trebuie sa predau Mac-ul, mi-am schimbat serviciul, cum fac sa nu ramna acolo istoria mea?
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 29.06.08

Buna ziua, trebuie sa predau Mac-ul la fostul serviciu. Mi-am facut un backup pe un hard extern, am mai copiat din fotografiile din library. Dar mai am o serie de informatii personale, inclusiv datele din contate si poate si parole memorate. As vrea sa-mi selectez si sa-mi copiez si niste e-mailuri si asta nu stiu cum o pot face, (eventula sa le pot accesa pe pe hardul extern daca ma nevoie). Nu as vrea sa dau mac-ul inapoi fara sa ma asigur ca am sters informatiile mele. Am si f multa muzica in Itunes, dar aceea o am si pe mac-ul de acasa deci nu-i problema daca nu o recuperez. Multumesc de ajutorul pe care il primesc mereu de la voi!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Stergi userul.
Apoi mai este un folder Library in root unde poti sa cotrobai si sa stergi manual.
In safari poti sa umbli si prin meniu sa stergi cacheu si parolele

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 13.10.05

Îninte de a șterge userul salvezi tot ce vrei ca să arhivezi.
Contactele poți să le “exporți”.
E-mailurile le găsești în “Library”, “Mail” din userul tău.

Alte sfaturi aici, aici, aici...

Poți chiar să-ți muți tot userul pe calculatorul de acasă...

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 15.10.05

parolele le stergi din keychain access, trebuie sa verifici si parole care nu sunt stocate in keychain si doar browsere sau aplicatii…

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 16.12.12

Nu e mai simplu sa reinstalezi OS dupa ce iti salvezi tot ce ai nevoie? Formatezi si reinstalezi curat.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 16.04.09
gelubadea - 19 Decembrie 2014 05:44 PM

Nu e mai simplu sa reinstalezi OS dupa ce iti salvezi tot ce ai nevoie? Formatezi si reinstalezi curat.

+1
faci un stick bootabil, formatezi diskul cu cate passuri vrei tu sa te asiguri ca nu pot recupera nimic, apoi reinstalezi

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Moderator
Din: Oltenita, Calarasi
Macuser din: 14.11.06

Daca te-ai nascut ieri, sau e prima oara cand pui mana pe un mac, ori poate aia vut doar windblows in casa, da, reinstalarea e singura solutie. Colegii au dat solutii ca omul sa stearga faptul ca el a utilizat sistemul ala, dar aplicatiile si restul la care poate a asteptat si configurat diverse chestii, raman acolo. Poate ca pastreaza relatiile cu fosta firma angajatoare. De ce sa nu ii usureze viitorului utilizator al masinii munca la randul lui?

Semnătură 

27” iMac 3,1GHz Intel Core i5
MacPRO OctaCore 2,8 GHz
PowerMac G5 Dual Core 2,3GHz, PowerMac G3 400MHz, PowerMac QuickSilver Dual G4 800MHz, iMac G3 400MHz Ruby & Indigo PowerMac MDD Dual G4 1,25GHz
Macintosh Classic II, Quadra 610
Pad 2 White 32 GB 3G+WiFi
iPhone 7 32GB
XBox classic, XBox 360, PS4 slim, Nintendo Wii, Nintendo 64 Black & Pokemon Edition, Original Gameboy, DSi XL, GBC, GBA, PSP.