Sfat achizitie iMac second hand
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 02.12.14

Salutare,

Nu sunt tocmai nefamiliarizat cu produsele apple, dar m-am decis ca de sarbatori sa-mi cumpar primul meu calculator iMac si sunt putin in ceata referitor la ce model ar trebui sa caut. Am un buget destul de limitat, intre 2500 si 3000 lei, dar nevoile mele nu vor fi foarte complexe, cred eu.

Mi-as dori un model unibody (late 2009 sau mai nou), iar marimea nu conteaza foarte mult in momentul de fata, poate doar daca am doua oferte bune pe loc iar diferenta de putere dintre ele este mica in raport cu nevoile mele, si voi putea lua unul de 27 in loc de 21.5. La inceput am sa-l folosesc in mare parte pentru softuri de app design precum gamesalad si diverse tool-uri de editare foto si design precum photoshop, indesign + diverse adobe. Evident si browsing, dar cam atat. Mi-ar placea sa stiu ca voi putea sa fac toate aceste tascuri fara ca iMac-ul sa stea pe ganduri prea mult si sa-mi arate beach ball-ul.

Asadar, ma puteti ajuta va rog si sa-mi spuneti ce model de la un late 2009 si pana la mid 2010 (pentru ca mid 2011 nu prea se gasesc sub 3000 lei) ar fi cea mai buna alegere? Din mai multe puncte de vedere. De exemplu sunt curios daca un core 2 duo de 3.33ghz late 2009 ar reprezenta o investitie buna daca ar avea ram suficient sa zicem? Sau as avea de suferit pe baza placii video de 256 sau 512mb? Si oricum ce placa video? Intel? AMD? NVIDIA? Pentru programele pe care le-am enumerat, cred ca procesorul si ram-ul au prioritate. Sau ma insel? Sa caut strict versiuni i3 sau i5? Dupa cum spuneam, sunt in ceata.

Va multumesc!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 02.12.14

Multumesc tuturor care mi-ati scris in privat si m-ati sfatuit referitor la dilema mea. Cu ajutorul vostru am ajuns la concluzia ca trebuie sa ma concentrez pe modele precum:

Late 2012 21.5” i5 2.7 sau 2.9ghz sau i7 3.1ghz.
Late 2012 27” i5 2.9ghz
Mid 2011 27” i7 3.4ghz sau i5 3.1 ghz si 2.7 ghz
Mid 2011 21.5” i7 2.8ghz, i5 2.7 ghz
Mid 2010 27” i7 2.93ghz, i5 2.8 ghz

Sper sa gasesc ceva in stare foarte buna la un pret bun…