Fac o revista de ceva timp, am trecut in Quark 6/6.5; problema este ca la birou un G4 MDD Dual 866, si acasa G4 MDD Dual 1.25 totul e ok nu fuge nimic si nicaieri, la servici am incercat sa deschid documentul pe un G5 Quad 2.5, acelasi Quark si 6, si 6.5, si chiar 7 totul zboara care si unde:adica nu mai incap textele in boxuri, in afara de asta pointerul e intr-un loc litera tastata apare la doua trei litere alaturi. A mai avut cineva asa probleme.
Rog sa nu fiu trimis in InDesign.
Comentarii doar la subiect. Merci.
Fac o revista de ceva timp, am trecut in Quark 6/6.5; problema este ca la birou un G4 MDD Dual 866, si acasa G4 MDD Dual 1.25 totul e ok nu fuge nimic si nicaieri, la servici am incercat sa deschid documentul pe un G5 Quad 2.5, acelasi Quark si 6, si 6.5, si chiar 7 totul zboara care si unde:adica nu mai incap textele in boxuri, in afara de asta pointerul e intr-un loc litera tastata apare la doua trei litere alaturi. A mai avut cineva asa probleme.
Rog sa nu fiu trimis in InDesign.
Comentarii doar la subiect. Merci.
Da, apariția pointerului alături apare în diverse aplicații, mai ales în cele aflate în stadiul alfa sau beta. De ce apare NUMAI pe un mac, nu și pe celălalt este ciudat și am bănuiala că ține de font cache. Eu aș aice așa:
- Închide quark.
- Verifică prin Font Book dacă ai fonturi dublate și șterge orice dublură, în general șterge toate fonturile nefolosite (dar nu cele refuzate de Font Book, adică cele pt care apare avertizarea de ștergere, chiar dacă o debifezi, înseamnă că sistemul are nevoie de el)
- Dă „repair disk permissions” cu disk utility
- Dă „delete font cache” cu Onyx (este singurul loc unde pot aprecia Onyx)
- Restart
Dacă persistă, nu știu, dar tot la fonturi m-aș uita. Verdana e un font ciudat, uită-te și la el.
Cel mai bine e sa nu incepi sa stergi in nestire!
Stergerea dublurilor (dupa o veche experienta) duce la stergerea fontei bune!
De aceea, da jos de pe net Font Explorer (http://www.linotype.com/fontexplorerX).
Ruleaza-l si sterge TOT ce nu e in sistem original! Ex: Clean System Fonts Folder, Clean System Font Cache, Clean application font cache. Restarteaza. Apoi adu fonturile de pe celelalte calculatoare si instaleaza-le cu FontExplorer! Instaleaza si plugin-urile de aplicatii, cu specificatia sa activeze fonturile dinamic, daca e posibil.
Abia apoi ruleaza Quarkul. Dar, pentru ca Quarkul 6,5 lucreaza emulat pe Intel, e musai sa pui Quark 7.1! S-ar putea ca de asta Q sa dea erori asa grosolane, sa crape si tot tacîmul! (vezi ca versiunile mai vechi au buba)
Bafta!
Draga Cattus, atitea calculatoare am re-adus la viata cu OnyX, incit ma mir ca esti asa parcimonios cu laudele!
Cel mai bine e sa nu incepi sa stergi in nestire!
[...]
Draga Cattus, atitea calculatoare am re-adus la viata cu OnyX, incit ma mir ca esti asa parcimonios cu laudele!
Ei, n-am zis „în neștire”!
Onyx este OK numai că, asemeni tuturor aplicațiilor de acest tip, ia mai mult timp să optimizezi cu ele decît instalarea de la zero, iar dacă e o problemă gravă, oricum ajungi la reinstalare. De asta e vorba. Pentru cache cleaning nu e nevoie, desigur, de reinstalare. Reinstalarea nu rezolvă însă problema dacă nu a identificat cauza fenomenului, deoarece poate reapărea. Eu zic că e de la fonturi, poate de la unul singur.
Un clean de cache-uri are efect numai după un restart.
Exact, uneori te poti pomeni ca vezi fonturi si litere pe care ai jura ca le-ai sters! Am mesterit niste fonturi OT (romanian style) unicode si, cum aveau acelasi nume, desi le inlocuisem definitiv pe cele vechi, tot vedeam caractere aiurea!
Un clean de cache-uri are efect numai după un restart.
Exact, uneori te poti pomeni ca vezi fonturi si litere pe care ai jura ca le-ai sters! Am mesterit niste fonturi OT (romanian style) unicode si, cum aveau acelasi nume, desi le inlocuisem definitiv pe cele vechi, tot vedeam caractere aiurea!
Așa este, confirm: dacă iei un font, îl meșterești un pic (de ex. pui literele absente), dar lași același nume, musai să faci mai întîi un clean font cache, restart și abia dup-aia să le pui pe alea noi. Evident, anterior le-ai șters pe cele vechi.
Asat ma face sa cred ca inteleg cum lucreaza OS X cu fonturile (exact cum face cu aplicatiile la relansare). Nu mai acceseaza direct fisierul, ci il preia din cache (daca are acelasi nume)!