Salut , imi cer scuze daca a mai fost postata problema mea de alti iseri dar nu am gasit cu searchul. Am un ipad air cu 3g , iar in partea superioara are o parte din plastic , probabil unde se afla antenele. Am tinut ipadul intr-o husa , si in seara asta am vrut sa ma bucur de ” subtirimea s-a “. Surpriza , acel platic alb s-a innegrit de la husa vietii , careia probabil ii voi da foc ... Aveti idee cu ce as putea curata ? Am incercat cu servetele umede si cu alcool dar nu dau rezultate :( Atasez pozele cu plasticul respectiv
Husa presupun ca nu a fost una de la Apple, ci ceva chinezarie. La huse de calitate inca nu am vazut niciodata sa se intample asa ceva. La cele chinezesti nimeni nu stie ce chimicale sunt folosite, care in continuu sunt emanate din materiale. Poate a fost ceva reactie chimica… Nu degeaba multe chinezarii sunt retrase de la comercializare, ca se identifica in compozitia lor chimicale toxice de mult interzise in UE…
Eventual ai putea incerca sa cureti urmele cu o radiera. Dar nu stiu daca radiera nu lasa urme / zgaraieturi pe plastic, deci incerci pe propria raspundere.
nu, acetona aia inmoaie plasticul! in general am avut mare succes la curatat plastic cu solutie de curatat oja de pe unghii ce nu contine acetona, este ceva mai diluata.
sunt atâtea produse destinate special curățării componentelor electronice…
dar, aproape mereu, uităm să le folosim apoi ne plângem de deteriorarea componentelor
Totusi de la ce magazin a fost husa respectiva? Este ceva no-name sau totusi ceva mai cu renume? Daca nu am fi in Romania, ai putea cere despagubire de la producator / vanzator, ca ceva sigur nu este ok la husa respectiva (din punct de vedere chimic, nu este normal sa lase culoare, mai ales ca a fost facuta pentru iPad).
Este un magazin de tip stand in Mall, in care vind de toate , boxe , carcase , periferice etc… Nu am ce despagubire sa cer ... Am dat cam 90 lei pe husa respectiva , dar mai mult ca sigur este o chinezarie
Era mai demult ceva displex
Se folosea pentru a scoate urmele sau zgarieturile de pe asazisul geam de la telefoane.
De fapt un fel de pasta abraziva,foarte fina,plasticul ala era perfect transparent insa daca urma era mai profunda si insistai pana o eliminai se cam vedea o mica deformare a lui privit din anumite unghiuri.
Sper ca s-a intelesc ce voiam sa spun.
Se vindea la ceva ca un tub de super glue.
Ceva pasta de aia si cu un servetel,chiar cu degetul direct,se freca zona respectiva.
Am folosit asa ceva de cateva ori si a fost OK.
La un Nokia 6600,cand aparuse,am avut o zgarietura destul de adanca pe “geam”
A iesit perfect pot spune,singura chestie ca privit oblic se vedea aproape imperceptibil totusi pentru altii ca era putin “scobit” sa spun asa in zona aia.
Aici probabil e un strat superficial la suprafata.
Alta chestie cu ce am mai rezolvat probleme similare a fost un fel de pila de unghii,avea un fel de cauciuc,patru zone,erau abrazive intr-un fel si diferite,cu cea mai fina iesea perfect lucios plasticul.Din pacate s-a stricat si nici nu am mai vazut asa ceva pe undeva,intrebati consoartele poate stiu mai multe despre asa ceva.
Si eu am folosit Displex pentru a scoate zgaraieturi de pe ecranele telefoanelor, dar ala cred ca o sa faca prea lucios plasticul de la iPad. Daca culoarea a patruns mai adanc in plastic, atunci nici Displex-ul nu o sa prea ajute, doar o sa faca suprafata mai lucioasa. Daca iPad-ul o sa fie tinut si in viitor in husa (adica plasticul nu va fi vizibil), eu l-as lasa momentan asa, ca risti sa devina mai urat… In loc de pila de unghii ce zicea colegul, ai putea incerca si smirglu cu granulatie foarte fina, ce se foloseste si in vopsitorii. Insa cum spuneam, daca culoarea a patruns mai adanc in plastic, nu o sa te ajute prea mult nici asta si chiar risti sa devina mai urat plasticul respectiv.
Husa a fost din plastic / cauciuc, sau ceva material textil (ex. catifea)? M-am uitat inca odata la poza, la cineva am mai vazut asa o colorare la alt dispozitiv, acolo a fost de la o husa cu interiorul din catifea de culoare neagra.
Cel mai fin smirghel,ala negru,chiar frecate intre ele doua bucati pentru a-l face mai fin tot era prea abraziv pentru plastice.
Decat asa colorat mai bine lucios,parerea mea.
Asta intradevar daca nu a patruns prea adanc acea colorare.
Daca totusi nu se vrea o chestie lucioasa,mai poate incerca sa-l curete cu un fiber pen.
Protejeaza cumva,banda scotch,restul carcasei apoi cu fiber pen curata plasticul,dar depinde de plastic,pot ramane ceva striatii,depinde de duritatea lui.
Fiber pen e ca o pensula mica din fibra de sticla. Glass brush fiber pen cam asa s-ar numi pentru cautare.