Probleme cu textul si Safari
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 23.10.08

De ceva timp am tot mai mari probleme cu selectii text,editari pentru corectie,selectare pentru copy-paste.
Tocmai am scris un mesaj pe un alt forum.Am mai avut ceva de adaugat si am editat mesajul,prin adaugare.
Am constatat si faptul ca am ceva greseli,o litera tastata in loc de spatiu,cuvinte legate…
Nu am reusit sa-l corectez.
Imi selecta tot cuvantul,nu-mi apare cursorul sa-l pozitionez exact unde vreau.
Alta problema,selectia unui text,in caz ca vreau sa citez ceva sau copy-paste ,selecteaza aiurea.De cele mai multe ori selectez ce vrea si dau paste intr-o nota noua abia de acolo selectez exact ce am nevoie.

Vreau sa inserez o litera sarita,nu pot,ca imi selecteaza automat tot cuvantul.
Vreau sa selectez cateva cuvinte dintr-o pagina,e read-only ca nu se poate edita,apare lupa aia si atat.Nu si un cursor ceva,sa pot delimita ce vreau sa selectez pentru copy-paste.

In timpul scrierii mesajului pot face relativ usor ca intotdeauna asta.
O sa inserez ceva de proba sa vad si pe macuser face la fel?Apoi o sa editez mesajul.
Parca de la iOS8 am remarcat dificultatea asta,sunt posesor de iPhone de la primul model si nu retin sa mai fi intampinat asa probleme.

Asta pentru test
1245790

O sa incerc sa editez mesajul sa pun si cifrele lipsa.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 23.10.08

Si nu exista edit.
Asta e.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Brasov
Macuser din: 02.11.11

Mie in casetele text din situri, in special forumuri, la un moment dat daca sterg cateva litere/cifre cu tastatura, mi se blocheaza safari-ul si asa ramane. Dar problema de mai sus nu am remarcat-o pana acum.

Semnătură 

MacBook Pro 13 2017
iPhone XS Max black, iPhone 6 Space Grey, iPhone 5 black, iPhone 3GS black
iPad 3 16GB wifi+cellular
Apple TV 4
iPhone 8 plus black, iPhone 7 black

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 08.11.13

Selectarea la o anumita litera din cuvint se pare ca nu mai merge (nici la mine). Insa am mai observat urmatoarele:
a) dupa selectarea unui cuvint nu mai poti edita nimic - ca sa trec peste asta, ascund tastatura, click pe pagina in locul in care vreau sa editez si atunci merge.
b) cred ca e nevoie de mai multa editare pina se invata cu ce ai nevoie. Scriind acum asta, evident am mai facut greseli si acum pare ca incearca sa raspunda mai altfel. Punctul a) ramine insa valabil, orice ai face.
c) acum a invatat ca am nevoie de linie noua si a pus singur cursorul pe un rind nou.
d) eu editez citeodata intr-un tab nou, in care am scris (am pus un bookmark): data:text/html, <html contenteditable> care este pagina de editare html. Editezi direct in ea, apoi copy/paste unde ai nevoie.
Se pare ca depinde si de situl cu care lucrezi - aici de pilda mi-a pus cursorul intr-un cuvint, in timp ce pe alte pagini trebie sters tot cuvintul si re-editat. Nu mai e ca la versiunea 7.1.2 ...
L

‹‹ Workflow      iOS freelancing ››