AlexBug : 7 milioane de subscriberi, tu ce crezi? Si eu m-am uitat ciudat la un coleg care si-a cumparat hosting ca sa puna un calendar online, sa isi stabileasca raidurile cu ghilda.
Am jucat si eu o luna. Dar nu m-a atras asa tare cat sa mai platesc dupa aia.
eu vb de The Frozen Throne… nu de world of warcraft! 1 la mana… 2 la mana daca imi spui de unde cumpar varianta originala pentru machintosh dau o bere, 3 la mana nu se gaseste pe nicaieri un nocd loader pentru varianta de machintosh!
isgard, nu exista varianta separata pt mac. ce cumperi de la flamingo et al este si pt pc si pt mac. nu stiam nici eu asta, dar am aflat cand l-am cumparat acum vreo 4 luni, dar de jucat nu-l mai joc.
De fapt sunt aproape 9 milioane de subscriberi, ceea ce inseamna ca 0.1% din populatia intregii planete joaca acest joc.
La WoW este aceasi poveste ca si cu TFT, acelasi CD/DVD contine atat versiunea pentru Mac cat si PC.
Second Life are subscriberi doar in ordinul a cateva sute de mii. L-am incercat si eu, e la pamant.
si atunci ce-i cu atata reclama? a avut un cover de FT Weekend, dupa care baietii de la Business Magazin probabil ca s-au inspirat (ce-i drept e un subiect la moda) si most likely si alte articole prin Newsweek, TWSJ, Forbes si altele de acest gen. Eu nici macar nu ma obosesc sa il incerc, mi se pare o pierdere de timp. Dar trebuie sa recunosc ca daca reusesti sa scoti vreun ban din acesti useri esti tare… iar cum VC-urile sunt nehalite din acest punct de vedere… Cred ca in curand incep sa imi raspund singur la intrebare!
E reclama pentru ca e un alt fel de joc, este un fel de myspace taken to the next level 3D OMG!!! Are potential, are clienti mari precum IBM care cica-si tocmesc fel si fel de mitinguri, si asa mai departe. Second Life, desi sortit esecului se pare ca, a pavat drumul pentru niste viitoare proiecte care se vor bucura de succes.
fishboane, eu detest second life din alte ratiuni decat…tehnice sau marketing dar is foarte curios sa inteleg de unde vine desconsiderarea ta. argumentele mele impotriva acestui…joc, nu au reusit sa-i determine pe unii dintre apropiatii mei, sa-l abandoneze.
Eu inca il mai am instalat, nu stiu de ce. Recunosc ca nu am petrecut mult timp in el dar a fost destul cat sa observ peisajul si tema generala. Fuckfest peste tot pe unde dai. Este fata superficiala a myspace-ului transpusa intr-un mediu 3D. Plin de sexshops, strip clubs, prostitutie, superficialitate, comunitatea e la pamant si greu sa gasesti pe cineva calumea. Este un popularity contest si greu sa gasesti ceva inteligent acolo. User-generated content la pamant si de prost-gust. Este cam plin de losers. Hai ca mai zic ca intru in World of Warcraft si fac crafting la un toiag, o pereche de izmene sau o potiune si fac un gold doi, dar sa-mi fac un personaj virtual pe care sa-l duc shopping la mall si sa dau bani reali pe niste chestii virtuale e prea de tot. Pe ultimul loc vine si argumentul tehnic, care l-as fi trecut cu vederea daca era calumea jocul si continutul/comunitatea lui. Pana acolo, cale lunga.
Esti de acord cu mine pana aici? Pe scurt cam astea ie problemele mele cu Second Life.
[ Modificat: 06 Martie 2007 06:47 AM de fishbone ]