1 din 2
1
gasit iPhone 5
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 06.03.09

Salut. Am o prietena care a gasit un iPhone 5 in zona Piata Victoriei. Daca cine l-a pierdut se afla in comunitatea MacUser sa imi dea un PM.
Be serious, don’t mess around.

Semnătură 

MacBook unibody late 2008
iPad 2nd generation Wi-Fi

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti / Vaslui
Macuser din: 26.06.11

E blocat cu parola? Daca e pierdut sigur are cartela in el. Pune-o in alt telefon si asteapta sa sune.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 27.06.08

Frumos gest!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 20.07.10

poate gasesti pe agenda din cartela vreun numar de telefon util pe care sa suni, sau daca poti afla numarul cartelei si e abonament mergi la un magazin de unde apartine clientul, ei pot lua legatura cu el.

Semnătură 

*Mac Mini (Late 2012), 2.5GHz Intel Core i5, 4Gb DDR3, 120Gb SSD
*iPhone SE Space Gray, 16GB; Apple Watch Sport 38mm Space Gray;
*2 x PS3 Slim 120Gb, XBOX 360 Slim 640Gb, XBOX Classic 250Gb, Wii, Wii U, NDS Lite, NES, Raspberry Pi, PSP;
*Canon 550D, Fujifilm S6500FD

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 17.02.12

Cred ca cel mai indicat e sa fie predat sectiei de politie. Cu siguranta sunt sanse ceva mai mari sa fie restituit propietarului de drept.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Wonderland
Macuser din: 20.05.09
Mircea Mihai - 10 Decembrie 2014 12:45 PM

E blocat cu parola? Daca e pierdut sigur are cartela in el. Pune-o in alt telefon si asteapta sa sune.

asta daca n-are pin-ul activat!!!

Semnătură 

Macbook Pro 15” Late 2008, OS 10.8.4
iPad 4 32Gb cellular, White
iPad mini retina 32gb cellular, White
iPod Touch 3G, 64 Gb

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 06.09.07

Orice se poate sparge. smile

Semnătură 

iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2014)>32GB-DDR3x1600RAM>SSD-500GB>AMD Radeon R9 M295X 4096 MB[/color]
Editor de imagine & Colorist și Cameraman

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Daca nu s-a sunat deja e clar ca nu e de pe aici, sau nu ii e util cu nimic forumu

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05
intpremium - 10 Decembrie 2014 04:33 PM

Cred ca cel mai indicat e sa fie predat sectiei de politie. Cu siguranta sunt sanse ceva mai mari sa fie restituit propietarului de drept.

Da, trebuie predat la politie. o sa pierzi ceva timp de dat cu subsemnatul, dar e mai bine asa.
Vezi ca e o OBLIGATIE sa predai ce gasesti la Politie! Iar trmenul e de 10 zile (vezi aici)
http://legeaz.net/noul-cod-civil/art-943-proprietatea-asupra-bunului-gasit-in-loc-public-ocupatiunea-efectele-posesiei

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

S-a incercat de toate cu el. Si sunat si bagat in alt telefon si recuperat numele de la Vodafone.  E micro sim taiat, nu original si nu au putut lua seria. Inca astept mesaj privat.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

cauta in el: mama, tata, ceva rude gen varu, vezi la favorite pt ca cei de acolo sunt mai des sunati. mai incearca daca poti suna.
cred ca la politie se pierde vremea, ei ce vor face? doar nu se misca pe strazi sa caute persoana, asteapta o sesizare de pierdere si daca nu este atunci ramane undeva la ei banuiesc…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 23.10.08

Dupa ICCID ar trebui s-al gaseasca.
In setari la iCloud dupa adresa de mail,sau la mail ce adresa are,sau la appstore.

Intrebarea mea ar fi daca stie cineva ce se intampla cu bunul gasit si predat la politie in cazul ca nu-l revendica cel in drept sau nimeni?

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 13.12.10

Cred ca se face acelasi lucru ca si pentru bunurile confiscate, adica sunt scoase la vanzare. Dar sa fim seriosi, un ofitier il va declara pierdut din inventarul politiei.

Semnătură 

Mac: iMac Pro 2017
Phone: iPhone X 256 GB Black
Tablet: iPad Pro Silver 128 GB + 4G
Watch: Apple Watch 3 42mm
TV: Apple TV 4 32 GB

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 06.09.07

Foarte simplu,sigur compania de telefonie mobila poate afla macar o adresa si o persoana de contact din agenda pe cai legale,daca legea permite.
Pina stam sa ne dam cu parerea omul ala si-a luat gindul saracul ca nimic nu se misca cit de repede trebuie.
:(

Semnătură 

iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2014)>32GB-DDR3x1600RAM>SSD-500GB>AMD Radeon R9 M295X 4096 MB[/color]
Editor de imagine & Colorist și Cameraman

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member
szhoul - 11 Decembrie 2014 10:32 AM

cauta in el: mama, tata, ceva rude gen varu, vezi la favorite pt ca cei de acolo sunt mai des sunati. mai incearca daca poti suna.
cred ca la politie se pierde vremea, ei ce vor face? doar nu se misca pe strazi sa caute persoana, asteapta o sesizare de pierdere si daca nu este atunci ramane undeva la ei banuiesc…

Nu se poate cauta in el nimic. NU se mai deschidea decat cu pin-ul din ce mi-a zis prietena mea.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRank
Jr. Member

Au fost multe incercari de a gasi o modalitate sa intre in telefon…strict pt a afla identitatea posesorului… A fost dus si la “baieti”, insa s-a lipsit de metodele lor, tocmai ca sa nu se zica dupa ca a incercat sa faca lucruri “necurate”. La Vodafone, dupa cum ziceam mai sus, nu au fost in stare sa faca nimic, pt ca nu au gasit seria cartelei. A fost lasat deschis ca sa sune, ori sa intre vreun mesaj, ori ceva. Nimic. Intr-un final, Politia a fost ultima solutie. Astept in continuare mesaj privat totusi.

P.S. Celor de la Politie nu le venea sa creada ca a adus cineva un iPhone gasit pe strada.

Semnătură 

1 din 2
1