2 din 2
2
Imac mid 2011 -ajutor [iMac mid 2011 cu GPU ATI hd 6770 M necompatibil cu Yosemite]
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
Rank
Newbie
Din: Rome-italy
Macuser din: 26.06.12

Se pare ca am rezolvat problema.in caz de si altcineva se mai loveste de problema asta.
Simptome- restart aleatoriu,OSx greoi,Yosemite incurcase si icoanele din dock,Safe mode cu linii pe ecran,
Rezolvarea finala -(la mine) pasta termoconductoare aplicata la GPU si o operatie la sange cu toate componentele desfacute-curatate(cu asistenta profesionala binenteles).
  Va multumesc la toti pentru ajutor…

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
Rank
Newbie
Din: Rome-italy
Macuser din: 26.06.12

Nu stiu cum sa schimb titlul postului in > Imac mid 2011 cu GPU ATI hd 6770 M necompatibil cu Yosemite.
  am disutat cun nea Apple si in urma discutiei(cateva ore bune cand cu unu cand cu altul)  am fost lamurit in urmatoarea solutie la problema mea-sa renunt la Yosemite pana la urmatorul Update.De ce.
Foarte multe plangeri din partea posesorilor de modele Imac 21,27 cu GPU HD 6XXX series avand OSX Yosemite/simptome/cele descrise de mine,in esenta GPU fail incet incet pana ce cade de tot.
Cum modelel 2011 HD 6XXX series, Placa grafica are in EU 4 ani garantie de catre AMD ,in cazul unui defect in cei 4 ani cei de la AMD iti vor schimba placa/prin Apple dar nu Apple ci AMD ,fail a GPu demonstrat din cauza OSX -lui.
  solutie /
de scurta durata / yosemite cu transparancy OFF si Java upadate.
de lunga durata /reinstall orice alt osx decat yosemite si ultimul update ca face panica in GPU ajungand la total fail.
Am facut un clean install Lion.si problema(ele) vad ca a(u) disparut.

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Moderator
Din: Oltenita, Calarasi
Macuser din: 14.11.06

Nu stiu ce sa zic legat de ce ai descris in ultimul mesaj. E ciudata rau treaba. Pentru a-i cauza probleme iremediabile partii hardware doar prin OS si Java… Ca si cand ai zice ca ai Cih32.C in sistem si de aia se intampla toate (the older guys here will know what i mean). E cacacioasa rau explicatia pe care ti-au dat-o. Nu se leaga. Cred ca au vrut sa scape de tine mai repede. Eu am iMac-ul de 27” din semnatura luat de la un coleg de aici de pe forum. Nu am intampinat nicio problema pana acum. Chiar pe Yosemite am eliminat definitiv iMac FanControl pentru ca nu mai imi indica temperaturile corect si ma enerva. Nu se supraincalzeste, nu da nici kernel panic, nimic. Si la faza ca nu se pupa seria hd 6xxx cu yosemite, e o mare imbecilitate din partea lor sa iti zica asa ceva. Restul care nu au probleme ce sa zica? Sa rada de problema ta, sa intre in panica in asteptarea momentului cand va aparea problema si la ei? Cu yosemite au cam dat-o in bara ca si eu i-am gasit la bube sa ma satur. Dar asta nu inseamna ca e chiar un sistem prost.

Semnătură 

27” iMac 3,1GHz Intel Core i5
MacPRO OctaCore 2,8 GHz
PowerMac G5 Dual Core 2,3GHz, PowerMac G3 400MHz, PowerMac QuickSilver Dual G4 800MHz, iMac G3 400MHz Ruby & Indigo PowerMac MDD Dual G4 1,25GHz
Macintosh Classic II, Quadra 610
Pad 2 White 32 GB 3G+WiFi
iPhone 7 32GB
XBox classic, XBox 360, PS4 slim, Nintendo Wii, Nintendo 64 Black & Pokemon Edition, Original Gameboy, DSi XL, GBC, GBA, PSP.

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 09.02.13
totikalos - 22 Decembrie 2014 08:46 AM

Se pare ca am rezolvat problema.in caz de si altcineva se mai loveste de problema asta.
Simptome- restart aleatoriu,OSx greoi,Yosemite incurcase si icoanele din dock,Safe mode cu linii pe ecran,
Rezolvarea finala -(la mine) pasta termoconductoare aplicata la GPU si o operatie la sange cu toate componentele desfacute-curatate(cu asistenta profesionala binenteles).
  Va multumesc la toti pentru ajutor…

tin sa te avertizez…problema ai rezolvat o temporar…linii pe ecran si imagini distorsionate/cu te miri ce semne este o problema specifica placilor grafice moarte,
….ca l ai zgaltatit si ai schimbat pasta termica e un lucru bun dar tine cont de un sfat… pregateste sa schimbi/repari placa video

~Sarbatori fericite!

Semnătură 

...prin livada cu mere…

2 din 2
2