1 din 2
1
Cel mai bun MAC OS X
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 14.12.14

Buna Seara,
Ce MAC OS X imi recomandati sa ruleze mai bine, am MAC OS X 10.9.5
Am un MACBOOK de 13-inch Mid 2009, CPU 2.13GHz Intel Core 2 Duo, 2GB RAM 800MHz DDR2, Nvidia GeForce 9400M 256 MB.
Multumesc!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Eu am un MacBook Pro de 13” tot Mid-2009 dar cu 8 GB RAM, eu insa am pastrat sistemul de operare cu care a venit - Snow Leopard (10.6.8). Merge asa bine ca in prima zi.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 

Aha, si eu vreau sa mai adaug inca 4 GB ram, dar cu de iti suporta 8?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

tu ai ddr2,el are ddr3 pe MBP. Si eu recomand Snow Leopard

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 

Am inteles, dar ce versiune de snow leopard?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

10.6.8

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.10.05

cel mai tare upgrade pe care-l poti face la el, este sa iei un ssd , un intel 520 de 120 de giga rocks,,,

tocmai am pus pe al meu macbook din 2010 mid, e alceva….

la OS iti recomanda sa stai cu snow leopard maverick , lion astea papa mult ram…

Am citit o chestie destul de nasoala despre apple.

Au facut din soft niste chestii sa mearga os-ul pe ipad 1 sau 2 foarte lent sa te forteze sa treci la alt device…
Parerea mea este ca apple nu mai este cam de prin 2009 ce era odata…
concurenta cu Microsoft i-a facut sa faca soft foarte perfomant… optimizat…

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Nu trebuie privit neaparat asa, ca au facut iOS-ul sa mearga mai incet pe tabletele vechi ca sa trebuiasca sa cumperi o tableta noua… Ei au mai adaugat functii noi care este normal sa necesite mai multa performanta, iOS-urile mai noi fiind facute pentru dispozitivele actuale (mult mai performante decat cele vechi). Daca cineva are un dispozitiv vechi, mai bine ramane la iOS-ul cel vechi si nu face upgrade. Desigur ca asta va avea si dezavantaje pentru utilizator (la securitate cel putin), insa tableta va merge la fel de bine ca si in prima zi. Si din acest motiv am ramas eu la Mac OS X Snow Leopard, sistemele de operare mai noi nu au functii de care sa am eu nevoie, doar ar fi functionat mai lent pe vechiul meu MacBook Pro (de care si in ziua de azi sunt foarte multumit).

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

sa nu fim naivi,

ai auzit vreodata de “the lightbulb conspiracy”

cand apple era super constransa de concurenta si era o nisa faceau chestii extrem de perfomante

se fac imprimante cu chip care dupa un numar de printuri face imprimanta sa nu mai functioneze,

Apple e si ea parte in jocul asta mondial corporativ al consumismului…sa fim seriosi…

toata mascarada asta care o folosesc cu “scarcity principle” nu tine la oamenii inteligenti, inca gasesti sa cumperi iphone 4 si 4s , ce inseamna asta?

ca nu se vand cat produc ... si atunci ca sa-i convingi pe aia care au un iphone 4s sa treaca la 5 ce faci?

doar pui niste megapixeli in plus?...

Aproape toate produsele ce le-am avut de la ei s-au stricat intr-o masura sau alta.

pe powerbook g4 s-a prajit placa video ce era sudata de placa de baza, irosit costa 750 de euro sa schimb cu totul…
imac la fel mi s-a ars un slot de ram si a murit dvd writer…
ipod mini la un an si un pic a aparut o linie verticala pe ecran…

Au rezistat cele care nu le-am folosit foarte intens,

si cei drept iphone 4s ce e in functiune

sa vedem cat va tine imac 27 late 2013 ce-l folosesc.
Consider, da ca la nivel mondial se fac chestii care sa dureze tot mai putin, intentionat, ca sa existe consum.

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09
DoT - 19 Decembrie 2014 05:05 AM

10.6.8

+ 1.

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie
Din: 

E ok si MAC OS X 10.6.3?

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
Rank
Newbie
Din: 

Am imaginea .dmg a sistemului de operare, o pot pune pe un stick? si cum o bootez?

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

pai ti-a zis si mai sus, Snow Leopard…
iti recomand oricum la ram-ul ala mic, sa faci un upgrade la ssd cam 220 de ron un ssd de 120 giga bun.
Avanajul este ca in momentul in care ramai fara ram si incepe sa scrie pe disc scrie/citeste cu o viteza colosala de 10 ori mai mare decat ai tu pe disc acum…
Eu pe un macbook mid 2010 aveam scriere /citire sub 50mb/s
oricum tu pe ala aia sata 2 inseamna jumate decat poate duce sata 3 , ai sa ai intre 250 si 300mb/s deci estimezi o viteza mai mare cam de 5-6 ori.

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member

pai de unde ai dmg ul ala?

trebuie cred sa-l faci bootabil ceva de genul http://www.maketecheasier.com/create-mac-snow-leopard-usb-installer-disk/

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
Rank
Newbie
Din: 

Si cum e cu instalarea? Cum procedez la bootare?

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member

in primul rand faci back up la tot ca cine stie, sa fie laptopul incarcat daca ti se ia curentul smile

aici ai tot felul de tutoriale cum sa faci discul ala bootabil https://www.youtube.com/results?q=instal+snow+leopard+from+usb

dupa ce l-ai facut bootabil cred ca e suficient sa dai clic pe el si install si mergi inainte…

zice si aici http://www.maciverse.com/install-os-x-snow-leopard-from-usb-flash-drive.html ca trebuie sa urmezi pasii dupa ce dai clic pe install, alegi discul unde vrei sa instalezi

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

1 din 2
1