Schimbare tastatură RMBP
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: București
Macuser din: 29.11.12

Am un MacBook Pro Retina 2012 în care am turnat niște cafea și trebuie să-i schimb tastatura. Știu răspunsul oficial că nu se poate schimbat decât topcase-ul integral cu trackpad și acumulatori, dar mai știu și că toată distracția costă în jur de 2000 lei.
Am văzut că totusi se poate schimba doar tastatura. Știți vreun service care să facă această operație?
Pe eBay o tastură nouă este proximativ 150 lei, așa că eu consider că e o opțiune ce merită explorată.

Semnătură 

rMBP 2012, iPad air

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 09.02.13
insomniac - 12 Decembrie 2014 03:22 AM

Am un MacBook Pro Retina 2012 în care am turnat niște cafea și trebuie să-i schimb tastatura. Știu răspunsul oficial că nu se poate schimbat decât topcase-ul integral cu trackpad și acumulatori, dar mai știu și că toată distracția costă în jur de 2000 lei.
Am văzut că totusi se poate schimba doar tastatura. Știți vreun service care să facă această operație?
Pe eBay o tastură nouă este proximativ 150 lei, așa că eu consider că e o opțiune ce merită explorată.

Intradevar se poate inlocui aceasta tastatura insa…ai sa observi ca nu iti arata nicaieri cum sa dai jos tastatura veche si cum sa o montezi pe cea noua,fiind nituita putini au sculele si cunostintele necesare pentru a schimba o tastatura de genul in conditii bune.
solutile “de casa” te pot lasa cu un topcase indoit/ inutilizabil.

Semnătură 

...prin livada cu mere…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie

Cred că se vede în video cum se scoate și am găsit și pe iFixit un thread al cuiva care a făcut operația asta și spunea că trebuie să tragi TARE.
Dar știu că nu e o operațiune simplă, din cauza asta caut un service care să știe ce face.

Semnătură 

rMBP 2012, iPad air

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.07.06

Ai gasit tastatura EU sau ai US layout? Ia-ti si suruburi ca sa o poti fixa la loc (80-100pcs)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie

Tastatura mea curentă este International English, mă rog, este ce comanzi la noi dacă nu vrei românească, este vreo diferență față de US English?

Semnătură 

rMBP 2012, iPad air

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie

Da, scuze, am văzut acum care este diferența. Merci mult pentru atenționare. Dacă nu găsesc internațională, UK este oricum bună și se găsesc.

Semnătură 

rMBP 2012, iPad air