Are cineva informatii despre cum se poate schimba IMEI-ul de la un iPhone ? Am LG flip-phone cu abonament si magarii de la AT&T au tarife diferite daca ai iPhone sau alt telefon. Asa ca vreau sa bag SIM-ul intr-un iPhone si sa-i pun IMEI-ul de la LG.
Sigur au cei de la AT&T tarife diferite pentru iPhone? Acum aud pentru prima data ca o retea face tarifarea in functie de ce telefon detecteaza.
Nu cred ca se poate schimba IMEI-ul, dar in caz ca s-ar putea face cumva, nu ar provoca alte probleme in viitor (sincronizare, garantie, etc.)? Ar fi mai bine daca ar exista o modalitate de a dezactiva transmiterea IMEI-ului catre retea, fara modificarea IMEI-ului.
Totusi, in caz ca o sa gasesti o modalitate de a schimba IMEI-ul, macar pune un IMEI de la un telefon vechi ce este defect, ca poate o sa mai vrei sa folosesti si LG-ul in acelasi timp cu iPhone-ul in aceasi retea si atunci nu cumva sa faca probleme la conectare. Sau poate ca la tarifare se verifica daca esti conectat cu telefonul ce ai luat cu abonamentul? In acest caz chiar ca ar trebui IMEI-ul de la telefonul LG.
E telefonul meu, fac ce vreau cu el.
IMEI-ul este legat de telefon - daca îmi constriuesc eu telefonul meu nu am voie să îi pun ce cod vreau eu cât timp este unic ?
Ilegal o fi să-ți modifici IMSI-ul - codul de la SIM (care se poate face relativ ușor) - dar eu nu vreau asta. SIM-ul aparține operatorului și nu mă ating de el, telefonul e al meu.
Da, vreau să-i pun IMEI-ul de la LG, pe care să-l țin oprit (LG A380 - cel mai prost telefon pe care am pus mâna până acum)
Gogule zice de o aplicație numită zIphone care poate face asta, dar e doar de windows.
Ziphone merge sa schimbi IMEI doar pe iPhone adica 2G ala primul.
La celelalte nu.
Nu este posibilitate de schimbat IMEI la iPhone.
Ce am mai auzit,datorita unor erori soft sau hard devenea altul,cel default la qualcomm insa dupa era problema cu activarea dadea ceva activation serial mismatch.
Am incercat sa trec tot felul de combinatii in nvram,imei,meid,sn,serial insa nici una nu a avut vreun efect.
Singurele care au mers schimbate au fost adresele mac la wifi si bluetooth.
[...] IMEI-ul este legat de telefon - daca îmi constriuesc eu telefonul meu nu am voie să îi pun ce cod vreau eu cât timp este unic ? [...]
Sa stii ca exact la asta m-am gandit si eu. De exemplu pentru Arduino sunt ceva placi de extensie pentru GSM, nu stiu exact cum functioneaza insa vad ca fiecare placa are si IMEI propriu, deci nu poti sa dai tu placii ce IMEI vrei. Daca iti construiesti un telefon cred ca cineva trebuie sa iti atribuie un numar IMEI, nu stie cine este responsabil pentru asta la nivel international. De obicei producatorii primesc o anumita gama de numere IMEI, de la numarul ... pana la numarul ... si astfel in functie de IMEI se poate identifica producatorul. La fel este si la adresele MAC. Stiu ca a fost mai demult un articol pe internet despre un producator de telefoane mobile ieftine din China (chinezarii), care atribuia IMEI-uri deja existente la telefoane, dar nu mai tin minte exact cum se manifesta problema.
din cate stiu, daca reusesti sa clonezi IMEI-ul de un telefon si telefonul respectiv inca il folosesti, atunci cand primesti un telefon, iti vor suna amandoua telefoanele.
Nu e asa.
In cel mai rau caz reteaua poate exclude telefonul din cauza ca mai e altul cu acelasi imei.
Asta in alte tari.
La noi,momentan nu mai stiu cum e insa acum cativa ani mergeau lejer 2 telefoane cu acelasi imei.
Ba mai mult unele telefoane Samsung ramaneau fara imei,era 0000 si parca pe Orange nu mergeau insa pe Vodafone si Cosmote erau functionale.
Pe iphonewiki mai sunt ceva detalii,legate de serial si imei cum sunt derivate.
La 4 era legat de un serial al cpu si al flashului.
De la 4S in sus e o memorie spi flash,are o zona OTP ce nu poate fi scrisa decat o data.Probabil asta are de-a face cu serial sau imei.
De asemeni,conform schemei e posibila conectarea pe USB,in anumite conditii,a basebandului,mai departe ceva soft cum ar fi CDMA workshop sau altele sa citesti-scrii ceva in el.Dar si asta e conditionata de cunoasterea SPC ,0000 la cele mai multe dar daca e schimbat ... nu faci mai nimic.