imi scrie la Stocare ca am 27.. Ma gandesc ca poate e la fel ca la usb-uri: daca pui un film si apoi il stergi, trebuie totusi sa il formatezi ca sa il ai gol. Deci eu vreau sa imi golesc Mac-ul dar sa am sistemul de operare si aplicatiile standard.
Ah, bon! Ca ma speriasem (formatare asta inseamna, ca stergi tot-tot).
Uite o aplicatie simpatica, DaisyDisk, care iti arata mai in detaliu ce se intampla pe discul tau. Atentie insa, nu sterge de prin Library sau alte locuri ascunse. In principiu, daca nu recunosti ce vrei sa stergi, nu sterge.
Cosul de gunoi l-ai mai golit, nu?
Umm pai pe mine ma deranjeaza ca desi am maxim 10 gb de filme imi scrie la Stocare ca am 27.. Ma gandesc ca poate e la fel ca la usb-uri: daca pui un film si apoi il stergi, trebuie totusi sa il formatezi ca sa il ai gol. Deci eu vreau sa imi golesc Mac-ul dar sa am sistemul de operare si aplicatiile standard.
cand stergi un fisier de pe un stick usb, goleste cosul. Altfel el ramane cumva ca figurand sa ocupe spatiul de pe stick. Nu mai da format, ca le scurtezi viata. Sa ma corecteze cineva daca gresesc
Oare nu o fi time machine-ul de vina? Se pare ca, in situatia in care nu gaseste discul de backup extern, Time Machine-ul -ul isi face backup pe discul intern…
Ah, bon! Ca ma speriasem (formatare asta inseamna, ca stergi tot-tot).
Uite o aplicatie simpatica, DaisyDisk, care iti arata mai in detaliu ce se intampla pe discul tau. Atentie insa, nu sterge de prin Library sau alte locuri ascunse. In principiu, daca nu recunosti ce vrei sa stergi, nu sterge.
Cosul de gunoi l-ai mai golit, nu?
Aplicatia costa azi jumatate pret (adevaratul Black friday”!
Din pacate nu am reusit sa o cumpar, mi-a dat eroare la plata. o fi serverul suprasilicitat…